tiistai 14. marraskuuta 2017

Hyvää ja huonoa - ja hyvin huonoa

Pöllö oli kertonut itsestään ja minuun tarttui aamuyön avautumisvirus. Joten...

Kamalin ruoka:
Veriruokia en voi syödä kasvatuksen takia. Yleensä syön kaikkea tarjottua - ja syönkin. Pahinta, mitä olen syönyt on suolattomassa, mausteettomassa vedessä keitetty lammas, jota minulle Mongoliassa tarjottiin. Kun olin arvovieras, sain paljon luita, sillä luun ydin on parasta, mitä voidaan tarjota. Sitä imin  asiaankuuluvasti. Onneksi Mongoliassa kohtelias ihminen jättää ruokaa lautaselleen, jotta emäntä tietää vieraan olevan kylläinen.  - Ja onneksi tämä oli kerrottu minulle etukäteen. -  Palanpainikkeena airag, käynyt tamman maito, oli kyllä hyvää, mutta siitä meni sitten ruoansulatus aika sekaisin.

Herkkuruoka: 
Perunakukko ruiskuoreen tehtynä, paljon lihaa, rasvaa, perunoita, suolaa. Valkosipuliperunat, vahvasti maustettu pihvi, täyteläinen punaviini. Syöminen ylipäänsä on kivaa,

Kahviherkku, jolle sanon ei: Jos tarjotaan, en yleensä sano ei. Kovin isot, raskaansuklaiset leivonnaiset voivat joskus tuottaa ongelmia.

Kahviherkku, jolle sanon kyllä: Raikas hedelmäkakku, juustokakku, pieni suklaaleivos, jäätelö, konjakki, piparit homejuustolla ja näin joulunaikaan jouluhalko. En kyllä kaipaa, enkä yleensä syö,  kahvin kanssa herkkuja.

Telkkariohjelma, jota en katso: Paratiisihotelleita, parijuttuja (joskus katsoin, maajusseja ja ensitreffejä, nyt olen kyllästynyt), kilpailuja kuten Haluatko miljonääriksi tai Heikoin lenkki, Kauniita ja rohkeita (en ole päässyt koukuttumaan), urheilua, stand up ei myöskään nappaa vaikka sitä tulee paljon

Telkkariohjelma, jonka katson:  Masterchef Australia, Jac Taylor, Casualty, The Halcyon, Aika on meidän, Hyvät ja huonot uutiset, Pitääkö olla huolissaan, Doc Martin; sarjoja, jos minkälaisia, jos satun koukuttumaan; kaikki Muodin huipulle ja Huippumalli haussa ohjelmat; satunnaisesti seuraavia: Perjantai, Arto Nyberg, Puoli seitsemän, uutiset. Televisio toimii neulomisen taustahälynä, joten usein katsomani ei jätä muistiini mitään jälkeä.

Inhokkisää: Sopivissa vaatteissa kaikki säät käy, mutta vuodenaikoja kaipaisin, vaihtelua ikuisen vesisateen tilalle.

Lempparisää: Kesällä aurinko, lämmin tuuli, kesäsade, ukkonen; syksyllä myrsky, tuuli, kaatosade, aurinko, intiaanikesä; talvella lumisade, tuisku, pakkanen, aurinko; keväällä kaikki lempeästä kevättuulesta takatalveen, kevät on muutosta

Kamalin musiikki: Täysin epämusikaalisen kuuntelen mitä vain. En keksi, mitä erityisesti inhoaisin. Konemusiikki ei kyllä yleensä sytytä. Danny ei ole koskaan iskenyt, eikä Mikko Alatalo.

Puuttuuko tästä jotain? Kaikesta muusta on sekä inhokki, että suosikki, mutta musiikista vain inhokki. Eipä sinänsä niin, että osaisin musiikista mitään sanoa, kun en siitä mitään ymmärrä. Kouluarvosana toistuva 5, koska ehtoja ei voinut antaa.
Ahdistusta, ahdistuksen aikoina, lievensi klassinen musiikki, Beethoven, Mozart. Suomirock on aina ollut lähellä sydäntäni, Eput etenkin, Hector. Ja kaikkea maailmalta Beatles ja Rolling Stones ja oliko se joki Bay City Rollers, se kamala bändi, Neal Young, Metallica, Bon Jovi. Ja vielä jokunen Tuomari Nurmio, Ismo Alanko, Dire Straits, Pink, Juice, Rappio ja Hassisen kone, Nightwish, Timo Rautiainen, Zen Cafe ja Mies, jonka ympäriltä Tuolit viedään, Maija Vilkkumaa, Tasvallan presidentti ja Taivas lyö tulta Teräsbetonin piipittämänä. Tangot, yes, humppa jep, valssi, vau. Se on niin fiiliksestä, mikä nappaa. Että musiikki kuin musiikki.

