torstai 2. marraskuuta 2017

Sananen shoppailusta - kaikki takista


Siinä se nyt roikkuu. Se on kyllä kirkkaanpunainen oikeasti.

Ihan ensi sanoikseni kysyn raadilta, miten koko valitaan. Tämä on hillittömän iso XL ja alunperinkin väljää mallia kuten parkan kuuluukin. Sovitin pienempää. Sekin sopi ihan hyvin vaikka oli villatakki alla, mutta hartioista tuntui hiukan pienemmältä. Nyt kuitenkin mietin, onko tämä liian suuri. Voiko takki olla liian suuri? Kankealtahan tämä tuntuu, mutta eikös se käytössä pehmene? Mutta menenkö vaihtamaan kokoa? Hihat on tosi pitkät ja pitkä on koko takkikin. Mutta siinä pienemmässä lähinnä leveys pieneni. Mutta tämä on nyt eka kerta neljäänkymmeneen vuoteen, kun ostan tällaisen kalliin takin, niin on stressiä. --- Outoa, ettei samanhintaisten tai kalliimpien kameroiden ostaminen aiheuta mitään ongelmia, puhumattakaan silmälaseista, ei edes yhtä linssiä saisi tämän takin hinnalla. Takkai kuitenkin pidän useamman vuoden kuin silmälaseja.

Parka on aina ollut lempitakkini. Tämä on myös puuvillaa ja pintakäsitelty tihkusateen ja rännän kestäväksi. Irrallinen villavuori, tosi lämmin eli luonnonkuituja kaikki. Huonona puolena tuo kaninkarva hupussa, joka siis on luontoa sekin. Koirapoika kyllä tykästyi kovin kaniin. Minä mieluummin pidän kanit muualla. Mutta kanikin on vetskarilla kiinni, joten senkin saa pois. (Haluaako joku kanin?)

Mutta eikös se ole fiksua ostaa vaatteita, joissa on kasvunvaraa, kun minulla on nuo kirpparitakitkin palvelleet kymmenisen vuotta, niin enköhän minä pärjää tällä samaa aikaa. Vai olisko se pienempi parempi? Jos laihdun hirveästi, kun ei ole ruokarahaa... Toisaalta, minun hartiathan levenee, kun kuntosalilla ravaan.

Niin, kävinhän minä myös adlibriksessä (oli tyttäreltä lupa siihenkin). Ostin pari sukkakirjaa, kun facekamut oli niin hienoja sukkia tehneet. Pitäisi löytyä nyt hyviä kirjoneuleohjeita, kunhan ne kirjat joskus tulee. Nyt tosin noiden mustavalkoisten kanssa säädän, kun on outoja juttuja. Joulun jälkeen sitten näette kuviakin.

Ja kun olin siellä adlibriksessä, tilasin myös joululahjaksi itselleni Hyvän mielen vuosi ja keltaisilla kansilla.

Nyt siirrynkin laskemaan viime kuun menoja.

15 kommenttia:

  1. Possuraati sanoo, että pääasia, että takki on mukavantuntuinen päällä.Kumpi oli?

    VastaaPoista
  2. Muuten ei oikein osaa sanoo. Raadin pitäis olla näkemässä, kun Repu sovittaa kumpaakin takkia, että kumpi on istuvampi.

    VastaaPoista
  3. Komppaan Possuraatia.

    Laiskiainen on niin mukavuudenhaluinen, ettei tykkää yhtään liian istuvista vaatteista, erityisesti hartijoilla pitää olla "löysää". Pitkät hihat on toisaalta hiukan ärsyttävät jos pitää jotain puuhailla, mutta jos vain on niin ne on kovilla pakkasilla kivat kun saa sormet piiloon.

    VastaaPoista
  4. "Istuhan" ei kumpikaan. Tuohan on kaapu. Pienemmässä hartiat tuntui hiukan tiukoilta, siksi valitsin isomman. Hihat on pitkät, mutta resori kyllä pitää ne ranteiden kohdalla kurissa. Voisi olla, että olisin ilman myyjän apua päätynyt vieläkin pienempään. Tuohan on aika pitkäkin, lähes polviin. On tämä vaikeaa.

    VastaaPoista
  5. Parempi ettei kiristä hartioista, niin voi vaikka pyöritellä käsiä kävellessä :D

    VastaaPoista
  6. *vakaa pohdintaa* hmm.....mnjaa....joo..juuuei...entiiä... Ihan hyvä rotsi!!! ;D Kani koirapojalle jos et tykkää kanniskella mukana?

