tiistai 16. elokuuta 2022

Kuminauhamaista elämää

Päivän tavoite: 
Ole joustava kaikissa tekemisissäsi.
 
 
Ja mikäs tavoite se olisi, ellei sitä rupeaisi heti toteuttamaan. Tänään siis joustetaan ihan urakalla.
 

Joustaminen alkoi aamupalasta. Olen jo pitemmän aikaa syönyt kulhollisen rahkamarjachiansiemenpaahdetturouhittupellavarypsiöljysotkua. Sellainen on nytkin valmiina jääkaapissa. Teen sen yleensä jo illalla, jottei tule aamulla lipsutuksi. Mutta nyt on lidlin oliivileipää vielä jäljellä. Vieraat eivät kaikkea syöneet. Niinpä joustin aamupalasta ja tein peräti kolme voileipää kahvin seuraksi. Tuolla heinien alla ne piilottelevat. Oliivileipä on tämänhetkinen herkkuni.
---
Sitten joustin myös ämpärilistassa, jossa kohta 60 on
 Ryhdy lukumummoksi tai -vaariksi
Monet peruskoulut etsivät vapaaehtoisia innostamaan lapsia lukemisen harjoitteluun. Mikäli pystyt kuvittelemaan lukevasi lapsille ääneen tai kuuntelevasi kun ekaluokkalaiset lukevat sinulle, tutustu mahdollisuuksiin lähteä mukaan tähänäärimmäisen kiinnostavaan vapaaehtoistoimintaan.
 
Minäpä siinä sitten joustin ja päätin, että palvelutalon mummot saa korvata ekaluokkalaiset. Tänään alkaa kesätauon jälkeen taas viikottainen lukutuokio. Meitä on kaksi spr:n vapaaehtoista, luemme vuoroviikoin jotain kirjaa tai artikkelia tai jotain tunnin verran. Olemme yleensä molemmat paikalla ja keskustelu on aika vilkasta. Tänään on minun vuoro lukea, koska viimeisellä kerralla ennen kesätaukoa en ollut paikalla.
 

Joustin myös kirjavalinnassa. Olin jo alkukesästä päättänyt lukea Miika Nousiaisen vadelmavenepakolaisesta alkua. Mutta tänä aamuna vaihdoinkin Tove Janssoniin. Kesäkirja ehkä sopii tähän säähän paremmin.
 

Ennen lukutuntia voisin joustaa vaikka missä, koska mitään selkeää ohjelmaa ei ole. Vosin mennä keräämään loput viinimarjat ja karviaiset, voisin sukeltaa tavararöykkiöihin, voisin jähmettyä telkkarin eteen neuleen kanssa, voisin taas koukuttua joulukalenteriin, voisin ommella, voisin ulkoiluttaa sauvoja, voisin vaikka mitä - tai ei mitään, sekin on vaihtoehto.


 Kaikesta muusta voin joustaa paitsi Koirapojasta. Ulkoiluja tehdään useita. Nykyisin viimeinen ulkoilu on siirtynyt aiemmasta iltaseitsemästä yökymmeneen. Toistaiseksi se on toiminut eli ei ole sisälorotuksia sattunut. On itseasiassa mukava tuolla umpipimeässä, kosteanlämpimässä yössä kuljeskella. Miten käynee sitten, kun räntää rätkii ja viima viiltää. Mutta nythän olen opettanut Koirapojan yölenkkeihin, eikä saaduista eduista tietenkään luovuta. Koirapoika ottaa myös muutaman ruokanappulan yöpalaa lenkin jälkeen. Sitä ihminen taipuu moneen, kun on vanhasta lemmikistä kyse.  Ja tietenkin ohjelmassa on myös ylimääräinen pitkähkö lenkki aina, kun poistun kotoa useammaksi tunniksi - tai vaikka tunniksikin. Tuleepahan ainakin käveltyä.


En ole koskaan mitään sissukkasukkia neulonut, mutta faceryhmään liittynyt. Siellä Sisko tarjosi aika edullisesti molempia kirjojaan. Siispä tilasin. Ja yksi malli ainakin on tehtävä, kun lupasin vieraalleni, että saa valita sieltä joululahjan itselleen. Pitää vain tarvittava väri ostaa, koska oli lankoja vaikka kuinka paljon, aina puuttuu se, mitä tarvittaisiin.


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

12 kommenttia:

  1. Hyvin olet joustanut jo aamupalasta lähtien. Kesä on muutenkin sitä varten, että voi joustaa. Kesäkirja/Sommarboken on aivan ihana. Se pitäisi lukea kerran kesässä. Minun lempparini on ruotsinkielisessä versiossa Hagen. Onko se käännetty Haka? Se on viehättävä ja sopii itse asiassa hyvin tähän joustamisteemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hagen on Haassa. Luin senkin ihan sinun takiasi. Herätti kuulijoissa hilpeyttä. Nauraminen tekee aina hyvää. Yksi nainen lainasi kirjan lukeakseen sen kokonaan.

      Poista
  2. Upeaa joustoa! Lukumummoilu lapsille tai vanhuksille on hyvä juttu. Arvokkainta mitä voimme toisille antaa on aika ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se itsellekin piristävää käydä tapaamassa itseäkin vanhempia ihmisiä.

      Poista
  3. Hienoja joustoja ja tekemisiä. Herkullisen näköinen viherleipä. Enpä olekaan pitkään aikaan ostanut oliivileipää. Vois taas kokeilla. Yrttejä olen nyt koettanut syödä joka päivä, silppuan niitä joka ruokaan, ruohosipulia, persiljaa, tavallista- ja thaibasilikaa ja tilliä, jonka kyllä laitoin pakkaseen, kun mulla ei tillit kasva yleensä. Tuota Kesäkirjaa en ole lukenut, Vadelmavenepakolainen toi mieliteon vadelmaveneitä kohtaan. Eipä uskalla enää karkkia syödä.

    VastaaPoista
  4. Hyvä se vain on, ettei kaavoihinsa kangistu vaan osaa joustaa tarvittaessa ja tarvittaessa olla joustamatta. Minä yritän töissä opetella tuota jälkimmäistä. Huonolla menestyksellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle taitaa paremmin sopia joustamisen harjoittelu. Tosin näin erakkona eläessä pitää joustaa vain itsensä rajoissa.

      Poista
  5. Joustaminen kuulostaakin paljon positiivisemmalta kuin siirtäminen, hih... minä taasen olen hyvä siirtämään varsinkin niitä ei-niin-mieluisia juttuja!! Joustoaivot versus kiviaivot... niiden kanssa ihan töissä!! Sinä annat arjestasi upeasti aikaa myös muille - ihailen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siirtäminen kannattaa korvata joustamisella, jos se tuntuu paremmalta.

      Poista
  6. Hienosti joustettu, joustaminen on tärkeä taito.
    Viime aikoina oma aivokoppani on joustanut ajattelemisesta, väittää, että on liian kuuma, varsinkin iltapäivisin. Kätkemäni,
    ja löytämäni, lakupussi jousti hieman karkkipäivästä ja alistui syötäväksi jo näin keskellä viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienosti sinäkin joustit. Kuumuus kyllä panee aivojen lisäksi lihaksetkin joustamaan kaikesta joutavasta rehkimisestä. Nyt olen siinä onnellisessa asemassa, että rokotuksen jälkeen kaikki rankka liikunta on kiellettyä ainakin kolme päivää. Lepäilen siis rennosti.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.