Kamalin aika vuorokaudesta: Iltapäivän väsymys

Paras aika vuorokaudesta: Aamut, kun muu maailma vielä nukkuu ja minä olen pirteä - jos olen.

Tästä menetän hermot: Väsymys, nälkäraivo kiristävät pinnaa. Rasismi, muiden tuomitseminen, ahdaskatseisuus ärsyttävät. Hermot menee kuitenkin vain silloin, kun oma elämä ei ole balansissa. Silloin kaikki ottaa päähän.

Tästä rauhoitun: Kävely, metsät, meri, lukeminen, leffat, laiskottelu - ja kait se neulominenkin.

Huonoin mieliala: Itsesääli

Paras mieliala:  Onnellisuus

Kodin turhake: Pöllö laski pöllöt turhakkeiksi? Minulla on kymmenisen mammuttia ja pari sataa norsua helposti havaittavissa. Lisäksi norsueläimiä on koruissa, vaatteissa, liinavaatteissa, matoissa, astioissa, kirjoissa. Ne ei ole turhakkeita. Enkä laske muitakaan muistoja, lahjoja, keräilyjuttuja turhakkeiksi. Kyllä kolmetoista kissapulloa täynnä juomakelvotonta valkoviiniä on ehdoton välttämättömyys. Turhaa on lehtipinot, paperikasat, vaatteet, joita ei voi pitää. Aikansa eläneet kirjatkin ovat minulle turhaa, mutta niitä on vaikea heittää pois. Turhaa ovat turhat mietteet, pohdinnat, elämisen esteet, naurettavaksi tulemisen pelko.

Paras tavara: Kamera, kamerat. Muistikirjat, kynä. Kirjat. Kaikki vanhat kortiti, kirjeet. Kengät, joilla voi kävellä.

Vaatteet jota en suostu laittamaan päälleni: Minusta on kiva pukeutua rooleihin, rooliasuihin, joten mikä vain käy. Mieluusti pukeutuisin enemmän ja erilailla, ellen olisi näin saamaton. Unelma-ammattini oli joskus vaatesuunnittelija ja joskus suunnittelin, tein ja käytin aika mielikuvituksellisia luomuksia. Josko mummo vielä joskus räväyttää.

Vaatteet, joissa viihdyn: (Kukahan se Pike on, josta Pöllö puhui, se, joka ottaa kantaa pukeutumiseen?) Minun lempivaatteeni on villasukat yötä päivää. Päivällä puen muutakin. Kotona leggarit ja teepaita, ulkona enemmän.

Haju, jota en kestä: Imelät kukkaistuoksut, vahvat hajuvedet, tuoksukynttilät, suitsukkeet.

Paras tuoksu: Appelsiini, tyytyväisen koiran tassut, metsät, meret, vanilja, timjami

Kamalin luonteenpiirre ihmisellä: Tahallinen ilkeys.

Mukavin luonteenpiirre: Ymmärtäväinen myötäeläminen.

Onpas kiva valvoa yötä. Helposti saisin vuorokausirytmini pieleen. Onneksi edessä on suht aikainen herääminen, kun kampuri on jo kymmeneltä. Tänään vielä nukuttaa. Itsepähän tilasin.

Katselin Lapin matkojen päiväkirjoja, jostain nuoruudesta. Merkintöjä;
4.6. klo 24:00 nukkumaan
5.7. klo 9:50 herättiin
6.7. klo 4:10 nukkumaan
6.7. klo 14:20 herättiin
7.7. klo 19:00 nukkumaan
8.7. klo 11:00 herättiin
9.7. klo 5:00 nukkumaan
9.7. klo 9:00 herättiin
10.7. klo1:00 minä nukahdin
10.7. klo 12:30 herättiin
Keskiyön aurinko, unohtumaton elämys.

Nyt menen nukkumaan. Kello soi noin seitsemän tunnin päästä eli sehän on hyvät yöunet.

5 kommenttia:

  1. Siitä se lähtee se vrk-rytmin sekoittaminen, hyvä alku!!
    Lahtikaupungin Rullaluistelijat, ihan oikein meni, ne kaameat skottiruutuvaatteet ja purkkamusa.
    Iso-D ei ole koskaan pudonnut mullekaan, tosin Polttaa kesäkatukuuma toimi kunnes kuulin Joe Cockerin version.

    Kuunteles tällainen Kashmir - Aftermath

    Ja hyvää heräämistä, kellos soi kohta...=)

    VastaaPoista
  2. Tehkääpä tekin. Itsetutkiskelu avartaa ;)

    VastaaPoista
  3. Pikehän on tietysti Arstilan Pike, se joka viime viikolla sekoitti kansan mielet arvostelemalla ihmisten pukeutumista.

    VastaaPoista
  4. Jaa. Olen taas tippunut kyydistä ;)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.