    VastaaPoista
  7. Ihan hyvältä näytää.. jospa puet sen yllesi, että voin katsella tarkemmin♥
    Ihanaa viikonloppua sinulle♥

    VastaaPoista
  8. Pöllöraati on myös sitä mieltä, että ei saa kiristää hartioista, ei ei ei.
    Eikä pepunkaan kohdalta. On tylsää jos pitää "asettaa" takki tietylle kohdalle, että saa vetskarin kiinni, ja sitten voi vetää sen takaisin paikalleen, johon se sitten kyllä sopii hyvin.
    Eli jos pienempi koko yhtään ahdisti hartioista, niin tämä on parempi. Pitkät hihat voi kääriä - ja hei, sullahan on tulenuusi ompelukone ja taitoa hypppysissä! Jos liian pitkät hihat ihan hirrrveesti ahistaa, niitä voi varmaan vähän lyhentää? Jos oikein näin, niin niissä on resorit ja sitten niiden päällä semmoin "suora osuus"? Sitähän voinee vähän lyhentää tarvittaessa, jos tuntuu, että roikkuu liian pitkällä?

    Ja jos et kanista tykkää hupun kauluksesta, sillekin keksit varmasti käyttöä :)

    Hyvä takki, varmasti hintansa väärti!
    (Nämä mielipiteet perustuvat siihen, että Pöllön lähes kaikki vaatteet on hankittu/saatu sitä silmällä pitäen, että niitä pitäisi voida käyttää ulkoillessa; pitäisi mahtua hyörimään, pyörimään, kiipeilemään, konttaamaan, möyrimään.

    VastaaPoista
  9. Hpöllön edellisestä kommentista poimitun sanan innostamana:

    -Minä tulen, olen uusi!
    Takki,
    punainen,
    jo huusi:

    -Pue päällesi!
    Olen tulenuusi!!!

    Minuun kääriydy, ympärillesi kiedo.
    Kanna kuin kannetaan mitalia,
    ilman murheita!

    Ylpeänä.

    kylläpäs nyt runoilut lähtee;D

    VastaaPoista
  10. Eikös kaupassa ollut myyjää, joka olisi voinut auttaa koon arvioinnissa?
    Minäkin tilasin Adlibrikseltä kaikenlaista SNY- pariani ajatellen. Tilasin jo viime viikolla ja olen ihmetellyt, kauanko paketin tuleminen oikein kestää. Tänäaamuna sain vihdoin viestin, että paketti on lähetetty.

    VastaaPoista
  11. Oi-joi, niin kannustavia kommentteja, runokin, kiitos kaikille. Nyt vain tuli ikävä takaisku. Jouduin palauttamaan takin. Oli liian luonnonainesta. Villavuori kutitti liikaa etenkin kaulan kohdalla. En voinut pitää. Pakko oli palauttaa. Nyt ei ole takkai, eikä tietpa, mistä löytyis.

    VastaaPoista
  12. Voi miten ikävä käänne! Olin aikeissa sanoa, että minäkin ostin numeroa suuremman juuri hartoiden vuoksi ja vyötäröä voi kaventaa niillä kiristysnauhoilla, luulisin. Nyt onnea uuden takin etsintään, keinokuitua kehiin!

    VastaaPoista
  13. No voi harmi, kurja kun jouduit palauttamaan takin.
    Mutta positiivista löytyy tästäkin:
    Nyt on sulla hyvät vinkit ja neuvot, joiden kanssa lähdet uutta takkia metsästämään *peukku*

    Onnea siis uuden takin etsintään, kyllä se löytyy!

    VastaaPoista
  14. Nyt takki häpeissään
    istuu kotipesässä

    muut ihmettelee,
    miksi kelvannut hän ei...

    Kaninkarvako se?
    Vai väri vääränlainen,,,,nyyh

    Ei selitystä saa.. .


    Ei vaan, jos ei tykkää eikä istu niin takki vaihtoon, ei niillä sielua sentään ole=)
    Repu osta ensi viikolla uuden takin kun kerran on budjetoitu!

    VastaaPoista
  15. Olisin tykännyt, mutta herkkä hipiäni ei pärjännyt. Jos eteen sattuu sopiva, ostan. Todennäköisesti tyydyn olemaan ilman.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.