lauantai 28. lokakuuta 2023

Pieni polku metsän halki vie


Eilen piti hakea ne uudet henkkarit. Kun oli kiva sää, kävelin rantatietä. Ei tuonne isompaan kauppakeskittymään ole kuin reilu kolme kilometriä mukavaa tietä. Silti usein hyppään bussiin. Etenkin nyt, kun on vuosilippu käytössä. 
 

 Lahdella oli joutseniakin miettimässä, milloin sitä pitäisi iso vesi ylittää talvehtimisalueille. Tänä vuonna on tuo lintujen laskeminen jäänyt vähemmälle, kuten moni muukin asia. Saamaton sanon mieluusti, mutta joskus epäilen, että paha alakulo on vallalla elämässäni, ollut jo pitempään. Puuhastelu häiritsee alakuloa, joten ajattelin kokeilla. Possulla oli joskus siivousjoulukalenteri. Sellaisen otan nyt käyttöön marraskuuksi. Joulukuusta saattaa tulla sen verran kiireinen, ettei silloin mistään tule mitään. Ilmoittelen, jos on tullut luukkuja avatuksi. Jumitun helposti tuohon nojatuoliin muka neulomaan. Se ei nyt piristä, eikä ole edes tuloksekasta. Onneksi järjestelyä ja siivoamista riittää.


Eilen sitten sen verran painavaa ostelin, kun kerran olin isommissa kaupoissa, että bussilla palasin kotiin. Siinä matkan varrella näkyi jokunen kirkkaan punainen puu. Saatan käydä niitä tänään kuvaamassa, jos ehdin. Vaikka nuo murretut sävytkin ovat silmälle mieleisiä, on kirkas punainen aina kirkas punainen.  
---
Nyt menen nukkumaan. Heräsin ennen neljää, enkä saanut uudestaan unta. Nyt tuntuu nukuttavan. Illalla olisi halloweenbileet mummotettavien luona. Siellä pitää käydä ainakin kuvia ottamassa niistä hienoista lavasteista, mielikuvituksellisista asuista ja ällöttävännäköisistä ruuista. Toivottavasti uni tulee, jotta jaksan. Tunti pari lisäunta olisi hyvä.


Uskaltaisinkohan mainita, että nyt sain kuvat ihan tällä tuliketulla tänne. Josko se alkais pelittää...

12 kommenttia:

  1. Syksy on sitten kaunis. Aivan paras vuodenaika.

    VastaaPoista
  2. Upeat halloween-kuvat tuossa lopussa. Tulee mieleen yksi pyhäinpäivän aatto, kun työporukalla käytiin Kolilla: kiivettiin huipulle nuotiokahville, oli jo lunta maassa ja poluilla jäätä, mutta kaunis kuutamo (yllätys, yllätys, illalla oli jo pimeää). On mukavaa, jos voi valita, käveleekö vai menee bussilla. Kantamiseen kanssa on hyvä, jos ei tarvitse lähellä kokoa matkaa. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno ajatus: nuotiokahvit Kolin huipulla. Saakohan sinne nykyisin nuotioita tehdä, kun on nuo matkailijamäärät kasvaneet?

      Poista
  3. Tänä syksynä on ollut monin paikoin upea ruska täällä etelässäkin.

    Kuulun naamakirjassa Loistava järjestys -ryhmään. Siellä on ollut vuosittain marraskuussa joulusiivoushaaste, niin tänäkin vuonna. Tänäkin vuonna yritän suoriutua siitä. Nyt on ehkä vähän helpompi osallistua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska ryhmä tuollainen järjestysjuttu. Minulla on aina jossain päin täysi kaaos vaikka yritän säännöllisesti sitä suitsia.

      Poista
  4. Marrakuinen siivousjoulukalenteri kuulostaa hauskalta (tai siis ainakin järkevältä), joulukuulle pukkaa aina kaikenlaista touhua. Varsinkin kun ollaan kotona joulu ja lasten perheitä tulee lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle saattaa nyt tulla sellainen joulukuu, että perussiivous saa riittää.

      Poista
  5. Missähän minä olen lymyillyt - kun en oikeastaan yhtään kaunista ruskakuvaa tältä syksyltä itse napannut - mutta kiitos, kun sinä olet niitä käynyt ilokseni "kävelemässä" ja kuvaamassa. Meillä oli länsi-Suomessa ruman ruskea ruska ja ruttuinenkin vielä... hento lumipeite tuo valoa aamuihin... vai onko se tuo talviaika!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä enimmäkseen on vihreää tai ruskeaa, mutta jotain keltaiseksi kuviteltavaa jossain.

      Poista
  6. Haa, Possu mainittu! Tänä vuonna Possulla EI ole siivousjoulukalenteria ;) Mutta uurasta siivouskuuta Repulle!

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.