keskiviikko 11. lokakuuta 2023

Kaikki tympii

kuukletin:
 
"Jos kaikki on hyvin, mutta silti arki tympii, voi myös olla muutoksen aika. Joskus voi olla hyvä pistää koko pakka uusiksi, mutta kerralla ei todellakaan tarvitse muuttaa kaikkea. Ratkaisu löytyy usein pienistä askelista, sen olen huomannut sittemmin sen koko pakan uusiksi laittamisen jälkeen.
Tutustu logoterapiaan: Yksi logoterapian ajatuksista on, että onni tulee tarkoituksellisen elämän sivutuotteena. Bingo! Ei elämän tarvitse olla kummoista, mutta itselle merkityksellisiä asioita sen tulisi sisältää. Jollekin merkitsee luonto, toiselle perhe, kolmannen tarkoitus voi löytyä työstä. Mielestäni kaikki keinot ovat yhtä oikein, eikä yksikään ole väärin. Kunhan on se oma, vaikka sitten pienikin juttu, josta saa itselleen voimaa ja iloa."

Tässä vaiheessa lienee syytä varoittaa, että olen tosi huono ottamaan ohjeita vastaan. Jos haluan hakata päätäni seinään, niin hakkaan, eikä se kuulu kenellekään. Mutta tokihan minä valitan, narisen, kiukkuan, koska kerran voin.


Vanha olen ja vanhenen koko ajan. Onko siis vanheneminen se minun elämän merkityksellinen asia? Olenhan täälläkin usein hehkuttanut, miten yksi japanilaisen perinteen lempiasioitani on vanhuuden, iän tuoman viisauden ylistäminen. Sitä viisautta tässä odottelen. Kait se kohta tänne putkahtaa.
 

 Sitä viisautta odotellessa pitää varmistaa onnea muilla keinoin.


Aiempina vuosina oli liian hidas, enkä saanut puurojoulukalenteria. Nyt korjasin asian. Ostin Jyväskylästä lapinreissun paluumatkalla. Ostin kaksi, toisen tyttärelle. Ja jottei olisi pulaa joulukalentereista tilasin myös sikakalliin lakritsikalenterin. Tilauksessa on myös teekalenteri, jonka kait pitäisi ennen joulukuuta saapua. Ja tietenkin vielä lankajoulukalenteri, jonka tytär on taas minulle tehnyt. Jos onni on kiinni joulukalentereista, niin ei hätää.
---
Ja lankaakin, kun eihän 30 kiloa riitä mihinkään. Noista pitäisi tehdä nuoremmalle mummotettavalle tuplakintaat. Värit on musta ja vaalea lila vaikka harmaalta näyttää.



Viime vuoden lankajoulukalenterilangoista kyhäsin parit perussukat joululahjoiksi.
---
Hyvin pystyin neulomaan peukalosta huolimatta. Kun verenvuoto oli tyrehtynyt laitoin vain laastarin. Se iso paketti johtui aika pitkälle siitä, että yhdellä kädellä en ole kovin taitava haavan sitoja. Nyt olen vain vaihtanut laastaria ja toivonut, että viillon reunat kasvavat yhteen. Ihan siistiltä se näyttää.


Tänään on sateinen päivä, joten pitkästyn kotona. Eilen kävin hakemassa kolmannen punkkipiikin. Olin ajatellut samalla shoppailla, mutta laukun vetoketju juuttui niin pahasti, että jouduin leikkaamaan laukun. Ei sitten huvittanut mikään shoppailu. Ehkä käytän laukkua suutarilla jonain vähemmän sateisena päivänä, jos hän onnistuisi sille jotain tekemään. 
---
Koska etenkin Pöllö on onnistunut kehittämään pettämättömän tavan estää kommentointini, kerron, että Alastalon salissa matelee sivulla 42. Kirjahan on ihan hyvä ja mielenkiintoinen, mutta kirjailijan jaarittelu, kuvailu, sanojen käyttö, termistön vaikeus, ylipitkät lauseet ja kappaleet, ovat omiaan karkoittamaan lukijat - tai siis tämän lukijan. Mutta kahlaan siinä suossa, koska minähän en jätä kesken mitään, minkä olen aloittanut.


Tällaisenkin kuvasommitelman olen tänne tallentanut. On jäänyt käyttämättä, koska kauniina päivinä en ole paljon läppäriä availlut. Mutta laitanpa nyt.



20 kommenttia:

  1. No niin tympii kaikki tällä hetkellä, mutta kai se johtuu näistä sateisista syysilmoista. Viisauttahan on kerennyt kertyä tällä iällä vaikka muille jakaa, mutta ei tuo nuorempi polvi ole ollenkaan halukas sitä vastaan ottamaan. Joojoo on vastaus kun minä yritän antaa viisaita neuvoja, parasta siis pitää omana tietonani. 😏 On muuten hyvän näköisiä sukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän yleensä tykkään sateista ja myrskyistä, mutta nyt on jokin vialla.

      Poista
  2. Tänä aamuna luin ekaa kertaa puurojoulukalenterista ja nyt sinäkin sen mainitset! Alkaa kieltämättä kiinnostaa 😀

    Kävipä laukulle köpelösti. Sattumoisin minultakin repsahti yksi osa laukkua.

    Hyvä että pärjäät peukkusi kanssa 👍

    VastaaPoista
  3. Hyvä, että pärjäät laastarilla, eikä tarvitse sitä suurta tuppoa.

