maanantai 25. joulukuuta 2017

Se joulu


Lupasin joulusta teille kertoa, joten näin se aatto meni:

Oikeastaan jo aatonaattona aloitin, kun oli tällainen kiireisempi aikataulu aattona . Siispä aatonaattona tein ruokavalmistelut eli heitin paistovalmiin kalkkunarullan uuniin, kävin saunassa ja neuloin loppuja neuleita. Tarkoitus oli katsoa Raskasta Joulua, mutta poikani tuli kanssani saunaan ja sen jälkeen mentiin maistamaan hänen savustamaansa kalaa. Olikin erinomaista, juuri savustettu lohi. Poika heitti minut sitten kotiin, jossa jatkoin neulomista puolille öin.

Katselin Areenasta Berliinin taivaan alla. joka on yksi kaikkien aikojen parhaita elokuvia. Jos joku ei ole nähnyt, katsokaa. Kannattaa.

Aattona heräsin ihan liian aikaisin. Käytin Koirapoikaa pikkulenkillä, join aamukahvit ja neuloin loppuja, paketoin ja totesin, että lahjonta on nyt tässä. Keitin, haudutin kattilallisen riisipuuroa. Annoin Koirapojan osuuden ennen suolan lisäämistä ja söin itse voisilmän kanssa tukevan annoksen ja toisenkin. Avasin kotona olevat paketit. Koirapoikakin avasi omansa. Katsoin, kun Suomen Turku julisti joulurauhan, Otin Koirapojan, repun ja pari isoa kassia ja raahustin lahjojen kera pojan luo. Siellä oli lasteni isän suku ja lapset sekä mummotettavat. Syötiin alkupaloja eli kaikkea kalaa, mätiä, äyriäisiä. Joutiin kakkukahvit, jaettiin lahjat. Kun pukkikin tuli vielä säkin kanssa myöhässä, oli jo ilta, kun kotiuduin. Päästiin kyllä kyydissä. Sitten vain lepäsin kaikista sosiaalisen elämän rasituksista ja mietin tulevaa ja mennyttä. Lämmitin uunissa tyttäreltä saatuja joululaatikkojen puolikkaita ja söin niitä rosollin kanssa. Rosolli ja piparit on ainoita jouluherkkuja, joista pidän, piparit ja homejuusto siis jälkkäriksi.

Nyt on kaunis päivä tulossa, joten aikomus on mennä pitkälle lenkille. Käytiin jo pikkupyrähdyksellä, mutta mieli kaipaa rauhalliselle kävelylle. Pitää päätä tuulettaa. Ja kuten aina tässä vaiheessa vuotta, ajatus menee uuteen vuoteen.

Kiitos kaikille korteista ja paketeista ja kaikesta kivasta. Pitäkää kivaa tämä vuoden viimeinen viikko.

Joulukalenterin edellisistä vuosista katsoin sijoituksia:

2015
Possu 17
Susanna 11½
Saga 2½

2016
Possu 15
Pöllö 4
Susanna+SusannanMies 3
AnonyymiAnne2

2017
Saga 11
Possu 7
Sus' 5
Laiskiainen 3
AnonyymiAnne 1
Pöllö 1
Susanna 1

eli satunnaistaminen lisää muidenkin kuin Possun mahdollisuuksia. Outoa, että nimenomaan Possu äänesti kiivaasti satunnaistamisen puolesta. Lienee kyllästynyt voittamiseen.

4 kommenttia:

  1. Kävi eilen naapurin miehen vaimo, tämän sisko ja ottopoika laulamassa säkeistön jouluyö, juhlayöstä ja toivat lautasellisen jouluruokaa. Aamusta olin kuunnellut juutuupista tunnin joululauluja, erittäin poikkeuksellista että j-lauluja jaksan nuin kuunnella. J-poppia en kuuntele ollenkaan. Enkä K-poppia. Milloin tulee S-pop?

    VastaaPoista
  2. Minun sijoitukseni Repun joulukalenterissa on laskenut vuosi vuodelta. Ensi vuonna lupaan ryhdistäytyä.

    VastaaPoista
  3. Laitoin sinulle sähköpostia Osakaisen osoitteeseen, kun en löytänyt Repulle sähköpostiosoitetta.

    VastaaPoista
  4. Tärkeintä ei ole voitto vaan jalo kilpa.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.