perjantai 12. elokuuta 2022

Illasta aamuun

Päivän tavoite: 
Ota aikaa arkiaskareille.


Eilen illalla taivas taas liekehti.


Auringonlaskun puolella vahvat värit olivat voitolla. Olen usein katsellut auringonlaskuja ja ajatellut, että noita värejä haluan neuleeseen. Mutta ei ne siinä toimi. Neule ei hehku.


Kun toinen puoli taivasta oli oranssia ja keltaista, oli toisella puolen punaista. Ihania pilvenriepaleita molemmin puolin. Pilvetön taivas on aika tylsä. Pilvet saavat mielikuvituksen liikkeelle.


Tänään aamutaivas oli täysin usvan peitossa. Ilmassa liikkui kaikenlaista satuolentoa, kummitusta ja lintujakin. Langalla istuskeli sepelkyyhkypari vaikkei niitä kuvassa näy. Ja eilen illalla ensimmäistä kertaa hanhet kailottivat parvekkeeni ohi. Minä niin tykkään siitä äänestä ja siitä näystä, kun lukemattomia hanhia lentää ilmassa. Alkavat kerääntyä muuttomatkaa varten eli ilmassa on vaelluksen tuntua. Ja se tietää myös sitä, että lempivuodenaikani, syksy, on kohta täällä. Sorry kaikki te muut, mutta vuosi vuodelta siedän vähemmän ja vähemmän polttavaa aurinkoa ja hellettä. Yllättäin sitten sitä polttavaa aurinkoa ja hellettä tuntuu olevan vuosi vuodelta enemmän. Toki suon tämän lyhyen kesän teille, jotka siitä nautitte. Suokaa te minulle se, etten nauti siitä.
---
(Tervapääskyt? Vieläkö niitä lentelee? Niillä on tapana kadota yhtä yllättin kuin saapuakin. Pitääpä tarkkailla.)
---
Tänään en viitsi mennä kasvimaalle vaan putsaan ja pölyttelen kotona. Ja nyt lähden hakemaan sitä pakettiani.

14 kommenttia:

  1. Luonto on ihmeellinen taiteilija. Minäkin olen syksyihminen, se on aivan paras vuodenaika! Ja vaikka pidänkin syksystä, tulee aina haikea olo kun näkee kurkiaurojen (voiko sanoa hanhiaurojen?) lentävän lämpimään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki voi sanoa hanhiaura. Fiksusti nekin aurassa lentävät. Vähentää ilmanvastusta ja kun vetäjää vaihdetaan, ei kenellekään tule liian raskaaksi olla ilmanhalkoja - ilman halkoja voi kyllä olla raskasta, jos on puulämmitys.

      Poista
  2. täällä toinen joka ei tykkää paahtavasta helteestä eikä auringosta. Tykkään juurikin syksystä, hämäristä illoista, oi ihanaa <3

    VastaaPoista
  3. Ihania pilvikuvia, kauniita värejä. Mutta kaunis on aamu-usvakin - sinä näet siellä sen saman kuin minäkin.
    Kaikki vuodenajat ovat minulle mieleen, mutta mitä helteisempiä kesiä, sitä lyhyemmiksi toivon niiden jäävän. Kyse ei voi olla vuosista - en ole oikein koskaan pitänyt helteistä. Lämpimät päivät ovat mukavia toki, mutta ei helle; vaikka laiskuus on iän myötä lisääntynyt niin olisihan se kiva jotain tehdä 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin on mukavaa ja varjossa viihdyn. Koiralenkit on hankalia, kun kestää ennenkuin kunnon varjoon päästään, eikä Koirapoika oikein sinne asti jaksa. Minä kyllä taisin nuorena tykätä helteistäkin. Ja lapsenahan sitä ei huomannut juosta viilettäessään. Mutta kyllä aina olen eniten syksystä tykännyt vaikka parasta on, että meillä on kaikki vuodenajat.

      Poista
  4. Elokuu on minusta paras kesäkuukausi. Nuo auringonlaskut ja kuutamot! Lisäksi ilmassa on jo mukava raikkaus alkukesän helteisiin verrattuna. Ja sato kypsyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elokuu on hyvä. Tosin tällä hetkellä raikkaudesta ei ole tietoakaan. Yötkin on aika hikisiä.

      Poista
  5. Oiskohan ollut just tuo torstai ilta kun mietin, että silloin oli just sellainen kuulas ja lämmin ilta, joita sanotaan olevan elokuussa. Kuutamoa en ole nähnyt tästä asunnosta, eikä tule ulos lähdettyä enää pimeällä.
    En ole tykännyt ennen syksystä yhtään, koska se tuo ne lämmitys- ja lumiaurauskaaos-ajatukset, en tykkää liukkauksistakaan. Mutta nämä kesät alkaa olla kidutusta, kun aurinko paahtaa tuon akvaarioparvekkeen yli 50 asteeseen. Tulee mieleen, että pitääköhän muuttaa Lappiin, jonnekkin tunturin pohjoispuolelle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa Lapissakin olla helteitä vaikka ei ihan niin tiheään kuin täällä. Mutta tulee se kylmäkin vielä.

      Poista
  6. Jotta saisi hehkuvat värit neuleeseen, pitäisi olla silkkilankaa. Iltataivaita on minustakin mukava katsella ja ihailla värejä. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan niinkin, mutta yleensäkin värit, jotka luonnossa ovat kauniita, eivät pääse oikeuksiinsa langoissa.

      Poista
  7. Taivas on tosiaan ollit leikkisällä tuulella nyt elokuussa - ei silti... heinäkuussakin oli piirtänyt ihan sydämenmuotoisen pilven taivaalle... pitäisikin kuvata pilviä enemmän - kiitos kuvistasi!!
    Päivän tavoite on varmaan järkevä ja hyvä.... mutta nyt on pakko tunnustaa, että minä yritän aina viimeiseen saakka säästää jollekin mukavammalle aikaa arkiaskareista... niistä kun niin harva on minulle mieleen... vain kokkailu/leipominen - muut arkiaskareet mielelläni jättäisin... ja rehellisyyden nimissä olenkin jo myöntänyt, että minä olen niin parempi sotkemaan kuin siivoamaan - joten keskityn siihen jossa olen parempi!!
    Hatunnosto sulle aktiivisuudestasi myös arkiaskareissa!! Ihailen ja olen kateellinen! Iloa eloosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedä siitä ahkeruudesta. Joskus on vain pakko tehdä jotain, kun en kovin hyvin viihdy sotkussa. Pöly ja lika vielä menettelee, mutta kaoottiset tavarakasat ahdistaa.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.