torstai 30. marraskuuta 2017

Huomenna se alkaa


Joku ehkä tuntee mammuttiperheen, johon kuuluvat isä Pitkähammas, äiti Hopeaturkki ja lapsi Jääluu, sekä heidän norsuystävänsä Modocin. He aloittavat taas huomenna. Kyseessä on joulukalenteri ja myös kilpailu. Jokaisen päivän tarinanpätkään on kätketty sellaisen kirjan nimi, joka löytyy minun kirjahyllystä. Olen siivonnut rankalla kädellä hyllyjäni ja huomasin, että monta hyvää nimeä on kadonnut. Mutta kyllä sieltä vielä tarvittavat 24 löytyvät. Se, joka ensimmäisenä löytää oikean nimen, saa pisteen. Eniten pisteitä saanut palkitaan ja ehkä muitakin. Palkinnot on vielä hakusessa.

Nimen täytyy olla juuri se, mitä minä ajattelin. Vaikka tarinasta löytyisi muita kirjoja, en niitä hyväksy. Ja siksi myös kirjailija pitäisi tietää. Nimen on oltava juuri siinä muodossa kuin se on kirjan kannessa kuten esim. lauseessa: Kaukana näkyi myös norsuni Modoc. Sen sijaan lause: Kaukana näin myös norsuni Modocin, ei kelpaa, koska haetun kirjan nimi on Norsuni Modoc.

Kirjoja, jotka eivät kelpaa, koska ne liittyvät henkilöihin ja ovat siis jo aiempina vuosina löydetty:
Popol Vuh
Shardik
Norsuni Modoc
Mammutit: Hopeaturkki
Mammutit: Pitkähammas
Mammutit: Jääluu

Voi olla, että muitakin entisiä kirjoja tulee, koska en viitsi tarkistaa noita aiempia vuosia. Mutta jos näin käy, kirjat kelpaa.

Olen laiskistunut iän myötä, enkä enää jaa puolikkaita pisteitä, kun löydätte kirjoja, jotka ovat olemassa, mutta eivät niitä, mitä olen ajatellut eli ajatuksenlukijat pärjäävät parhaiten.

Kalenteri on ajastettu yleisön pyynnöstä aukeamaan milloin sattuu. Arvauksia voi esittää niin pitkään, kunnes olen käynyt hyväksymässä oikean vastauksen. Jokaiselta arvaajalta hyväksyn yhden, sen ensimmäisen arvauksen eli ei kannata luetella kaikkia sanoja ja olettaa, että jokin osuu oikeaan. Jos olen käynyt kuittaamassa, ettei kukaan ole tiennyt, alkaa peli alusta eli jokaisella on jälleen yksi uusi arvaus.

9 kommenttia:

  1. Malttamattomana jo odottelen mammuttien uusia seikkailuja :D

    VastaaPoista
  2. Tätä on odotettu! Vaikka stressi ja kilpailuvietti puskee esiin joka vuosi. No ainakin yritän ottaa leppoisasti. Possu vaan on niin ylivoimainen tietäjä...

    VastaaPoista
  3. Repu on tiukentanut sääntöjä ;)
    Possu oli viime vuonna pikemminkin NOPEIN vastaaja ;)
    Mutta nyt on myös Onnetar enemmän mukana, kun ei voi tietää, kuka osuu paikalle ekana luukun avautuessa.

    VastaaPoista
  4. Tänä vuonna pitää siis olla tarkka, nopea, onnekas ja vielä tietääkin. Onko Possu käynyt kurkkimassa Repun kirjahyllyä..... :D

    Onnea kaikille osallistujille Pöllölästä

    Psst. mitä jos tekee kirjoitusvihreen?

    VastaaPoista
  5. Eka luukku ei saa auennut ainakaan vuorokauden vaihtuessa ;)

    VastaaPoista
  6. Taitaa avautua vasta puolenpäivän aikaan ;)

    VastaaPoista
  7. Repu ei ole tiukentanut mitään. Tämä on Repun eka kalenteri eikä Repu muutenkaan vastaa Osakaisen tekemisistä.
    Kirjoitusvirheillä ei ole väliä. Jos mitenkään voin tulkita oikein, tulkitsen.
    Possulle: Kun halutaan satunnaista, tulee satunnaista ;) Sen verran voin kertoa, että alun perin tämä eka aukesi klo 23:58, mutta hellyin sitten sen verran, että hiukka aiemmin aukeaa.

    VastaaPoista
  8. Se 23.58 oliskin ollu hyvä. :) Possuki ois ollu koneen ääressä.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.