lauantai 18. marraskuuta 2017

Aika ajatella


Uni katosi. Päätin nousta varhain ylös ilahduttamaan naapureita näin lauantaiaamuna. Yritän hipsutella hissukseen. 

On vaihteeksi aika pohtia, miten ja millaisissa oloissa aion elämäni elää. Aloitan noista oloista eli järjestelen, siivoan sen verran, että päällisin puolin näyttää kivalta. 


Eilen oli sitten näin kaunista, eikä nytkään sada. Kovasti käytän säitä syynä sisällä möllöttämiseen vaikka pari tuntia ulkona kaatosateessakin antaisi perspektiiviä elämään. Onneksi Koirapoika sentään pakottaa liikkeelle. Kävin kysymässä neuvoa Koirapojalta.


Vähänpä siitä hyötyä. Koirapoika sanoi, että lakanat olisi syytä vaihtaa. On niin paljon karvaa.

Josko sitten ihan itse keksin jotain...
Täällä blogimaailmassa liikkuu koko ajan noita erilaisia haastekuukausia, sokeriton syyskuu, tipaton tammikuu, lihaton lokakuu. Kaikki ovat syömisen, juomisen, mahan ympärillä pyöriskeleviä. Josko minä nyt haastaisin kaikki mukaan liikkuvaan loppuvuoteen. Jokainen asettaa itselleen sopivan liikuntatavoitteen seuraavaksi neljäksikymmeneksi päiväksi. Eikös neljäkymmentä päivää ole joku raamatullinen luku.

Oli pakko käydä googlessa:

  • Nooan aikainen vedenpaisumus alkoi 40 päivää ja 40 yötä kestäneestä rankkasateesta.
  • "40 päivää" oli ajan pituus jolloin 12 vakoojaa tutkivat Luvattua maata.
  • Israelilaiset vaelsivat autiomaassa 40 vuotta.
  • Sekä Daavid että Salomo hallitsivat 40 vuotta.
  • Ennen julkista toimintaansa Jeesus paastosi autiomaassa 40 päivää. Tämän mukaisesti myös kirkkovuoden paastonaika kestää 40 päivää.
  • Apostolien tekojen mukaan Jeesus astui taivaaseen 40 päivää ylösnousemisensa jälkeen. Tämän mukaisesti helatorstai on 40. päivänä pääsiäisestä.

Nytpä siis
40 päivän haaste kaikille eli liikunnallinen loppuvuosi:
Jokainen asettaa tavoitteensa, kertoo sen julki, valvoo ja raportoi itse.
Suosittelen kohtuullista tavoitetta muille, mutta minähän en ole kohtuuden ystävä, joten tavoitteeni on se vanha tuttu, joka ei yleensä onnistu. Mutta kun kuuseen kurkottaa, niin edes katajaan pääsee. Ja koko haastehan on ihan vain minua itseäni silmällä pitäen eli (pitää vähän muokata, kun eihän tähän sovi viikkotavoitteet)
minä kerään viidessä päivässä 60 000 askelta ja kaksi kuntoilukertaa

 

Kahvit on nyt juotu, joten käyn keittiön kimppuun. Siivous on aina helpointa aloittaa keittiöstä.

11 kommenttia:

  1. Lupasin jo pari viikkoa itselleni että ensi pyöräi
    lykaudelle kertyy mittariin 1400 km, saa luvan olla vastaus tähän haasteeseen.
    40 v on kohtuu pitkä aika sekoilla erämaassa, oli Mooses mukana eli ei, saattaisin tuolla tiedolla jäädä orjuuteen. Mutta minähän olen aika sopeutuvainen koira, pojalle hauhau. Rutista tuota kaunista hurttaa minun puolestani, jos olisi tässä saisi sata kiloa silitystä.
    (piti muuten tuo sun laita rasti ruutuun -lomake kevyen kolmannen asteen, piti ruutua valita ties kuinka monta kertaa=)

    VastaaPoista
  2. Koska tällä viikolla on lusmuiltu oikein urakalla: sataa (ollaan makeita, vaikkei sokerista ollakaan...), valvottu ja nukuttu pitkään ja hoidettu asioita ja ja ja ja - tekosyitä taas löytyy. Ja käyty vain lukupiirissä, niin nyt saa luvan lusmuilu loppua.
    Ensi viikolla maanantai ja tiistai on muuta teksää, niin ettei lenkille ehdi, mutta loppuviikko sitten lenkkeillään senkin edestä.

