tiistai 31. lokakuuta 2023

Harmaata

 

Vettä sataa lotisee.
---
Kelloja taas siirreltiin. Mietin aikaa. Aika ja kellohan ovat ihan eri asia, joten miksi minä näin yksin eläessäni katson illalla kelloa ja totean, että on aika mennä nukkumaan ja aamulla herätessäni tarkistan kellosta, joko herään vai vieläkö pitäisi nukkua.. Luulisi, että nukkumaan mennään, kun väsyttää, herätään, kun ei nukuta. Lapin reissuilla yöttömissä öissä vuorokausi kasvoi paljon pitemmäksi kuin 24 tuntia. Valveillaoloajat pitenivät, nukkuma-ajat siirtyivät. Nukkumaan mentiin, kun alkoi väsyttää. Herättiin, kun uni loppui. Ehkä tässä normielämässä on kuitenkin jotain hyötyä totuttaa itsensä kellon määräämään rytmiin. Joskushan voi olla jotain muihin ihmisiin liittyvää, joten yhteinen aika helpottaa yhteistä elämää.


Oli meillä tässä talvikin välillä. Ihan jäi lunta maahan muutamaksi tunniksi. Nyt ei taida olla taas vähään aikaan talvea, jos säätiedotuksiin on uskomista.


Oli bileetkin poikani luona, Halloween.


He jaksavat panostaa. Joka vuosi rekvisiitta lisääntyy, kun kaikki entinen on tallessa ja uutta pitää tietenkin kehittää.


Mummon kasvattamat kurpitsat pääsevät mukaan. Kaikki kaiverretut sisukset tulevat käyttöön, kuorista saa lyhtyjen lisäksi kaikkea kivaa ja siemenetkin kuulemma paahdetaan. Ihan kurpitsojen takiakin kannattaa pitää kasvimaata.


Outoa porukkaa oli juhlissa. Toki mummokin vähän panosti ulkonäköönsä, mutta aika miedoksi jäi.
---
Sen sijaan mummo on aloittanut joulukalenterin jo:
Luukku 0:
Yksi keittiön laatikosto on jynssätty, kaikki kauhat, kapustat, veitset, haarukat, lusikat, leikkuulaudat sun muut pesty huolella, joutavaksi katsottu "ehkä-tällä-vielä-on-joskus-jotain-käyttöä" heitetty roskiin. 
(ensi viikolla niitä varmaan jo kaipaan)

(tuliketulla hoidan nämä bloggaukset, mutta kommentoinnin chromella - aika tyhmää!)

13 kommenttia:

  1. Hulppean näköiset Halloween-juhlat! Ihanaa, että joku jaksaa panostaa ja nähdä vaivaa. Kaikki juhlahetket ovat tarpeen tämän harmauden keskellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä aina ihmettelen, miten nuo jaksaa panostaa kaikkiin juhlapäiviin. Mutta onhan se mukavaa, kun voi nauttia.

      Poista
  2. Komeat kurpitsajuhlat! Kaappien siivoaminen pimeään vuoden aikaan kertoo ahkeruudesta. t. Sinisen sohvan emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahkeruudesta en tiedä, mutta hyvä saada tuota roinataakkaa vähemmäksi.

      Poista
  3. Hurjan näköisiä luurankoja ja muita "kammotuksia" - hui! Hienot juhlat varmasti olleet. Minä unohdin kynttilätkin sytyttää..
    Meillä satoi aamupäivän lunta, sitä on ehkä noin viitisen senttiä porraskaiteella, maassa varmaan parisen senttiä. Sen verran, että lumiaura ajoi juuri ohi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja tuohon aikaanhan mun piti... Näinä tällaisina päivinä kun on vaan kotona eikä ole mitään sen erityisempää, niin ei kellonajalla ole väliä; herätään ja noustaan ylös kun ei väsytä, syödään kun on nälkä ja nukutaan kun nukuttaa (päikkärit on pop!). Tänään katsoin kelloa aamupäivällä, että joko voi soittaa nimipäiväonnittelut, vai vieläkö päivänsankari nukkuu vai onkohan hän lenkillä - hänellä kun on tietyt rutiinit, vaikkei nekään ole kellosta kiinni, mutta ne vain tietää 😊
      Mutta sitten on ne päivät, jolloin on joku aikataulu: pitää laittaa kello soimaan, pitää olla tietyssä paikassa tiettyyn aikaan tai pitää olla hereillä viimeistään silloin kun joku tulee just tiettyyn aikaan.

      Poista
    2. Minä herään nykyisin turhan aikaisin sekä kellosta katsoen, että muuten. Olen väsynyt, muttei uni tule. Nykyisin ei onnistu päikkäritkään. Valvotaan siis.

      Poista
  4. Meillä on tullut lunta tänään ja bussit ja kuormurit ( osa) on jäänyt jumiin ja tukkineet teitä. Eli valkoista on pihalla, mutta tietenkin päivät on aika harmaita. Varsinkin mulla iltavirkulla päivät on lyhyitä. Kello on laitettava soimaan, kun on menossa jonnekin kuten tänään lääkärille 10.30. Innostit minutkin järjestämään hyllyjä keittiössä ja sen tehtyä tuntui hyvältä. Kiitos innoituksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain. Meillä ei ole nyt lunta, eikä onneksi jäätäkään.

      Poista
  5. Hyvät rekvisiitat pojallasi ja mukava kun mummun kurpitsat tuli käyttöön kuoria myöten. Meillä on ihan talvinen maisema, lunta satoi parikymmentä senttiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän kasvatan kurpitsoita vain tähän käyttöön.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.