lauantai 16. kesäkuuta 2018

Asuntoesittely

Meillä on tänään esittelyssä kaksio korkealla mäellä.


Kun avaamme oven porraskäytävästä sisään, törmäämme varoitusviidakkoon.


Empien astumme sisään. Pyörimme eteisessä, mutta vaarallisia koiria ei näy. Melkein ulko-ovea vastapäätä on avoin ovi huoneeseen.


Näyttää makuuhuoneelta, sillä ikkunan edessä on sänky - ja sängyllä makaa se koira, josta on varoitettu useilla kielillä. Peräännymme eteiseen ja törmäämme suljettuun oveen.


Avaamme oven ja näemme pienen ahtaan kylpyhuone-vessa-yksikön. Suljemme oven ja astumme sen vieressä olevasta ovettomasta aukosta.


Edessä avautuu keittiö, pieni, mutta toimiva. Ruokapöytäkin on onnistuttu ujuttamaan ikkunan eteen. Täällä taitaa asua ikkunoistatuijottaja, kun kaikki on ikkunan edessä. Koiraa ei onneksi näy. Peräännymme eteiseen ja katsomme seuraavasta ovettomasta aukosta.


Siellä on taas se koira - vai onko täällä useita koiria? - joka huoneessa yksi? Tämä lienee olohuone. Perällä näkyy avoin ovi, joten suuntaamme varovasti sitä kohti toivoen pääsevämme koiran ohi hengissä. Ovella vilkaisemme taaksemme.


Koira on lähtenyt seuraamaan meitä. Pujahdamme nopeasti avoimesta ovesta ulos.


Onnettoman pieni, metri kertaa kaksi ja puoli, parveke ei paljon suojaa tarjoa, eikä alaskaan taida uskaltaa hypätä, joten hiivimme tiehemme. Postinkantaja on ilmeisesti käynyt, sillä eteisen oven edessä lojuu kortti.


Joku Possu ja Sammakko ovat laittaneet viestin. Poistumme paikalta juuri, kun Asukas tulee sisälle. Asukas kiittää Possua ja Sammakkoa. Koira juoksee innossaan Asukasta vastaan. Me syöksymme turvaan hissiin ja samantien ulos koko talosta.

4 kommenttia:

  1. Outoja tuttavia asukkaalla. Possuja ja Sammakoita.
    Ketkä kävi esittelyssä ; muurahaiset, sammakot vai kärpäset?

    VastaaPoista
  2. Ei ollut kovin menestyksekäs esittely. Yksi yöperhonen törmäili paikalla. Sammakot ei saa hissin ovea auki, eivätkä jaksa portaita. Muurahaisetkin pysyvät poissa. Ampiaisia tahtoo joskus tunkea sisälle, mutta nyt ei niitäkään ole näkynyt. Onkohan kuivuus lannistanut nekin.

    VastaaPoista
  3. Ihana esittely, kiitämme! Ollaan käyty monessa asuntoesittelyssä, joten ollaan vähän niin kuin konkareita. Tässä asunnossa on siistiä, järjestys kuin armeijan/sotilaan kaapissa ja niin ystävällinen nelijalkainen esittelijä, että taatusti vieras viihtyy! Muistan yhden esittelyn, jossa kissa lausui kehräten tervetulleeksi kun sitä vähän rapsutteli sohvalla. Parvekkeella on varmasti hyvä katsella kaukaisuuteen, haaveilla, juoda kahveet ja neuloa. Mukavat tuolitkin on istuimiksi. Punainen väri on energian väri joten tässä asunnossa saa akkunsa ladattua väsähtäneempikin vieras. Kyllä tykkäämme!

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.