keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Jäähyväiset salaisille ystäville

Tuli paketti,


paketti täynnä kaikkea kivaa. Oli kannustava kortti, jossa myös salainen ystäväni Pami ilmoittautui. Oli myös sekä norsu- että mammuttinauhaa ja niin söpö muistikirjalaatikko kynineen. Itsevirkatussa sipulipussissa oli Koirapojalle herkkua. Ihanaa, kun asuinkumppaniani oli taas muistettu. Tuossa taustana on muistilistakassi, jossa on hyvä kuljettaa neuleita.


Lankaakin oli taas runsaasti. Olet suloinen, kun laitoit aina kaksi samanlaista kerää. Helpottaa sukkien neulomista, kun voi tehdä molempia yhtä aikaa. Nalle on ihanan punaista ja tuo Alize, joka on uusi tuttavuus, tuntuu tosi pehmeältä. Olet ollut erittäin kiva pari, mutta pysyn silti suunnitelmassani jättää salaiset ystävät historiaan. Mukavaa on ollut, mutta nyt on aika siirtyä uusiin juttuihin,

Kaikki alkoi kauan kauan sitten. Joku teki uutisen, kuinka Suomeen on levinnyt ilmiö, jossa ventovieraat lähettelevät paketteja toisilleen. Olin siinä vaiheessa innokas postikortteilija ja ajatus paketeista kuulosti astetta paremmalta. Joten otin yhteyttä Salainen Martta nimellä pyörivään rinkiin. Ja minut otettiin mukaan vaikken ole yhtään martta - en tosin kovin mariakaan. Ringissä paketin hinta oli 5 euroa ja kierrätys kannatettavaa tietenkin, koska kyse oli martoista. Oli kivaa ja arvatkaapas mitä! Siellä tutustuin Sinisen Sohvan Emäntään. Hän oli yksi pareistani. 

Valitettavasti salainen martta kuoli pois ja elämääni jäi salainen aukko paikattavaksi. Mutta ei hätää olin jo aiemmin löytänyt innokkaan etsinnän tuloksena uuden salaisen ystävän, Salaisen Neuleystävän. Hintaan 10 euroa alkoivat paketit vaihtua. Sain paljon ihania paketteja, joiden lähettäjistä on erikseen mainittava Saga, joka yritti innostaa nukketaloprojektiani mm. neulomalla minikokoiset sukat ja huivin, jotka edelleen ovat tuolla nukketalossa käytössä. Moni muukin ystävä tuli tutuksi. Paketteja oli kiva saada. Niiden aukaisu oli aina kutkuttavaa. Ja aina sisältö yllätti iloisesti.

Pakettien lähettäminen sen sijaan oli stressaavaa. Vaikka kuinka luin saajan toiveita, jännitti, miten hän suhtautuua. Postauksista luin rivien välistä pientä tyytymättömyyttä ja ahdistuin. Aina ei tarvinnut lukea edes rivien väleistä vaan välillä tuli selkeää palautetta, että ei mennyt putkeen. Yritin kokemusten innoittamana olla omissa palautteissani pehmeä, mutta kiero huumorintajuni selvästi loukkasi välillä. Nettielämä on vaikeaa, kun puuttuu ne liveilmeet ja eleet.

Intoni salaisiin ystäviin sun muihin kasvoi niin suureksi, että kaivoin esiin kaikkea muutakin. Otin osaa Salainen Leivontaystävä rinkiin, vaikken leivo oikeastaan koskaan. Hilpeitä juttuja sain ja totesin, että leivonta on ihan oman lukunsa.

Olen ollut myös Joulukalanterivahdossa ja Joulahjavaihdossa ja Ystävänpäivänvaihdossa ja Kesäkassivaihdossa. Näistäkin on tullut vaikka mitä kivaa, mutta vähän jäi kaihertamaan kun joskus sattui, ettei pari reagoinut mitenkään saamaansa pakettiin vaikka postin seurannan mukaan oli paketin saanut. Herkkänahkaisena tietenkin ajattelin, että inhosi saamaansa. Itse en koskaan pettynyt saamiini paketteihin vaikka välillä yllätyinkin saamisistani. Jo pelkkä pakettien aukaiseminen oli ihanaa, mutta liikuttavinta oli, kun huomasi parin todella miettineen sisältöä.

