keskiviikko 3. elokuuta 2022

Piikkiä piikin perään

 Päivän tavoite:
Älä hermostu elämän pikkuharmeista.
 

 Onnistuin taas harhautumaan Kalasatamassa oudoille teille. Pitäisköhän ottaa joskus kokonainen päivä ihan vain kiertelyyn siellä Redissä. Tosin vaarana on, etten sitten löytäisi sieltä ulos. Mutta voisihan sitä yhden päivän tuhlata löytöretkeilyyn kauppakeskuksessa. Jos vaikka löytöjä tekisin.
 

 Toki minä löysin terveyskeskukseen kaikesta hässäkästä riippumatta.


Sain ekan punkkirokotteen. Ja keskustelun tuloksena siirsin koronanelosen parin viikon päähän. Ei kuulemma välttämätöntä, mutta paree pelata varman päälle. On tässä viime vuosina tullut noita piikkejä siihen tahtiin, että parempaan pääsin vain jollekin Afrikan tai Siperian matkalle valmistautuessa.


Eihän tämä eksyily mikään harmi ollut, ei edes pieni, ihan vain normaalia terveyskeskusmatkailua. Pikkuharmi oli, kun mustikoita pakastimesta toiseen siirtäessäni onnistuin levittämään yhden rasian sisällön pitkin lattiaa, tuolia, pöytää ja itseäni. Mutta siitäkin selvittiin keräilyn, veden, rätin ja vanhojen sananlaskujen turvin, "tekevälle sattuu" ja "rapatessa roiskuu". Diagnosoin suurimman osan mustikoista syömäkelpoisiksi - itselle ei vieraille.


Taidokasta käsityötä. Olisko ihan nypläten tehty? Pitäiskö nypläystä joskus harjoitella?

13 kommenttia:

  1. Vieläkö siellä tk:n aulassa on se viihdyttävä robotti? Viereiset rakennustyömaat on varmaan jo valmiina, kävin siellä joskus ennen koronaa, ja silloin oli ankean näköistä seutua (eli asfalttikatuja eikä vihreää missään) Järkevät rokotevalinnat, ja järjestys. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Robotti on kait siellä. En tarkistanut. Rakentaminen jatkuu kyllä vieläkin, mutta on siellä valmistakin.

      Poista
  2. Rediin en ole vielä tutustunut. Hyvä, että otit punkkirokotteen. Niitä mokomia on nykyään joka paikassa. Yhden onnistuin tänä kesänä ottamaan kotiin mukaan maauimalasta, mutta oli onneksi kilttiä sorttia. Toista borrelioosia en välittäisi sairastaa.
    Olen saanut perintönä pitsinnypläyshärpäkkeet ja tuolla ne ovat kaapissa, mutta en ole harkinnut; hermo saattaisi mennä.

    VastaaPoista
  3. Yhä edelleen koukussa tavoitteisiisi - ne on niin kivoja!!
    heh, minäkin heitin kevättalvella vimpat pakastemustikat pisin keittiönlattiaa.... (pussi oli väärinpäin ja auki) - nauroinkin, etten ole ennen viel huhtikuus mustikoi poiminut... kerrankos sitä!
    Nypläys on ihan kamalaa... vaatisi lehmän hermot, joita ainakaan minä en omaa... Nypläystyyny, mummin perintö siirtyi äidilleni, mutta ei tartte siirtyä mulle!!
    ja juu - piikittely on nykyään ihan muotia....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten edellä totesin, pakkohan sitä on joskus kokeilla. Siitähän voisi saada ne lehmän hermot.

      Poista
  4. Ai Sää oot Mammutti!? Ihmettelin että kuka kumma

    VastaaPoista
  5. Minä vuosia sitten hain lääkäriltä reseptin punkkirokotteeseen - piti ottaa yks rokote ja kaks tehostetta. Sitä toista tehostetta ei silloin apteekeissa ollut ja kun menin sitä ensimmäistä tehostetta pistättämään, hoitaja sanoi, ettei sillä toisella niin väliä ole, ei sitä oikeastaan tarvikaan, unohda koko juttu, kyllä nämä kaksi piikkiä riittää. Jätin sitten hakematta sen kolmannen, kun en siihen tarpeeseen siitä olisi ehtinyt saadakaan. En kyllä nähnyt punkkejakaan reissullani :D

    VastaaPoista
  6. Nythän niitä otetaan kolme ja sitten vielä tehosteita jotain kymmenen vuoden välein.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.