sunnuntai 2. syyskuuta 2018

1. luontoretki 1.9.2018 Sveitsi


Hyvinkään Sveitsissä käveltiin syyskuun alun kunniaksi muutama tunti. Mukana oli vanha ystäväni ja tietenkin Koirapoika. Ilma oli leuto, hikinen, kostea. Välillä oli pientä tihkusadettakin, mutta ei mitään häiritsevää. Soisilla poluilla, kyllä kengät kastuivat, mutta ei nekään pahasti. Ihmisiä ei paljon näkynyt, eikä muutakaan liikettä. Oli hienoja kuusikoita, kodikkaita koivukujia ja hengästyttäviä mäkiä. Tahti oli rauhallinen, mutta aika kului nopeasti jutellessa. Ihmisseurassa kävely on ihan erilaista kuin pelkän Koirapojan kanssa.


Aika vähän kuvasin, kun seurustelu vaati veronsa, mutta näitä pysähdyttiin ihmettelemään.


Onkohan kyseessä valkomalikka vai kenties retikkavalmuska? Kasvoivat epätäydellisess noidankehässä. Sienien noidankehä synytyy, kun yhden sienen sienirihmasto leviää kehämäisesti ympäristöön ja kasvattaa uusia sieniä.

Vähäisestä kuvasaaliista huolimatta tämä on oiva aloitus retkille, sillä kovin usein en Sveitsissä kuljeskele. Toki silloin tällöin.

13 kommenttia:

  1. Voi harmi, kun Venetsia taitaa olla tällä hetkellä vähän semmoisessa kunnossa, ettei sinne oikein kannata lähteä kuljeskelemaan... Voipi saada kiven päähänsä ;) Tai pudota monttuun.

    Mutta mitenkä taittuu sulta Repu ruotsin kieli, jos vaikka ottaisit joskus kohteeksi Västeråsin? Pärjää siellä kyllä ihan suomen kielelläkin, voisin lähteä tulkiksi, vaikken paikkoja tunnekaan. Voitaisiin tutustua yhdessä :D

    VastaaPoista
  2. Kaukana se Repu käy luontoretkillä, kun Sveitsissä asti.

    VastaaPoista
  3. Siks mä sitä Västeråsia...jos se ois lähempänä ;) Tai Venetsia.

    VastaaPoista
  4. Mutta Sveitsissä onkin varmaan upeat luontomaisemat. Yksi niistä maista, missä Possu on haaveillut joskus käyvänsä. Toinen on Islanti. Possulla on kallis maku...

    VastaaPoista
  5. Islantiin haluis Pöllökin lentää...

    Venetsia ja Västerås ois täällä meidän lähellä, tervetuloa kylään - kun ilmoitatte hyvissä ajoin, niin mä lupaan ottaa niistä enemmän selvää. Mutta tosiaan, Venetsiaan ei ehkä kannata tällä kertaa mennä.

    VastaaPoista
  6. Islanti olis kiva. Venetsiassa olen parikin kertaa käynyt, mutta ei siellä kiviä satanut. Ruotsi ei suju, mutta jos Pöllö hoitaa puhumisen, niin mennään Vesteråsiin joku kuulas syyspäivä. Tulee samalla Pöllönkin retket hoidetuksi.

    VastaaPoista
  7. Tehdään reppuretki Islantiin! Ottakaa minut mukaan! Lupaan kiltisti kävellä mukana.

    VastaaPoista
  8. Täälläpäin ois Venäjä. Tosin taitaa olla vain kylä. Mutta ehkä sekin kolkka ois syytä käydä joskus katsomassa.

    VastaaPoista
  9. Täällä meillä on nuo Venetsia ja Västerås, mutta tuo Venetsia on tosiaan tällä hetkellä vähän myllerryksen alla, siellä suunnalla kun rakennetaan uutta tietä - ihan tarkkaan en tiedä miten se tie sinne Venetsian kupeseen sijoittuu.

    Mutta ihan oikeaan Islantiin haluaisin kyllä mennä ja Sinisen Sohvan Emäntä ilman muuta otettaisiin mukaan.

    VastaaPoista
  10. Minä olen ollut myös Egyptin korvessa nuoruudessani. Retkikohteita siis riittää.

    VastaaPoista
  11. Eikä noista retkikohteista jää edes hirvittävän suurta hiilijalanjälkeä, kun ei tarvi välttämättä lentää :) Voi vaikka liftata, niin kuin se mummo AM:n kyytiin ;)

    VastaaPoista
  12. Mitenkähän kävis, jos porukalla liftattais.

    VastaaPoista
  13. Mikäs meillä, simpsakoilla naisilla ;) Kilpailisivat, kuka saa ottaa kyytiin.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.