maanantai 8. elokuuta 2022

Onko joulu hiipinyt mielikuviin?

 Päivän tavoite:
Ole joustava.


Minulla oli selkeä ohjelma tälle päivälle:
  1. työväenopiston ilmoittautuminen
  2. marjojen poimintaa palstalta
  3. pakastamista
Ykköskohta on suoritettu, mutta muuten menee aivan erilailla. 
---
Ensiksikin hurahdin ykskaks kyhäämään joulukalenteria. En ollut edes päättänyt  jatkanko koko kalenteria nyt, kun olen ihan uusi persoona. Ei sitten jäänyt minun päätettäväksi. Siellä jo neljä luukkua odottaa aukeamista, joten kait ne loputkin on jossain välissä tehtävä. Noissa joulukalenterissa juoni aina käyttäytyy ihan omapäisesti. Vaikka alussa oli selkeää, mitä, miten ja missä, niin pian huomaa, että on taas eksytty ihan outoihin juonenkäänteisiin, eikä todellakaan ole selvää, miten kaikki päättyy. Mutta eiköhän se ennen aattoa selviä.
---
Marjastuksen esteeksi kalenteri ei tullut. Sade tuli. Sitkeästi ropisee. Huomenna ei taas ole aikataulussa marjakohtaa, joten pakastaminenkin siirtyy jonnekin loppuviikolle. Tänä vuonna palstallani on niin hyvä marjasato, ettei oikein mihinkään meinaa mahtua. Yritän syödä tauotta marjoja. Samalla tyhjentelen pakastinta jäätelöstä. Marjat ja jäätelö on oivaa ruokaa. Mahtuu sitten taas uusia purkkeja. Ja tietenkin sulattelen ja syön pakasteruokia.
---
Nyt ehkä vietän loppupäivän neuloen yksiä säärystimiä ja yritän pysyä erossa joulusta.

11 kommenttia:

  1. Kiva että on joulukalenteri tulossa. Ota kuitenkin iisisti sen kanssa, eli stressi pois. Kalenterihan voi olla vaikka joka toiselle päivälle, tai joka kolmannelle, tai...
    Neulo rauhassa ja anna sateen sataa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän siitä mitään stressiä tule. Kirjoittaminen on viihdyttävää, siihen jää koukkuun. Ja kun se tarina elää omaa elämäänsä, tekee mieli katsoa vielä yhden mutkan taakse nähdäkseen, mitä nyt tapahtuu ja toisen ja kolmannen mutkan. Mutta annan toki aivojen välillä levätä. Ei koko tarinaa tarvitse punoa kerralla.

      Poista
  2. Nyt on syytä odottaa joulua! Sun joulukalenteri on huippu. Josko minäkin saisin vähän kuusimetsää kehitettyä. Joululehtiä on viime päivinä mainostettu ja työkaveriin on aloittanut joululaskurin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän en ole mikään jouluihminen, mutta tarinointi on kivaa ja tuo kalenterin on hyvä tekosyy tarinoida. Laiskanpulskeana en viitsi ilman syytä.

      Poista
  3. Huh, joulu tulla jollottaa,mitä lie kainalossa. Senverran vilahti mielessä, kun etin jotain yhestä laatikosta ja vilahti siellä vanha käsikirjoitus joulukalenterijutusta, yleensä kun jotain etin, niin löytyy vaikka mitä muuta. Pitäisiköhän ostaa joululehti vaihteeksi, kun päivät tuntuu taas pitenevän kummasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten tuossa edellä jo totesin, joulu ei jouluna ole mitenkään minun juttu, etenkään nyt eläkkeellä. Työaikoina loma oli mukavaa. Ja lahjojahan minä rakastan, vaikkei ehkä ole korrektia sanoa niin.

      Poista
  4. Marjastus ja marttailu pitävät minut tällä viikolla kiireisenä, joten joulu ei ole vielä mielessä. Sinun joulukalenterisi ovat olleet aina ihan huippukivoja. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjastusta minäkin harrastan kasvimaallani nyt, kun tulee hyvin satoa. Marttailu on ihan liian sosiaalista ja ihmisläheistä. :)

      Poista
  5. Joulu tulee tässä vaiheessa aina yhdessä hujauksessa, joten hyvinkin on jo kohta kiire tehdä odotettu kalenteri! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen sen yleensä tehnyt lokakuussa, joten ehkä tulee tänäkin vuonna valmiiksi. Jotenkin jäin koukkuun uuteen tarinaan.

      Poista
  6. Minun pitäisi varmaan aloittaa sukkien neulonta :)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.