keskiviikko 12. tammikuuta 2022

Tuumasta toimeenko?

 

Kiitoksia kaikille, jotka antoivat vinkkejä.  Olen  niitä nyt miettinyt. 
---
Isien poistaminen on helppoa teoriassa, mutta miten se käytäntö aina tökkii. Yritystä nyt kuitenkin.
---
Kuntosalit on nyt poissa käytöstä. Minulla on kyllä ajalta ennen koronaa ostettuja kertoja muutama odottamassa. Tykkään kuntosalista, mutta vaikka ne nyt juuri avautuisivatkin, en näillä tartuntalukemilla sinne mene. Sama noiden uimahallien kanssa. Eli odotellaan aikaa parempaa. Ja --- juu-u, on kotona kaikkea, millä voi tehdä kaikkea. Ja kuntosalinikin pyörittää netissä jumppia eli ei ole pulaa siitä, mitä voisi. Mutta jos nyt vain ihan muutamasta jutusta aloittaisin.
---
Kyykkyhaaste on tuttu ennestään. Itseasiassa pari viikkoa sitten poistin printtikopion jääkaapin ovesta. En siitä sen kummempaa hyötyä ennen huomannut, kun jalat oli muutenkin käytössä. Mutta nyt varmaan toimii. Ajattelin maanantaina aloittaa ja yhdistää siihen hauiskäännöt parin kilon painoilla. Katsotaan, meneekö lihakset ihan juntturaan. Jos menee pidän useamman taukopäivän. Ja käsipainoja voin pienentää tai vaikka jättää kokonaan pois. Mutta haaste loppuun kuitenkin.
---
Kaivoin myös netistä tasapainojumpan, jota ajattelin kyykkyhaasteen lepopäivinä tehdä. Yritän nyt tosissaan ottaa rauhallisesti, kun helposti tulee tehtyä ensi innostuksessa ihan järjetön ohjelma.
---
Aurinkotervehdyksistä olen kuullut, mutten ikinä tehnyt, joten josko nyt. Kaivoin netistä ohjeet ja ajattelin tämän loppuviikon käyttää niiden treenaamiseen. Aloitan tekemällä yhden kerran päivässä tässä loppuviikon aikana. Mutta olen sitten jatkossa valmis VanuttuneenVillasukan mukana lisäämään kertoja - jos nyt saan edes sen kerran tehdyksi. VV voisi tehdä jonkinlaisen ohjelman, miten noita tervehdyksiä lisätään.
---
Kannatan myös Laiskiaisen yhteisiä teemalenkkejä. Ne voisivat antaa potkua tuohon ulkoiluun. Haluaisiko Laiskiainen ehdottaa teemoja tai ensimmäistä teemaa? Ehkä yksi lenkki viikossa olisi hyvä tai kaksikin, mutta ei enempää näin ensi alkuun. Päivän jumpan siirtäisin omalta kohdaltani vähän myöhemmäksi. Josko sitten, kun kyykkäykset on kyykätty. Se, joka ei tykkää kyykätä, voisi ottaa jonkin muun liikkeen samoilla toistomäärillä.
---
Ruokapuolielämän annan toistaiseksi olla, mitä on. En pane pahakseni terveellisiä ohjeita ja vinkkejä, mutta kuten olen tässä jo aiemmin sanonut, yritän hillitä innostumistani, jotta jaksaisin sinne kesään.
---
Tein myös tuollaisen Kuntokuuri sivun. Siellä on vain kirjallisia ohjeita, kun kuvia en sinne saanut mahtumaan. Itselleni otin printit sekä kuvista että tekstistä. Kuviin on linkit. Nämä on vain minun ehdotuksia. Voin lisätä linkkejä ehdotusten mukaan.



12 kommenttia:

  1. Jes! Tässähän itsekin oikein innostuu oman kuntokuurin suunnitteluun. Peukutan!

    VastaaPoista
  2. -isit pois ja kysymysmerkit, tilalle huutomerkkejä sekä lisää huutomerkkejä!! .. ;D
    Tekemisen meininki pitää olla ja pysyä, ei saa alkaa lipsumaan ennenkuin on aloittanutkaan, ei ainakaan liikaa porsaanreikiä joista livahtaa.

    Saako tulla parjaamaan, haukkumaan ynnä solvaamaan jos tarvetta löytyy? Ihanaista lisi piiskata koko daamilaumaa: - No niin tytöt, nyt alkaa varsinainen rääkkäys!! *SlasH* ja nahkaruoska soi......

