maanantai 27. huhtikuuta 2020

Joulusiivous lopetettu

...ei toki valmiiksi saatettu, mutta lopetettu, enää ei vain jaksa, viitsi, huvita. 
---
Siivous ylipäänsä on rasittavaa ja turhaa, aikaavievää ja tuloksetonta.
 ---
Nurkista kaivelin pölyä ja koirankarvoja, tiukoissa koloissa pulloharjan kanssa. Lattialistoja hinkkasin hikipäässä. Kirjahyllyjä  tyhjensin ja täytin. Kirjoja pölytin, yskin ja niistin. Kiipeilin, kurkin, konttasin. Imuroin, tuuletin, pesin, pyykkäsin.Tyhjensin kasoja, täytin roskiksia. Kuvittelin itseni ahkeraksi. 
---
---
---
Ja kun kannoin matot puunattuun kämppään, petasin sänkyyn puhtaat lakanat, laitoi pöydille pestyt ja jopa silitetyt - minä en normisti silitä mitään - pöytäliinat ja katsoin ympärilleni... 
Niin... mitä näin...
Pöly tanssi auringonvalossa, matoissa oli koirankarvoja, sängyssä punkinraatoja, pöydällä langanpätkiä, eteisessä pikkukiviä, keittiössä likaisia astioita ja ikkunat harmaana.
---
Että se tästä siivouksesta, joka alkoi joskus joulukuussa ja loppui ennen vappua. 
---
Ikkunat pesen ehkä vielä ennen vappua. Ikkunoiden pesu on kivaa. Siinä näkee työnsä tulokset ja jos ei satu sade yllättämään, tulos säilyy aika pitkään. Muu on turhaa. Hetken on ehkä kevyempi hengittää, hetken näyttää mukavan seesteiseltä, hetken. Kohta pitäisi taas kaikki aloittaa alusta, ja uudestaan ja uudestaan, viikkosiivous, suursiivous, perussiivous...


Aurinkoinen aamu. Olisi aika siirtyä kasvimaan puunaukseen. Siinä onneksi pienikin liike näkyy, eikä minkään tarvitse olla niin viimeisen päälle, kunhan vähän sinnepäin. Toivottavasti iltapäivällä pilveilee. Mutta vaikka paistais, tänään se alkaa. Menen edes hetkeksi jotain nyhväämään, roskia keräilemään, kuivuneita korsia katkomaan, tulevia toimia miettimään.

9 kommenttia:

  1. Oi mitä ahkeruutta! Ikkunoiden pesu on kiva juttu. Malttamattomana odotan milloin ilma lämpiää niin paljon, että voidaan avata ikkunat pesua varten. Meillä on kolme ikkunaa ja ne kaikki suuria. Yksin en saa auki, joten odottelen. Seuraavan kerran kun jokin harmittaa avaa ikkuna ja järjestä tuuletus tai ristiveto, pölyhiukkaset lähtevät pois! Kasvimaan hoito on varmasti ihan parasta ja Koirapoika mukaan seuraksi.

    VastaaPoista
  2. Sain siepin viime viikolla ja pesin ikkunat. Check.

    Mukavaa möyrintää=)

    VastaaPoista
  3. Repu on siis valmis aloittamaan joulunvieton! Joko kinkku ja suklaat hankittu?

    VastaaPoista
  4. Ahkera olet kuitenkin ollu!!!
    ikkunan pesu mukavaa hommaa...
    Pesin aikoinani satoja..satoja ikkunoita,työn ohessa:=)
    Miten se Miljoonasade lauloikaan 105 ikkunaa ,vai oliko enempi,,
    Mukavia touhupäiviä!,SINULLE Repu!

    VastaaPoista
  5. Kylläpäs sinä olet ahkeroinut. Minulla on ihan päinvastoin. Tämä aika lamaannuttaa loputkin touhunrippeet. Mitään en saa aikaiseksi. Ja kun avustajanikaan ei ole töissä...
    Kasvimaapäivitystäsi odottelen! 🌞

    VastaaPoista
  6. Liisa - 506 niitä ikkunoita, siis miljuunrainillä

    VastaaPoista
  7. Lyhyydestä on hyötyä.
    Asuttiin AM:n kanssa ensimmäistä yhteistä kerrostalokotiamme ja päätin ilahduttaa hänet pesemällä ikkunat. Hän kysyi töistä tullessaan "Onko meille hankittu sälekaihtimet?"
    Sen jälkeen en ole ikkunoita pessyt.
    Enkä pese.

    VastaaPoista
  8. Just noin Pöllö! Minä lopetin keittämästä kahvia miehelle, kun antoi rakentavaa kritiikkiä. Keitin vain itselleni. Mies kyllä keitti molemmille.
    Tiedä ahkeruudesta. Sotku ärsyttää päätä ja pöly kroppaa. Tuuletus ei auta kumpaankaan.
    Kinkku ei ole oikein lemppari. Kalkkunaa kiitos.
    Taidan jättää juhannussiivouksen väliin ja siirtyä suoraan uuteen joulusiivoukseen. On niin pitkällisiä nämä minun projektit.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.