torstai 4. elokuuta 2022

Toimeton torstai

 Päivän tavoite:
Päätä tutustua mahdollisimman moneen Unescon maailmanperintökohteeseen.


Kävin retkellä taas hyvässä seurassa.
 




Saatte arvata missä oltiin.
 

 Siellä oli roskiksetkin tyylikkäitä.


Näin kauniissa paikassa syötiin


järjettömän hyvää ruokaa ja kaunistakin.


Ruuasta puheenollen paistoin pinon banaanilettuja, kun banaanit oli menossa pilalle.


Ruusuni pääsivät kuivumaan, joten ostin uusia. Valkoisia  😲


Majakkani 😊
Se vilkuttaa mulle iltaisin.


Tässä toteutui samalla ämpärilistan 
kohta 91. 
Tutustu maailmanperintökohteeseen.
Maailmanperintökohteet ovat poikkeuksellisen arvokkaiksi luokiteltuja kohteita, jotka halutaan säilyttää ja joita suojellaan. Suomessa on seitsemän maailmanperintökohdetta. Maailmalla valikoima ulottuu Norjan syvistä vuonoista ja kuuluisista vesiputouksista (esimerkiksi Victorian putoukset Afrikassa tai Iguazun putoukset Etelä-Amerikassa) tarunomaisiin venäläisiin aarniometsiin. Jokaisen pitäisi nähdä ainakin yksi tällainen kohde - valitse itsellesi sopiva.

12 kommenttia:

  1. Kivalta retkeltä näyttää. Suomenlinnan tunnistin kyllä jo ensimmäisistä kuvista. Eikö tuo majakka ollut Suomen korkein merenpinnasta laskettuna? Ja onko Bengtskär sitten pohjoismaiden korkein rakennuksena, vai olenko aivan hakoteillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bengtskär on 52 metriä merenpinnasta eli pohjoismaiden korkein. Suomenlinnan majakka on vain 41,8 metriä merenpinnasta. Ehkä Suomenlinnan majakan tyvi on korkeimmalla? Sehän on mäellä.

      Poista
  2. Kivaa...Suomenlinnassa olen käynyt pari kertaa ja kerran myös Korkeasaaressa. Silloin ennen kor.... hyvään aikaan. Kyllä siellä olisi katseltavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korkeasaaren vuosikortti meni umpeen. Pitänee hankkia uusi kunhan tulee taas joku tarjous tai tarvis lähteä.

      Poista
  3. Hmm.... m/s Poitsila on rakennettu 1944 alunperin Normandian maihinnousua varten. Mielenkiintoista, että se on vuosien jälkeen päätynyt yksityisomistukseen Helsinkiin. Kaikkea sitä, oppia ikä kaikki.
    Eipä ole tarpeen maailmalle lähteä, kun kotimaassa on niin paljon nähtävää, tutustuttavaa ja opittaavaa - ihan kotikulmillakin :)

    VastaaPoista
  4. Kiva retki. Suomenlinna on kyllä hieno paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomenlinna on parasta talvella ja myöhään syksyllä, kun siellä ei ole muita :)

      Poista
  5. Suomenlinna on ihana paikka. Parina kesänä sinne meno on ollut suunnitelmissa, mutta se on vain jäänyt. Tavoite siis ensi kesälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen syksyä. Siellä on kaunista ruskanaikaan.

      Poista
  6. Voi bittiavaruus, sinussa lienee paljon magneettisia kykyjä - kun olet taas napannut kommenttini taivaan tuuliin...
    Pitkästikin höpisin Suomenlinnasta ja viereisestä Valli- ja Kuninkaansaaresta. Upeita kohteita kaikki, me viime kesänä Suomenlinnassa ja tänä kesänä kahdessa viimeksimainitussa, joista varsinkin Vallisaari on kerrassaan huikea elämys Aleksanterin pattereineen ja mitkä näkymät Suomenlinnaan - suosittelen todella!! Unesconkohteet ei kyllä ole missäänpäin maailmaa turhaan saaneet nimitystään... Le Havren kaupunki tosin Normandiassa on outo - se on saanut sen koko kaupunginkeskustana, arkkitehtuuri on aikaansa edellä 50-luvulla kun kaupunkia uudelleen rakenneettiin II-maailmansodan totaalituhon jäljiltä. Mutta joo... kyllä perintökohteissa kannattaa käydä/tutustua kun matkalle tai lähelle osuu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilen, että bloggeri on syypää. Joskus se vaihtaa minutkin nimettömäksi vaikka olen kirjautunut. Silloin onnistuu kommentointi, kun valitsee tuosta nuolen valikosta nimi kohdan ja kirjoittaa nimen. Jos sitä ei tee, kommenttia ei näy missään. En tiedä, miksi näin on ruvennut tapahtumaan.
      Saaret ovat hienoja. Olen niillä muillakin käynyt aiempina kesinä, ehkä vielä tänäkin kesänä. Suomenlinna on helppo, kun sinne pääsee tuolle kolmenkymmenen päivän hsl-lipulla, jonka nyt saan halvalla.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.