Vaihtoihin tarvitaan tietenkin jonkinlainen budjetti, jotta tiedetään, mitä odottaa. Alkuajan vaihdot olivat viiden euron luokkaa, mikä tuntui aika sopivalta. Hinta on tietenkin noussut, eikä tuo 20 euroa per paketti + postikulut kuulosta kohtuuttomalta, kun on töissä. Nyt se kuitenkin lohkaisee vuodessa parin kuukauden ruokarahat, mikä ei toki haittaa, kun tuota vararavintoa on tullut kehoon kerätyksi. Mutta tämäkin on yksi syy lopettaa.

Lisäksi on ollu kaikenlaista KALia, Lankapaastoa, Paastonajan haastetta, Sukkasatoa ties mitä netin ihmeellisestä maailmasta kaivettua yhteistapahtumaa. En vanno, etten kaikenlaiseen tulevaisuudessakin hurahtaisi, mutta yritän ainakin pysytellä erossa kaikenlaisista salaisista pakettivaihdoista. Palaan juurilleni ja kirjaudun postcrossingiin uudestaan. Tuleepahan jatkossakin muutakin kuin laskuja postiluukusta. (en ymmärrä, miksi paperilaskuja edelleen liikkuu...)

Lämmin kiitos kaikille, jotka ovat minulle paketteja lähettäneet, pakettini vastaanottaneet ja olleet kanssaosallistujia. Olen nauttinut seurastanne! Selailin vanhoja postauksia ja muistelin kaikkea ihanaa, mitä olen saanut, sukkia, joista osa alkaa olla jo niin reikäisiä, että täytyy päästää ne pois (minähän en parsi!), lankoja, joita en edelleenkään raski käyttää, kortteja, kirjeitä, mietelauseita. Tekisi niin mieli luetella kaikki, näyttää kaikki kuvat uudestaan. Melkein alan katua tätä lopettamista, mutta on aika siirtyä elämässä eteenpäin, kohti uusia tuulia. Ja iso kiitos kaikille "emoille", jotka ovat eri ketjuja pyörittäneet.

11 kommenttia:

  1. Ihanan paketin olet saanut. Ja totta, kaikelle on aikansa, joskus on vain päätettävä ja luovuttava vaikka kuinka tärkeä asia olisikin. Mahtavaa, että ringeistä on sinulle ollut iloa ja monta mukavaa muistoa jäänyt matkaan mukaan. Aurinkoista kesää siulle ☀

    VastaaPoista
  2. Oikein mukava, että pidit paketistasi! Olen joskus aikoja sitten ollut näissä vaihdoissa mukana, mutta pidin monta vuotta väliä. Nyt emo-Heidi sai minut taas ylipuhuttua ottamaan osaa. Aivan ihanahan paketteja on saada ja mukava niitä on laitellakin, mutta koska asun todella pienellä paikkakunnalla ja harvoin tulee käytyä kaupungeissa, niin välillä joutuu todella miettimään, mitä paketteihin laittaisi, joten olen ajatellut, etten nyt enää osallistu.

    Aurinkoista ja mukavaa kesää sinulle ja koiraystävällesi! Itselläni on tällä hetkellä kissa lemmikkinä, koirakuume on välillä valtava (aikoinaan oli minulla koirakin). Onneksi tytär tuo välillä koiraansa rapsuteltavaksi :-)

    VastaaPoista
  3. Kyllä, mukavaa on ollut, mutta nyt jotain muuta. Hienoja paketteja kokosit Pami, joten sen takia ei tarvitse lopettaa.
    Kivaa kesää teillekin.

    VastaaPoista
  4. Komea paketti saapui luoksesi viimeiseksi paketiksi. Niin kauniisti kirjoitit SNY- taipaleestasi, että ihan liikutuin. Vähän samanlaiset fiilikset on minullakin. Nyt kesää kohti meinasi tulla jo vähän turjanaisväsymys. Monta kertaa on jo leikin pitänyt loppua ja olen asennoitunut siihen. Sitten leikki onkin taas jatkunut. Nyt olen minäkin valmis lopettamaan. Ravelryssa ja muuallakin netissä on yhden paketin vaihtoja. Osallistun sitten niihin, kun siltä tuntuu.