    Kommentointi todellakin takkuaa monilla, ärsyttävää. Kukaan ei ole muuttanut asetuksiaan tms, virtuaali vaan vittuilee.

    On kyllä ihania sukkia!

    VastaaPoista
  4. Eilen oli monta eri teemapäivää, mahtoiko olla myös kansallinen Tympimis -päivä, tympi nimittäin täälläkin. Ei ollut edes erityistä dyytä. Tympimiseen ei kai olekaan, se itsessään vain.
    Sukat on ihania!! Mä jumita mun "Alastalo" - sukissa ja ties missä, oon hyvä alottaan kaikkea.
    Sinittele, sinnittele Alastalon kanssa, kunhan kahvi irrottelee kielenkannat uskon, että sinäkin jos et nauti niin lähelle ainakin suomen kielen käytöstä 😊
    Hämmästyn kerta kerralta miten hieno kieli meillä onkaan ja miten paljon siitä on jo unohdettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohdettupa hyvinkin. Yleensä etsin sanat, joita en tiedä, mutta tämä on niin täynnä minulle vieraita sanoja, ettei lukemisesta tulisi mitään, jos takertuisin niihin. Arvailen siis.

      Poista
    2. Sama juttu, arvailen asiayhteyksien perusteella tai jos kuulostaa puolittain tutulta, aattelen että on sen ajan vastine meidän alueen murteelle.

      Poista
  5. Mistä tilasit tuon teekalenterin. Sitä tekisi mieleni kokeilla. Nykyisin on todella paljon erilaisia kalentereita. Melkein pyörryin kun näin nyt Body Shopin (muistaakseni) kalenterin, joka maksoi yli 180 e. No siinä tuotteet olivat täyskokoisia ja toinen alle satkun kalenteri sisälsi matkapakkauksia.
    Minuakin tympii nyt. Sataa räntää taivaan täydeltä. Eilen oli maa valkeana. Tympii piiiiitkä ja märkä ja pimeä lokakuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsaikka teehuoneelta joskus kesällä, kun niillä oli ennakkotarjous. Nyt taitaa jo mennä täydellä hinnalla.

      Poista
  6. Minulle on tulossa vain yksi lankajoulukalenteri. Puurokalenterista en ole kuullut, mutta hauskalta kuulostaa. Teekalenteria voisin harkita.
    Vai olet sinä tarttunut Alestalon saliin. Hienoa. Tsemppiä siihen. Minun kappaleeni odottaa vielä hyllyssä, mutta tiukasti edelleen to-do-listalla. Siitä saattaa olla jotain nettisivuja lukemista helpottamaan ja tukemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huikkaan tähän väliin; olen kuunnellut Alastalon salista kohta puolet ja täytyy sanoa, että mitä pidemmälle sitä kuuntelen, sitä viihdyttävämmältä se vaikuttaa :) Kirja jäi kesken, vaikka olen ennen ollut sitä mieltä, että kyllä kirja pitää painettuna kirjana lukea :)
      Tsemppiä Olifantille urakkaan ja tsemppiä myös sinulle Puikollanikin; ei muuta kuin lukemaan vaan.

      Poista
    2. Onhan se hyvin kirjoitettu, mutta kaikin puolin raskas. Ehkä eniten minun lukemistani häiritsee tuo massiivinen koko ja pieni teksti. Pokkarikoossa 405 sivua.

      Poista
    3. Minulta taisi nyt joulukalenterit lähteä käsistä :D

      Poista
  7. Villasukkia viiltohaavalla - taitava olet!! Ihanat liukuvärit
    - täällä alkaa tökkiä kutominen... (kyllähän sitä hetken kestikin)
    Logo-&toimintaterapia pohjaavat molemmat mielekkyyteen, mielekkääseen tekemiseen - toimintaan, toimintakyvyn ylläpitämiseen... harvemmin sitä innostuu itseään inhottavista asioista, mutta mielekkäilleppä saattaa syttyäkin... sytykkeitä siis mieluisia syksyiseen eloosi....ja kiitsos upeista maisemista!! Omat ympäröivät jotenkin nyt niin rumia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joinakin aikoina monet asiat tuntuvat mielekkäiltä. Sitten on aikoja, kun mikään ei tunnu miltään.

      Poista
  8. Tämmöisenä kylmänä ja koleana päivänä on mukava ajatella niin puuro-, tee- kuin lankajoulukalentereita. Minäkin ostin tyttärelle jo hyvissä ajoin, kun oli kalenterille kyyti opiskelupaikkakunnalle. Yhdestä Tsaikan teejoulukalenterista riittää juomista (ainakin minulla) yli vuodeksi. Hillojoulukalenteri olisi kiva saada, aamulla paahtoleipää ja marmeladia... t Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hillojoulukalenteri olisi ihana, mutta nyt saa riittää minun kalenterini tälle vuodelle.

      Poista
  9. Alastaloa yritin kuunnella, se on Areenassa. Vaan en kyllä jaksanut alkua pidemmälle. Yritin kaverin blogiin kommentoida mutta tuli ilmoitus: *julkaisussa tapahtui virhe* ja jossain toisessakin tuolleen on ollut. Mikähän kommentointeihin on iskenyt kun kukaan ei ole mitään asetuksiaan muuttanut..

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.