keskiviikko 18. lokakuuta 2023

Lohjansaaressa


Eilen matkailin kauemmas, tänään vain kylmässä aamussa hammaslääkäriin, jossa todettiin, että ei ole reikiä, eikä mitään vikaa. Vähän paikkaa hiottiin matalammaksi. Ja vähän meinasi lääkäriltä hermo palaa, kun ei suuni auennut kylliksi, eikä meinattu saada kuvaa otetuksi. Vähän outoa, sillä kyllä minulta on ennenkin hampaita kuvattu. Hiukan kärsimätön lääkäri. Yritti väkisin survoa. Mutta onnistuihan se kuitenkin.


Eilen oli kaunis päivä. Yksi ystäväni lähti kanssani Lohjansaareen katsomaan Paavolan tammea, joka on ollut toivomuslistallani pitkään.  Aurinko paistoi, mutta polut olivat märkiä ja liukkaita.


Sammalet hehkuivat kirkkaina, kun kosteutta oli riittänyt.


Paavolan tammi on ehkä 250-350 vuotta vanha, ehkä vanhempikin. Rungon ympärysmitta on 472 cm. Odotukset oli siis korkealla, kun perille oli kurasteltu.


Onhan se komea, näkemisenarvoinen, mutta ehkä kerta riittää. Vähän sama juttu kuin Stonehengen kanssa, että "no siinähän se on ja näyttää samalta kuin kuvissa". Mutta jos on näkemättä ja satutte seuduilla liikkumaan, suosittelen omakohtaista kokemusta - molemmista siis Stonehengestä ja Paavolan tammesta.


Pitihän sitä nyt kuitenkin käydä halaamassa.


Kun tammi oli nähty, etsiskeltiin ystäväni nuoruudenmuistoja. Paljon ajettiin harhareiteillä, mutta lopulta löydettiin. Siihen tarvittiin kyllä paikallisen asujan apuja.


Kauniita paikkoja oli. Kivoja kuvia tuli. Oli sitä ruskaakin.


Ruusutkin vielä kukkivat. Eli kaikinpuolin eriomainen päivä.
---
Ja hyvä päivä tästäkin tulee, kun ei ollut reikiä hampaissa ja lasteni isä toi juuri kokonaisen perunakukon.

10 kommenttia:

  1. Hienoa kun ei ollut hampaissa vikaa ja hienoa kun esittelit meille uusia maisemia. Tammet ovat aivan upeita ja rakastan niiden lehtiä ja terhoja 💚🤎 Ihanat ruusutkin 🌹

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköinen syyspäivä kuvissasi.

    VastaaPoista
  3. Perunakukon, nam! Kaunis päivä teillä oli ja ihanat ruskavärit. Meillä etsitään pipoja ja hanskoja, kun on lämpötilaa koleamman oloista. Ruokakin on ruskea tänä vuonna. T Saukkis

    VastaaPoista
  4. Mies haaveilee samanlaisesta pihatammesta. No, se on istutettu vasta parisenkymmentä vuotta sitten, ei taida ihan samanmoiseksi ehtiä ennen kuin lähdetään tästä palvelutaloon...

    VastaaPoista
  5. No ihan ERIVÄRISTÄ Paavolan Tammea pääsit halaamaan... kesällä oli vallan vihreä....

    VastaaPoista
  6. Hieno päivä tosiaan sinulla on ollut ja sen kruunasi perunakukko.
    Paavolan tammi oli varmaan hyvä ratkaisu katsastaa juuri ruskan aikaan: itse ruotokin erottuu paremmin. Minulla vielä näkemättä.

    VastaaPoista
  7. Upeita luontokuvia! Hienoa ruskaa. Mulla on ollut säilössä vain kuva tuosta tammesta, jostain lehdestä olen ottanut sivuja.
    Onneksi olkoon kun ei ollut reikiä. Mulle sattui myös joskus yksi hammaslääkäri joka valitti ettei suu aukea tarpeeksi, minkäs sille mahtaa kun on pieni suu:) Eivät ole senjälkeen valittaneet :)
    Saatkin nyt nauttia kunnon perinneruuasta, kukosta, nam.

    VastaaPoista
  8. Upeita kuvia! Välillä on mukava katsella maisemia muuallakin kuin omassa pihassa. Taisi olla lääkärillä huono päivä, ymmärrettävää sekin, mutta asiakkaan kannalta ikävää.

    VastaaPoista
  9. Kiitos taas kommenteista. Nyt oli vaikea päästä kirjautumaan omaan blogiinkin. Sitkeästi yrittämällä onnistuin. Mukava reissuhan tämä oli, mutta hammas kiusaa edelleen. Kun tutkittiin vain se yksi hammas, jossa luulin olevan vikaa, niin ei tuntemus hävinnyt. Pitänee soittaa huomenna uudestaan.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.