sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Pyykkipäivä

 

Otteeni lipsuu. Olen useasti varannut pyykkituvan ja peruuttanut. Nyt sitten totesin, että pakko on mennä. On minulla pieni kone kotonakin, mutta sitä en kovin usein viitsi käyttää. Hätätilassa joskus. Se kolisee ja pomppii ja on ärsyttävä. Tänään sulkeudun pyykkituvan kolmoshuoneeseen. Otan Alastalon mukaan. Siellä on aikaa lukea. Pitäisi joskus mattotuvallakin taas käydä ja pitäisi varmaan tyynyjä, peittoja, vilttejäkin pestä. -isit rulaa.


Kasvimaalla tässä päivänä muutamana piipahdin, mutta paljon en saanut aikaan. Tuossa oikeassa alakulmassa ei ole komposti kuten luulette. Se on eläinhotellini, johon kaikki eläimet, myös ne tuholaiset, ovat tervetulleita talvea viettämään. Sitä olen saanut jonkin verran täytetyksi.


Kerran olen kuntolenkillä käynyt vesilätäköitä väistellen. Tänäänkin menen, jos sää suo, ellei, ainahan voisi sisäliikuntaa kokeilla pitkästä aikaa. Ryhtiliikkeen aika. 
---
Hiukan alkaa väriäkin tulla maailmaan. Tuo oikean alakulman vaahtera on tässä aamunäkymässäni. Yleensä se muuttuu kirkkaan keltaiseksi, mutta nyt näkyy vähän punertavaa - siis hyvällä mielikuvituksella tuon ruskean voi mieltää punertavaksi. Mutta yleisesti ottaen kovin on vielä vihreää. Tuulet repivät lehtiä alas, joten saa nähdä, päästäänkö sellaiseen hehkuvaan ruskaan kuin viime vuonna.


Pilvistä löytyy värejä kuitenkin. Elämäni voisi olla ankeaa ilman näitä taivaita. Yksinäisyys iskee välillä niin suurella voimalla, että tuntuu, etten jaksa. Silloin siirryn tuijottelemaan taivaita.


Kirkkaalla ilmalla Linnanmäen valokarnevaali tarjoaa lisää katseltavaa. Eilen ampuivat valopatsaita taivaalle, mutta sää ei ollut suotuisa. Kovin paksujen pilvien läpi jää Linnanmäkikin pimentoon.

20 kommenttia:

  1. Ruska taitaa tänä vuonna jäädä varsin lyhyeksi. Onneksi on noita sinun taivaskuviasi. Ne ovat aina yhtä upeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taivas ja pilvet muuttavat muotoa ja värejä niin usein, ettei pääse pitkästymään.

      Poista
  2. Enemmän ruskeaa puissa kuin ruskaa. Ja vihreää riittää edelleen.

    Paljon pitäisi tehdä, mutta ei sitä aina jaksa. Jos koskaan. Ja onhan sitä tullut tehtyä jo aika paljon tähän ikään mennessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tekemiset jo riittää, mutta miten se tuo milei on sillä kantilla, että kaikenlaista kuitenkin olisi hyvä puuhastella.

      Poista
  3. Meilläkin ruska-aika on ohi. Jotenkin laimeita värejä oli tänä syksynä. Koivut ja pajut olivat harmaita, koska koko heinäkuun satoi. Nyt ei puissa ole enää lehtiä. Hyvä idea tuo eläinhotelli. Pitääkin käydä tuolla asenteella varaston takana penkomassa sinne vietyjä talventörröttäjiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväällä odotan vilkasta eläinkantaa palstalleni, kun on ollut oma hotellikin.

