torstai 13. tammikuuta 2022

Retki lintujen ruokintapaikalle (4)

 Tämä on ollut jo pitempään ajatuksissa.

Nyt oli niin kaunis aamu, että oli ehdottomasti paras päivä

Enhän minä heti aamusta päässyt liikkeelle, kun on ensin Koirapoika ulkoilutettava, kahvit juotava ja päivään herättävä. Koirapoikaa en ottanut mukaan. Sen ryntäily ajaa linnut tiehensä.

Kuten ohikiitänyt hiihtäjä karkoitti tilhet kauas pois juuri kun olin saamassa niistä hienon kuvan pihlajanmarjojen keskellä.

Jotain sentään onnistuin näkemään vaikka kuvissa ei ole kehumista.

Kotiin palattua vein Koirapojan ulos. Ja kun kamera oli vielä taskussa, onnistuin tällaisenkin kuvaamaan.

Varikset on hankalia kuvata. Heti, kun osoittaa kameralla lentävät pois. Eikä harakatkaan kovin paljon helpompia ole, eivät kuitenkaan ihan niin epäluuloisia kuin varikset.

 
Tämä sentään pysyi kiltisti paikallaan, mikä sitten lieneekään.
---
Mutta oli miten oli, vuoden toinen retki on tehty.


18 kommenttia:

  1. Ihana valo tuossa harakka-kuvassa. kerran yksi rouva selitti lapselleen työhuoneeni seinällä olevasta piirustuksesta, että kiva varis. Korjasin hänelle, herra harakka hieno niin, puettu silkkiin ja samettiin. Rouva kiitti kovasti, koska hän oli alakoulunopettaja ja ko lintujen erottaminen oli hänelle vaikeaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisko pakko sanoa varmuuden vuoksi, että minä kyllä erotan kaikki varislinnut toisistaan :) Myös harakan ja variksen. Pihalla oli lauma variksia ja harakoita, joita yritin kuvata. Yhtään varista en saanut kuvatuksi ja harakoistakin vain tuon.

      Poista
  2. Tokihan sinä varislinnut erotat, mutta sen minun lapsen harakkapiirustuksen kanssa sai todeta monta kertaa, etteivät kaikki erota. Toinen oli seinäkalenterissa ollut leopardi, jota yleensä tiikeriksi kaikki kutsuivat. Mutta he varmaan osaavat erottaa toisistaan jotain muuta, vaikkapa julkkiksia, joita taas minä en tunnista.

    VastaaPoista
  3. Tuli muuten mieleen, että olet oikeassa variksista. Minä kuvasin kerran leivänpalaa vesilätäkössä liottavaa varista, pidin puhelinta kädessä, mutta olin sivuttain ja katsoin eri suuntaan ja vain syrjäsilmällä vilkaisin, että suunnilleen on lintu ruudussa. Heti, kun käännyin katsomaan, varis lensi kauemmaksi.

    VastaaPoista
  4. Kaiholla katselin änään aurinkoiseen ulkoilmaan. Ehkä huomenna uskaltautuisin roskalaatikolle. Tuo 20m matkakin melkoinen urheilusuoritus…
    Tilliä en ole nähnyt useampaan vuoteen. Punatulkkujakaan ei juuri näy. Meillä militantit (talitintit) ovat vallanneet lintulaudan.

    VastaaPoista
  5. Minä kuitaan tältä päivältä numeron 8. Jäätävä retki. Lähdettiin kävelemään, mutta lyhyeksi jäi, kun oli niin liukasta joka puolella, ettei kävelemisestä tullut mitään.

    VastaaPoista
  6. Lumiveistos lie kentauriksi tarkoitettu. Paljon lintuja. Lintuasiaa. Hitskokki. Linnut.Siivet lyö... Aa-a-pu-va!!!

    VastaaPoista
  7. Meidän Poika pienenä, varmaan jotain 2-3 vee, viihdytti bussipysäkillä ihmisiä: Jalkakäytävällä hypähteli keväällä västäräkki, kun Poika kovalla äänellä hihkaisi "kato äiti, pikkunen varis!" Ja kuinka monta päätä kääntyikään katsomaan ja nyökyttelemään :)

    VastaaPoista
  8. Kukaan ei sanonut lumikosta mitään ja se oli minusta kuitenkin huippujuttu. Lintukuvat ylhäältä: sinitiainen, tilhi, pähkinänakkeli, harakka.

    VastaaPoista
  9. Nyt Repu oikeasti optikolle, vai onko lumiveistos liian hieno sana lumiukosta? Kuten sanoin, näyttää minusta kentaurilta.

    VastaaPoista
  10. Lumikko on siinä variskuvan yläpuolella olevassa kuvassa. Kentauri on eri juttu.

    VastaaPoista
  11. Minä tunnistin lumikon ja ihemettelin missä ihmeessä olet sen nähnyt ja kuvaan saanut, vau! Meillä on tänään hurjan liukasta. Kävelin työhön ja kotiin ja sitten vielä kauppaan. Onneksi on nastakengät. Retkeilyn suhteen täytyy odottaa toisenlaisia kelejä. Edes oman pihan lintujenruokintapaikalle ei helpolla mennä. Onneksi olen täyttänyt sen runsaasti siemenillä ja vieressä roikkuu tuollainen talipötkö nokittavaksi. Siellä vieraat vaihtelee. Talitiaiset, varpuset, harakka ja pupu sekä orava on vakituisia vieraita. Kerran oli useampi punatulkku.

    VastaaPoista
  12. Kiitos ja ANTEEKSI Repu - minä tosiaankaan en lumikkoa huomannut, en osannut katsoa. Ihailin muuten vain kuviasi. Optikon paikka, taidan varata ajan heti huomenna.
    Täytyypä olla jatkossa tarkempi kun kuviasi katselee, ties mitä upeaa olet luonnosta löytänyt meidän muidenkin iloksi löytänyt!

    VastaaPoista
  13. Ei mitään anteeksia. Hyvinhän se valkoinen valkoiseen maastoutuu. Itse kun tiedän, missä se on, niin heti iskee silmään. Oli tuossa ihan talon nurkalla. Näin sivusilmällä jonkin liikkeen vilauksen ja siellähän se tuijotti. Olen kaupunkioloissa täysin sokea. En huomaa mitään tai ketään. Mutta luonnossa aika tarkkaan silmäni reagoivat. Sopii minulla tällainen valikoiva näkö.

    VastaaPoista
  14. Hienoa, että toteutit kauan suunnitellun tipiretken! Possu tunnisti noi kaikki. Ne on : LINTUJA!

    VastaaPoista
  15. Oi anteeksi Repulainen, Sus' on puusilmä, luin että lumiukko...pahus...;)
    Eli siis optikolle matkaan minä.

    VastaaPoista
  16. Aivot tulkitsee kirjoituksia oman mielensä mukaan :)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.