torstai 2. huhtikuuta 2020

Huhtikuu


Huhtikuu on kuukausista julmin,
se työntää sireenejä maasta,
sekoittaa muiston ja pyyteen,
kiihoittaa uneliaita juuria kevätsateella.
Talvi piti meidät lämpiminä,
kietomalla lumeen ja unohdukseen,
kätkemällä elämän hivenen kuiviin juurikyhmyihin...
---
 ---
Eihän meitä talvikaan suojannut lumella ja unohduksella, mutta kevät se silti tunkee päälle. Nyt sataa ja tuulee kylmästi eli oiva kevätsää. Minä olen tuhlannut päiviä ja aikoja, neuleita nyhertänyt, siivousta yritellyt, Koirapoikaa hätäisesti ulkoiluttanut, särkylääkkeitä popsinut.
---
Tänään ajattelin seikkailla ihan bussilla kauppaan. Vessapaperi uhkaa loppua. Samalla sitten shoppailen muutakin, lääkkeitä, ruokaa ja suklaamunia. Virpojat kysyivät, voivatko tulla etävirpomaan. Tottakai. Virpojia on aina kiva nähdä.
---
Tilasin Aku Ankan. Lasteni mielestä outoa. Poika kyseli, olenko niin yksinäinen, että rupesin lehdenmyyjän kanssa juttusille ja tilasin, jotta saisin puhua enemmän. Tytärkin kysyi, soitettiinko minulle. No ei soitettu (- tai siis on soitettu, mutta ilmoitan heti, etten tilaa mitään ja lopetan puhelun. Akua ei ole koskaan tarjottu, ei mummoille.) Ihan vain netistä tilasin, kun ajattelin, että olisi kiva saada kerran viikossa postia. Aku Ankan kieli on niin kiehtovan sanarikasta.
---
Tuolla alkaisi kal maanantaina. En ole kalistellut aikoihin ja olisihan se hyvä noita langanjämiä johonkin käyttää. Alkaa sukkavarastot olla tyhjiä. Mistä sitä tuliaisia ottaa, jos tässä vielä joskus päästään kyläilemään. Ja on yhdet tilaussukatkin tekemättä - tai useammatkin, mutta yhdet, joita ei ole kovin tarkasti määritelty.


Sohvalta kyseltiin, onko nalle ikkunalla. Nalleja ei ole, mutta kaikenlaista mammuttia, lunnia ja muuta. Mutta ei ne näy tuonne ulos, mukana kuitenkin. Nalleja meillä ei ole, joten tuijotin ällistyneenä pakastimen päällä hattu päässä kyhjöttävää nallea. Ei se ollut nalle, kun lähempää katsoin. Langat vain olivat pitäneet kivaa keskenään.
--- 
Koirapojan lenkki taas edessä.



Vielä vilkaisu maaliskuun taivaisiin.

8 kommenttia:

  1. Possu ei oo koskaan ymmärtäny tuota runoa. Huhtikuu, ja keväthän on hienoa aikaa! Valo lisääntyy ja elämä jatkuu.

    Jos olisi halunnut puhua lehtimyyjän kanssa enemmän, ois pikemminkin varmaan estellyt, jolloin lehtimyyjä ois koittanu keksiä lisäperusteluja tilaukselle. Joo sensijaan on äkkiä vastattu ja asia hoidettu.

    Aku Ankka oiskin kiva! Pitäsköhän itekin tilata ;D Oliko hyvä tarjous ja kylkiäiset??

    VastaaPoista
  2. Huhtikuusta on tehty ainakin pari laulua, tunnettujen laulajien laulamana, huhtikuussa tulee monet muuttolinnut suomeen, odotan milloin västäräkki taas heiluttaa pyrstöään pihalla,aamulla kuulin peipon laulua, voi kun se lauloi riemullisesti, antoi iloista mieltä sateiseen päivään.Iloista mieltä etänä täältä sinullekkin!

    VastaaPoista
  3. Ei ollut erityisempää tarjousta. Kylkiäisenä otin kuukauden lisää. Taskukirja olisi ollut toinen vaihtoehto. Tilaus oli hetken mielijohde. Tytär oli kiinnostunut digilukuoikeudesta, joten sekin nyt hoitui. Minä en tykkää lukea ruudulta. Odottelen nyt ekaa lehteä.
    Masentuneille kevään tulo on vaikeaa. Tulee paineita, kun pitäisi talven möllöttelyn jälkeen olla aktiivinen ja pirteä. Minulla ei ole mitään huhtikuuta vastaan. Muuttolinnut on kiva juttu.

    VastaaPoista
  4. Minäkin kannustan lapsia koulussa lukemaan Aku Ankkaa rikkaan kielen vuoksi, siis niitä, jotka eivät muuta lue. Huhtikuun valo on minusta upeaa, valoa on paljon eikä se jää kesän vihreyden varjoon. T: 🦦

    VastaaPoista
  5. Meillä on Tampereen kielinen Aku Ankka ja se on mainio. Voisikin vaihteeksi laittaa lankakeriä iloksi ikkunaan!

    VastaaPoista
  6. Voih, meillä olisi - tai oikeastaan Pojalla - olisi ollut ollut tarjota muutama laatikko Aku Ankkoja luettavaksi. Ovat nyt mummolassa hoidossa, mutta niistä pitäisi päästä nyt eroon, kun taskukirjoille pitäisi saada tilaa.
    Akkareita on kierrätetty, kun ei ole Pojalla säilytystilaa.

    Nalleja ei ole meillä ikkunassa. Pehmopöllöt on vielä kaupungissa. Kainalomato köllöttää sohvanselkänojalla mun vieressä vahtimassa neulomassa ja Käsmy, AM pienempi versio pehmokäärmeestä, on piiloutunut johonkin.

    Tää poikkeustila alkaa pikkuhiljaa tökkimään. Onko ikkunassa hämähäkin seittejä vai onko se naarmuinen? Vai onko se vain likainen? Kannattaako niitä vielä pestä? Äääh.

    VastaaPoista
  7. Tuo Akun tilaaminen tuli siitä, että kaipasin postia. Joskus olen tilaillut Me naisia tai Annaa, mutta jotenkin ne ei vain innosta. Ajattelin, että Aku tulee luetuksi.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.