keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Sus siunatkoon, millainen sanansäiläily


seurasi, kun ihan viattomasti kyselin vapaudesta. Menkää laittamaan lusikkanne soppaan. Mitä useampi kokki, sitä herkullisempi soppa.

Ja noista sanonnoista sen verran, että tietäjien mukaan "sus siunatkoon" on lyhennys sanoista "Jeesus siuntkoon" eikä liity susiin ollenkaan, toisin kuin seuraava, 


jossa hukka on yhtäkuin Sus'.


Minulla on vähän rääpäle olo. Valvoin aika pitkään ja puoli kuusi piti jo olla mummoilemassa. Nukuin kyllä pienet unoset, kun paleli ja kolotti ja heikotti ja kaikkea sellaista, mitä vanhoilla ihmisillä tuppaa olemaan. Mutta edelleen on jotenkin sellainen fiilis, että paremminkin on voitu. Koetan järjestää näitä tavaroita taas kerran. Siirtelen nyssäköitä kasasta toiseen ja yritän saada noita taimiakin parvekkeelta plantaasille, jotta voisin ilmojen taas lämmettyä istuskella parvekkeella miettimässä syntyjä syviä.

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kunnolliset yöunet on arvokas asia ja sen puute käy kyllä raskaaksi, vaikka olisi vain yksi yö valvottu eli nukuttu vähän. Sinulla tuo siivous ja järjestely on ihailtavan säännöllistä. Minä tyydyn siivoamaan ahkerasti ja järjestelemään harvoin. Parveke on varmasti mainio paikka rentoutua kasvien ympäröimänä.

    VastaaPoista
  3. Minähän vain puhun siivoamisesta ja järjestelystä. Tekeminen on eri asia. Jos tekisin, ei tarttis puhua koko ajan.
    Minun parvekkeella ei kukat kukoista. Tuulee. Mutta näköalat on hienot.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.