maanantai 3. syyskuuta 2018

Kaikkeni teen

Hankin flunssanpoikasenkin ihan vain, että voin olla kotona siivoamassa. Pahvia, lehtiä ja roskaa poistuu, mutta muutakin.


Tällainen oli yhdessä perityssä lankapussissa. Tietääköhän joku, mikä tämä on? Josko vaikka Sinisen Sohvan Emännällä olisi tieto. Nuo pylpyrät pyörii ja tuon rautatapin voi nostaa ylös. En ole ikinä ennen tällaiseen törmännyt, mutta kun oli lankapussissa olen säästellyt, kun kuvittelen sen liittyvän jotenkin johonkin. Nyt on menossa ihan vain roskiin, kun en usko, että kierrätys toimisi. Kierrätykseen menee patalappu ja pieni virkattu kori. Minulla on  tässä sellainen onni, että meillä on lokakuuksi suunniteltu siivouspäivää ja paikalle tulee vaihtolava. Sinne ajattelin kaiken kierrätettävän laittaa pahvilaatikossa. Voivat sitten halukkaa ottaa ja loput menee roskiin. - Meillähän nuo roskalavat tyhjenevät melkein sitä mukaa kuin täyttyvät. Toisen roska on toisen aarre.

Minulla on kehno olo. Huomenna olisi pakko olla jaloillaan.



Sumutorvet huutavat merellä kuin yksinäinen nestehukka jään alla.

9 kommenttia:

  1. No tuota, luulen tämän liittyvän kangaspuihin. Olisiko kude tähän kierrettynä ja sujahtaisi nätisti loimien välistä? En osaa käyttää kangaspuita enkä rukkia... Jää jotain haaveita tulevaisuuteen! Laita ehdottomasti kiertoon! Älä roskalavalle.

    VastaaPoista
  2. Sukkula on ja käytetään kankaankudontaan kangaspuissa. Taitaa oikea nimi olla rullasukkula. Ne, jotka kutovat, niin varmaan tuota tarvitsevat, joten kierrätykseen ehdottomasti. Toisaalta kutojaporukkaa taitaa olla aika vähän nykyisin... Kansalaisopiston kursseillahan tuota kutomista harrastetaan, jos on vain kangaspuille tiloja.

    VastaaPoista
  3. Paranemisia.
    Ei sentään värttinä, joka vaivutti Prinsessa Ruususen satavuotiseen uneen. Mutta ehkä sukkulan pistämisestä iskee se flunssa, jonka Repu nyt sai?

    VastaaPoista
  4. Sukkulahan tuo, ehdottomasti kierrätys kamaa. Poppanoita tuli paukuteltua aikoinaan jonkin verran.

    Katsotaan loppukuusta jos saisin kerättyä itseäni kasaan ja saisin ryhdistäydyttyä josko sitten kerralla rysäyttäisin kierrätyskuorman.

    VastaaPoista
  5. Älä hirveästi rehki flunssassa, ota vähän rauhallisemmin. Sitten kun pääset flunssasta eroon, niin uudella tarmolla taas kaiken kimppuun.
    Tylsää, kun tulee kipeäksi heti kun on päässyt vauhtiin.

    Koitahan parantua!

    VastaaPoista
  6. Komppaan edellisiä: kangaspuiden sukkula. Älä ihmeessä heitä roskiin. Tuo sinun roska on toiselle aarre.
    paranemisia!

    VastaaPoista
  7. No, jopas. Minähän olen paukuttanut paljonkin kangaspuita, mutta sukkula oli pelkkä puupalanen, ei mikään tuollainen tekninen vempele. Laitan siis kierrätyskassiin, mutta eoäilen, ettei täällä kukaan sitä ota. Annetaan kuitenkin mahdollisuus.

    VastaaPoista
  8. Tuo on sukkula, johon asetetaan paperirullaan tai pieneen pahvirullaan "puolattu" ohuempi kude eli lanka kun kudotaan esim liinaa. Näyttävät vähän kömpelöiltä, kun sulavampiakin jo on, mutta ehkä vaihtosukkulana menisivät. Se mattosukkula on vähän suoraviivaisempi puupalanen...

    VastaaPoista
  9. Kiitos selityksestä. Tuo on kyllä joku antiikkiesine, mutta laitan kiertoon.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.