sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Suomessa on muutakin kuin Helsinki

 

Todettiin kommenteissa. Jutun otsikko oli "Helsingissä sataa lunta". 
---
Kivasti puhuroi illalla.


Aamulla olin taas kerran tyytyväinen, kun ei ole autoa


ja kun on koira, jonka mielestä on aina kiva lähteä ulos.


Hiukan harmitti Koirapoikaa, kun lumi oli tehokkaasti peittänyt jäljet, eikä uusia ollut ehtinyt syntyä. Mutta sitkeästi nuuskimalla ja kaivamalla, löytyi hajuposteja kinoksista.
---
Ei ollut näin sunnuntaiaamuna aikaisin paljon liikennettä. Yksi bussi horjui reitillään ja viluinen lehdenjakaja palasi kierrokseltaan.


Aura-autoja näkyi ja kuului. Ahkerasti olivat töitä tehneet - ja tekivät. Lunta sataa edelleen, tosin hissukseen. 
---
Ja nyt jo joku ehti netissä valittaa huonoista lumitöistä, kun portaita ei ole vielä lakaistu. Meillä kerrostalojen asukilla on ihan omat kriteerit.
 

 Mutta helppohan minun on, kun ei ole mitään velvotteita vaan voin vain nautiskella puhtaasta lumesta.


Ja Koirapoika jaksaa nautiskella näkymistä. Aina siellä jotain liikkuu, niitä aura-autoja ainakin.


Eilen katsoin Joutsenlammen. Olen siis kovin kultturelli ihminen.


Tosin ehdin siinä kolmen tunnin aikana vähän torkahtaakin nojatuolissa. Mutta sitähän ei tarvitse kertoa kenellekään. Luin myös facesta vieläkin kultturellimpien ystävien kommentteja tästä uudesta toteutuksesta, jossa kuulemma on menetetty draaman kaarta verrattuna vanhoihin hyviin ohjauksiin. No, minä en ole ennen nähnyt, enkä osaa sanoa draaman kaaresta mitään, etenkin, kun siinä keskivaiheilla vähän lepuutin silmiäni. Kaunista ja näyttävää oli se, mitä näin. Onneksi olin etukäteen lukenut juonen tiivistelmän. Muuten olisin saattanu tipahtaa kaarelta maahan.


Sunnuntairauhaa kaikille!

12 kommenttia:

  1. Lunta on meilläkin, todella runsaasti. Minulle ei eilen jaettu Aamulehteä, joten jäi tämä kulttuuritapahtuma katsomatta. Ihan viimeisen kuvan näin, kun kaunis prinsessa ja prinssi olivat lumitähden sisällä. Baletti on kyllä kaunista! Nyt on sunnuntairauhaa, kun lumi peittää tienoon ja lisää sataa. Ei tee mieli kahlata omaa pihaa kauemmaksi vaan neuloa kotona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunta riittää. Minä kahlasin mummoilemaan. Kävi työstä, kun autoteiden lumi on aurattu jalkakäytäville

      Poista
  2. Meille satoi lunta vain muutaman sentin, yritän houkutella poikaa (melkein kirjoitin ihmispoikaa) lenkille, nämä pojat eivät ole niin innokkaita kuin koirapoika - lisäksi sain toisen pesemään takkinsa, joten hän ainakin jää sisälle. Baletti oli minustakin mukava, minä voisin kylddyrellisti verrata joukkokohtausten tahdissa pysymistä muinaisiin neuvostoliittolaisiin esityksiin. Minä olen aina jaksanut ihmetellä ihmisten tyytymättömyyttä: aurata ei saa yöllä, kun kuuluu ääntä, kuitenkin pitää olla kaikki aurattuna, kun astutaan ulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina kannattaa valittaa, kaikesta. Minun täytyy ihmetellä noiden auraajien tehokkuutta. Mutta on tässä kahlattukin. Se aurauskalusto siirtää lumet jalkakäytävälle. Otin liikunnan kannalta.

      Poista
  3. Lumi on kyllä kaunista, mutta ihan rehellisesti sanottuna juuri tällä hetkellä toivotan tuon valkoisen mössön jonnekin...jääköön sanomatta. Meille nimittäin satoin n. 35 cm märkää lunta ja sataa itse asiassa edelleen. Aamupäivällä tehtiin juuri miehen kanssa kahteen pekkaan kolme tuntia lumitöitä. Ja illalla vaikuttaisi olevan sama urakka taas edessä. Näinä päivinä sitä ajattelee, että kerrostalossa asuminen olisi hyvä juttu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asumismuodoissa on puolensa. Kävin mummoilemassa. Miniä oli vielä illalla poikki aamun lumitöistä. Täällä vain odotellaan, että joku hoitaa hommat.

      Poista
  4. Pitihän sitä minunkin käydä katsomassa tätä lumikaaosta. Oli ollut ahkeria lumityöntekijöitä siellätäällä, mutta ei ollut portaita joka talosta putsattu. Ihmisiä oli tavallista enemmän liikkeellä, en tiedä miksi.
    Kun vielä on Pohjois-Karjalan lumimyrskyt muistissa, niin ei tänne minusta ollut tullut kovin paljoa lunta, ehkä 20 cm lisää. Tai oliko sitten tuuli vienyt osan. Nyt kyllä sataa lisää.
    Hyvä Karvinen!
    Mitähän lienen tehnyt illalla, kun en joutsenlampea huomannut. Monesti katsoin ohjelmatietoja, kun ei ollut "mitään" katsomista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi on meillä ainakin kasautunut satunnaisesti tuulen mukaan. Kaikkialla on paljon, mutta jossain tosi paljon.
      Muistan minäkin lapsuudestani Pielisjärvellä kun lumikinokseen tallatut polut olivat niin syvällä, etten nähnyt laitojen yli. Mutta olin silloin pieni.

      Poista
  5. Samaan sarjaan kuin lukemani kommentti: Kaikki Kaurismäen leffat on ihan paskoja. Yhtään en ole nähnyt enkä katso!

    Jep jep! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommenteista saa ehtymätöntä iloa, kunhan niihin ei vain suhtaudu liian vakavasti.

      Poista
  6. Oltiin sopivasti poissa Helsingistä tuon Valtterin ajan. Ajomatkalla Pohjois-Karjalasta takaisin ei lunta ollut teillä häiriöksi asti, mutta liukasta oli. Kunhan nuo pahimmat lumikasat roudataan pois, niin päästään kohta hiihtämään - kivaa! Tänään loistavia uutisia: rajoituksia helpotetaan asteittain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se lumiautoralli on täällä loputon, kun lumenkaatopaikka on lähellä. Tosin ei just minun ikkunan edestä mene, mutta lenkillä usein törmätään.
      Ehkä joskus eletään taas rajattomasti :)

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.