      Poista
  4. Meilläkin ruskavärit viipyivät vain muutaman päivän, suunnilleen vihreästä parin pakkasyön ja myrskyn jälkeen maahan. Isi-teemalla täälläkin mennään. Tosin se ei koskenut siivousta ja pyykkäystä vaan harrastusten etenemistä. T Saukkis (pakon edessä reipas siivooja)

    VastaaPoista
  5. Taitaa ruska mennä tänä vuonna vallan ohi. Meidän pihavaahterakin on lähinnä ruskea, että semmonen ruska sillä tänä syksynä. Taivaalle tuijottelu kuulostaa hyvältä. Minulta puuttuu joulukalenteri vielä, mutta onneksi on olemassa marraskuu. Silloin voi paikata kaikenlaisia puutteita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruskeakin on ihan hyvä väri.
      Joulukalentereitahan saa joulukuun alkupäivinä alennuksellakin :)

      Poista
  6. Luonto on kaunis; ruskaa ja hienot taivaat. 🍁💙
    Meilläkin pestiin tänään pyykkiä, sunnuntaisin hiukan halvempi sähkö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun rahankäyttöni ei kyllä yllä sähkön miettimiseen. Paljon on kallistunut, mutta en ole kilpailuttanut. Maksan vain laskut, kun niitä tulee. Ei varmaan fiksua, mutta säästää hermoja.

      Poista
  7. Joo, näitä "pitäISI" juttuja on kyllä...
    On kyllä hienoa jos olisi yleinen pesukone, varsinkin jos se on maksuton. Ei ole ollut näissä taloissa koskaan pyykkitupaa, nyt on kuivauskaappi kyllä. Olen käynyt lakanoita kuivattamassa. Mutta yhdellä tulee niin vähän pyykkiä, minäkin pesen halvan sähkön ainkaan, mutten saa kerääntyä.
    Ei ole niin loistava ruska tänä vuonna, kuin viime vuonna.
    Onneksi on hienoja värejä taivaalla, täällä ei noin hienoja ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talon pesula on mainio juttu. Tehokkaita, isoja koneita, kuivausrummut, kuivaushuoneet ja mankelitkin, jos haluaisi olla kunnon kodin hengetär. Ehkä parasta on mattotupa ja mattojen kuivaushuoneet. Mutta huhut kiertää, että mattotuvista tullaan luopumaan. Missäs autoton, kesämökitön ihminen sitten mattonsa pesee?

      Poista
  8. Meillä on aika keltaista täällä keskisessä Suomessa. Hauskasti koivujen yläosista lehdet on tuulten mukana lentäneet pois ja alaoksilla on lehtiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon on sellaisia yläkaljuja puita. Tuulet on olleet aika rajuja.

      Poista
  9. Aika keltaista on täällä meilläkin, mutta me ollaankin täällä jonkin verran keskisen Suomen alapuolella - se vähän riippuu esim. meteorologista mihin me milloin kuulutaan 😂 Joskus me ollaan ihan keskisessä Suomessa, joskus enemmän idässä, joskus meidät on siirretty vähän lännempään ja sitten taas etelään. Liikkuvaista sorttia, vaikka hitaita ollaankin.
    Keltaista meillä meillä on, jotkut koivut on vielä vihreitäkin. Tammi taisi olla tänään jota katseltiin, että oli ihan vihreä ja vehreä.
    Mutta totta se on, ettei ole niin värikäs ruska kuin oli viime syksynä, mutta kyllä tämäkin omalla tavallaan on hieno: tänään kauppaan ajellessa tien varret oli raidoitettu keltainen-vihreä-keltainen-vihreä-keltainen....
    Kuviasi jaksan ihailla aina vaan - saat mut sanattomaksi niiden kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva asua liikkuvassa paikassa. Tulee matkailtua.
      Kaunistahan ulkona on vaikka vihreää on edelleen paljon. Rauhallisia värejä, kun ei ole niin kirkasta.

      Poista
  10. No onhan siellä keltaista ja niin kai täälläkin... mutta niin paljon kurttuisen ruskeaa, että oma mielikin värjäytyy hieman samanlaiseen "ruskaan" ja ISIjä tulee vaan lisää ja lisää....
    Siirrän kaikkea ei niin mieluisaa eteenpäin ja kohta niitä hommia on sitten LIIKAA.... voi murjotus... minä tartteisin RYHTIliikettä ihan arkisiin kotiaskareisiin... pakenen jumppaan, lenkille ja lastenlasten kanssa ties minne... aina valmis, et pääsee kotoa pois.... ei hyvä tämäkään!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältähän nuo sinun "pakenemiset" tuntuu. Suosittelen jatkamaan samaan tyyliin.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.