    Eli tässä julkisesti lupaan, että loppuvuosi lenkkeillään VÄHINTÄÄN KAKSI KERTAA VIIKOSSA, sen lisäksi, että on muutakin tekemistä avustajan kanssa, sillä aikaa kun odotan päätöstä, saanko avustajan ensi vuodeksikin.

    Hyvä haaste!

    VastaaPoista
  3. 18km pyöräilyä, juuri kotiuduin. PAlkitsen itseni suklaalevyllä eli se siitä hyödystä;D

    VastaaPoista
  4. Possun liikuntaurakka taitaa alkaa aitten, kun tää kesä loppuu.. Se paha veto. Millä kerkee jumppaan 5 kertaa viikossa, kun 3-4 kertaakin tekee jo tiukkaa?

    VastaaPoista
  5. Laiskiainen tavoittelee lenkkeilyä 2xvko vuoden loppuun. Paitsi tavoite on seuraavan parin viikon aikana vähintään 4xvko.

    VastaaPoista
  6. Minäkin heräsin aikaisin kuvailemaan, mikä on ihme! kiitos kissan:) Sulla on ihana koira, joka vetää lenkille... yritän kävellä joskus, pyöräilykausi on ohi...

    VastaaPoista
  7. Tähän loppuvuosi liikkuen otan osaa minäkin. Eli tavoitteena 56000 askelta/ viikko eli terveyden kannalta minimi, ja jlisäksi kuntopyörällä 2 krt/vk ja 1 krt vk oma venyttely jooga/pilates ja 1 ohjattu joogatunti ajanjakson aikana. Alkaa kun olen taudin saanut selätettyä. ( Anne)

    VastaaPoista
  8. Näköjään kuitenkin äänestys onnistuu.
    Enpä tiedä, onko 40 vuotta erämaassa sen ihmeempää kuin neljäkymmentä vuotta samassa lähiössä. Nehän sentään harhaili siellä erämaassa. Lähiössä harvoin tulee harhailtua.

    Mukava, että muutkin liikkuu loppuvuoden. Miksi Possun pitäisi viisi kertaa viikossa jumpata. Jokainen asettaa itselleen järkevät tavoitteet. Ei tartte olla järjetön vaikka minä olisin.

    Eikä se liikunta mihinkään hukkaan tai suteen mene, Suellakaan, vaikka suklaata söisi. Kyllä se kunto, virkeys ja elämänlaatu silti paranee. Suklaahan voi joillakin jopa parantaa elämänlaatua.

    AnonyymiAnne: jos sulla on joku blogi, pistä tiedot repukoi at gmail.com. Voin käydä vastavierailulla.

    VastaaPoista
  9. Hyss.. nyt olkaa hiljaa.. Repu on unohtanut meidän vedonlyönnin.

    Ei vais, tietty Possu jumppaa 5 kertaa viikossa, siinä missä Repukin, jos (kun) ei pääse tavoitteeseen kesän loppuun mennessä. ;)

    VastaaPoista
  10. Eikös se ole vasta kesän lopussa. Jokos kesä loppui.

    VastaaPoista
  11. Ei loppunu. Vaikka tänään yllättäen halla vei ne kukkaset ja lumi peitti maan. MUTTA EI SITÄ ENÄÄ PITKÄSTI KESTÄ ja tää Juhannuksenalusaika ei oo varsinaisesti mitään paastoaikaa..

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.