keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Ohutta yläpilveä


Se on sitten taas talvi täällä. Lunta tulee tasaisen varmasti, lämpöä yks plussaa. Iltapäiväksi luvataan jo seitsemän plussaa, joten eiköhän tämäkin ole suht lyhyt talvi. Mukava katsoa ikkunasta, kun maisema muuttuu rauhoittavan harmaaksi. Aamulenkkikin hoidettiin jo. Kävin kaupasta maitoa aamukahviin, kun oli ihan tyhjä kauppa. Kassa kertoi, että jotkut käy monta kertaa päivässä kaupassa, eivätkä piittaa mistään turvaväleistä. Näkymätön uhka vaatii mielikuvitusta.


Eilen oli paksua alapilveä


ja jakautunut maailma.


Tuo pilviraja oli tosi jyrkkä.
---
Eilen leivoin omenasosekakkua, josta tuli aika hyvää. En vain erityisemmin tykkää omenen mausta. Otan kuitenkin ilolla vastaan lahjaksi saamani omenat ja syön ne jossain muodossa. Hyvin tuo sosekakku menee, kun kahvileivän puute iskee. Kaapissa on monenlaista kismettiäkin, mutta suklaa innostaa vähemmän kuin omena.
---
Tänään teen pataleipää. Taikina muhii tuossa tiskipöydällä. Odottaa uuniin pääsyä.


Valoisaa päivää kaikille. Kohta alkaa taas jumpat. Elämä on ohjelmoitua.


Pataleipä onnistuu ainakin tällä reseptillä. Tosin kaasu-uuni ei paljon ruskistaa pintaa, mutta hyvä kuori. Nyt oli sämpyläjauhoja ja paljon siemeniä. Vehnäjauhoista tulee parempi, mutta täsät versioista tykkään enemmän. Ja mausteitahan voi sotkea halunsa mukaan. Huono puoli on, että tulee syödyksi heti liikaa.

9 kommenttia:

  1. Täällä keskisessä Suomessa on satanut nyt viime päivinä lähes päivittäin lunta, joka sitten saattaa hävitä päivän aikana ihan melkein kokonaan.Tas on nutmikot valkoisena. Naapurin etäkoulussa kotona olevat alkoulaliset leikkivät "välitunneillaan" lumisotaa.

    VastaaPoista
  2. Kerro sitten, miten pataleipäsi onnistui. Meillä on tehty nyt kahdesti peltileipää. Hyvää tulee, mutta litteää. Ei kohoa leipä sitten millään. Ekan kerran nesteen lämpötila arvioitiin kädellä. Toisella kertaa oikein mitattiin paistomittarilla. Siltikään ei tule kuohkeaa leipää. En ymmärrä!

    VastaaPoista
  3. https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/575799/Pataleip%C3%A4/
    Tällä reseptillä tulee hyvää. Minulla oli sämpyläjauhoja ja paljon siemeniä, mutta toimii.

    VastaaPoista
  4. Kyllä nuo pilvet on niin hienoja, sulla on hyvät kuvat.
    Mulla taas suklaa houkuttaa enemmän, leivoin korvapuustejankin pääsiäisenä, mutta ei ne niin hyviä tulleet.
    Ai Pataleipää oon joskus tehnyt kun oli lämmin leivinuuninpäällys, nam.
    Laita kuva siitäkin!

    VastaaPoista
  5. Omena ennen Kissmettiä? Noot sairas, jotain on pahasti vialla, hakeudu välittömästi lääkäriin...=)


    Katselin selaista kuin Prisma.Evoluutio 2/2, valaat ja norsut. Onnistuin vaihtamaan kanavaa juuri kun alkoi se ronsuosuus, suosittelen. Buluk on sun henkien maa ja sit jossain paikassa on rapiat 7 miljoonaa v vanhoja jälkiä, johonkin sedimenttiin ovat kivettyneet, sinne sun on mentävä..kato se ohjelma, areenasta varmaan löytyy kun tuli ykköseltä.

    Kill Devil hill soi, käypästä rytkettä.

    Mitäs muuta suosittelis?

    Hyvää keskistä viikkoa...

    VastaaPoista
  6. Omenasosekakkua tai omenaraastekakkua olen joksus tehnyt, kun oli lahjaksi saatuja omenoita, kalliita kaupan omenoita en raski käyttää. Herkullista leipää olet leiponut, oikein kunnon kotoilua! Kävin eilen Äidin ovensuussa viemässä hänelle kukkia ja sain meille kakkupaloja. Rakastan itse tehtyjä leivonnaisia.

    VastaaPoista
  7. Meilläkin vaihdettiin tänään kesärenkaat autoon, lunta tulee taivaan täydeltä, mutta sulaa onneksi samantien. Joudunkohan puolison kauhuksi menemään huomenna onnikalla töihin, jos pakastuu yöllä. Pataleipää olen suunnitellut leipovani jo monta viikkoa, pitäisiköhän hakea kaupasta hiivaa tänään vai jättäisinkö huomiselle. T: 🦦

    VastaaPoista
  8. Pullaakin leivoin silloin, kun oli lapset kotona. aoli syöjiä. Nyt en paljon viitsi, kun en itse paljon syö. Tein kyllä taas marjapiirakkaa, kun marjoja on vielä.
    Pitäisi muistaa katsoa tuo norsujuttu. Katson tosi vähän luontofilmejä. Työajalta jäänyt tapa. Silloin tuli luontofilmeistä työstressi mieleen.

    VastaaPoista
  9. Tuota pataleipää pitäisikin kokeilla ja muutenkin leipoa pitäisi enemmän.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.