    VastaaPoista
  5. Oi, ollanko me tutustuttu Salaisessa Marttaystävässä? Sitä en enää muistanutkaan, vaikka kivoja muistoja siitäkin vaihdosta on. Itse olen kerran jättänyt SNY:N väliin ja sitä en halua kokea enää...oli niin ikävä tätä hauskaa leikkiä. Postimaksut on hävyttömiä ja nyt ne täytyy jo maksaa etukäteen eli posti heikentää palvelujaan. Mitä mahtaa olla Koirapojan herkut?

    VastaaPoista
  6. On tämä ollut mukavaa aikaa, mutta myös stressaavaa, joten katsotaan jotain muuta.
    Jos Koirapojalta kysytään, niin kaikki, mutta minä säännöstelen lähinnä pieniin kanaherkkuihin ja dentastixeihin.

    VastaaPoista
  7. Pami lähettänyt ihanan paketin.
    --------------

    Sinulla on pitkä historia erilaisissa vaihdoissa mukana ja erityisen ihanaa, miten olette tutustuneet Sinisen sohvan emännän kanssa. Olet nähnyt myös tuon, miten paketit ovat kallistuneet vuosien varrella.

    Olisin toivonut, ettei sinulle nyt näin viimeisen kierroksen jälkeen jäänyt paha maku suuhun jne. Koska toisin sanoen, minä en ole osannut kierroksia hoitaa, vaan olisi pitänyt älytä itse lopettaa jo aikoja sitten XD :D.

    Tuo, kun sanoit, miten arvokas on yhden kuukauden paketin lähetys jne, niin siinä olet oikeassa. Siihenkin olen osallistujilta kysynyt mielipidettä, että miten on, kun toivetta tuli isommasta lähetyssummasta, koska laatulangat maksaa. Ja siihen päälle vielä 5 €:n osallistumismaksu, mitä ei palauteta.. Tällä olen saanut karsittua heitä, jotka lähteneet mukaan vain oman paketin toivossa..
    Toinen kompastuskivi on postin lähetyskustannukset.. Itse kauhistelen niitä suunnattomasti, koska kuitenkin koen asian niin, etten saa rahoilleni vastinetta ja postimaksut sen kun vain kasvavat ja kasvavat.

    Aurinkoista kesää <3

    VastaaPoista
  8. Sinä olet hoitanut kierroksia erinomaisesti. Jos voit jatkaa, älä lopeta vaikka minä lopetan. Hyvä fiilis tästä kaikesta on jäänyt. Älä huolehdi.
    Viiden euron osallistumismaksu on hyvä. Eikä pakettien sisällön hinnoissakaan ole mitään vikaa. Postimaksuille emme voi mitään. Minun rahapulani johtuu ihan muista asioista kuin snystä, mutta nyt on vain pakko ruveta pihiksi.
    Sinä olet hyvä tyyppi!

    VastaaPoista
  9. Ihana postaus<3
    Totta on, että monenlaista on mahtunut näihin kierroksiin ja itsekin olen osallistunut myös moniin, joista mainitsit ja kokenut samoja tunteita, mutta on näissä silti jotain koukuttavaa. Heidi vähän vihjaili, että jatkajakin saattaisi olla, mutta nyt on taas paikat lankaa pullollaan, joten ainakaan seuravaavalle kierrokselle en ole lähdössä mukaan. Olen myös taas hairahtumassa opintojen pariin, joten sekin vähän estää näin paljon aikaa ja viitseliäisyyttä vaativaa touhua, sillä koen, että joka leikkiin lähtee, sen pitää kunnialla viedä hommma maaliin.
    Itseasiassa kiinnostuin tuosta postcrossingista ja täytyy tutustua siihen vähän paremmin.
    Ihanaa kesää ja toivottavasti käyt jatkossakin blogissani vierailemassa.

    VastaaPoista
  10. Kiitos kauniista sanoistasi!

    Tuli tässä mieleen, että oletko tänä kesänä menossa käymään KuopioRockissa? Me jätetään luultavasti väliin, vaikka suunnitteilla se oli. Esiintyjät on nyt hieman silleen, ettei iske lähteä.

    VastaaPoista
  11. Nyt jää rockit väliin koko kesältä. En saanut itseäni edes Tuskaan.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.