    VastaaPoista
  3. Minähän annoin jo luvan, että saa käyttää kaikkia raakoja ja inhottavia keinoja minun pitämiseen ruodussa. Minua siis saa solvata, mutta muita ehkä mieluummin kannustetaan.

    VastaaPoista
  4. Maanantaina siis aloitetaan kyykkyharjoitukset. Minäkin voisin osallistua aurinkotervehdykseen ja harjoitella vaikka varis- asentoa. Minäkään en halua nyt mennä uimahalliin, ehkä perjantai-iltana, kun siellä on vähän muita.

    VastaaPoista
  5. Alan teroittaa puukkojani...kiähkiäh, parhaimmat roolit on aina konnan rooleja, kiähkiäh..(olinko pelottava, tuliko tutinaa punttiin?)

    VastaaPoista
  6. Minä aloitin tänään jo oman kuntoiluni, kun kolasin koko pihan lumesta. Siinä meni kaksi tuntia. Tuli niin virkistynyt olo. Potkurilenkkejä alan tekemään myös. Siinähän jalkalihakset voimaantuvat. Hyvä me! 😉😊

    VastaaPoista
  7. Minä rapakuntoinen heiluttelen silloin kun muistan tämän "vanhusten" ohjelman tahtiin. Tylsää on ja toistavaa, mutta ihan sopivaa ainakin välillä. Näkyy netistä suorana, mutta myös tv:stä. Info-sivulta löytyy kanavapaikat jos ei ole näkyvissä jo. https://www.kotitv.fi/

    VastaaPoista
  8. Minulla on kokemusta Suen terävästä kielestä, mutta ei pelota. Toimii ehkä kuitenkin motivaattorina, mikä on hyvä.
    Hyvä Beate. Sinulla on näitä hyötyliikuntamahdollisuuksia.
    Anonyymille sanon, että minullehan "vanhusten" ohjelma sopisi, koska olen vanha. Ajattelin itseasiassa eilen, että mitä ihmettä minä kuvittelen, kun kymmeniä vuosia nuorempien kanssa rupean treenaamaan. Ei taida olla lukijoissani ketään yhtä vanhaa eikä kovin monta edes lähelle. Mutta kyse ei olekaan siitä, etteikö ohjelmia olisi , vaan siitä, että niitä pitäis tehdä.

    VastaaPoista
  9. Laiskiainen innostui miettimään teemoja, mutta sitten ajattelin, että tällainen yhdistelty toiminnallisuus, havainnointi/kuvauslenkki voisi olla sopiva kaikille. Joka lenkillä pitäisi ”bongata” esim. Viisi asiaa. Listalla olevia asioita voisi sitten kerätä useammalla lenkillä.

    Havainnoitavaa
    Puu
    Pensas
    Eläin
    Kerrostalo
    Omakotitalo
    Aita
    Patsas
    Jotain kaunista
    Jotain ärsyttävää
    Jotain meluisaa
    Värejä

    Toiminnallista (lenkin aikana)
    Kävele varpailla
    Kävele kantapäillä
    Kävele käsiä pyörittäen
    Kävele takaperin
    Kävele reippaasti
    Tee muutama kyykky
    Hyppää lumihankeen
    ”Hiihdä”
    Kävele portaita

    Ja jne


    VastaaPoista
  10. Kivoja juttuja. Laitan ne tuonne kuntokuuri sivulle.

    VastaaPoista
  11. Täällähän ovat asiat lähteneet vauhdilla liikkeelle ja porukat venyvät jo spagaatiin tai sitä kohti. Paljon on vipinää ilmassa:) Aurinkotervehdyksiin liittyen: Innostuin yhtenä iltana katselemaan youtubea, kuinka tervehdykset menikään. Aika hyvin oli ne vielä "hengitysmuistissa". Olen käynyt astangajoogan peruskurssin peräti kahdesti... Ensimmäinen kerta oli varmaan joskus 90-luvun loppupuolella ja toinen kerta ehkä 2010 tai jotain sellaista. Ja molempien jälkeen joogailu on syystä tai toisesta kuitenkin jonkun ajan jälkeen lopahtanut. Kerrottakoon, että julkisilla paikoilla joogailu loppui veitsellä leikaten siihen, kun 2. joogakurssilla pääsi pieni paukku hetkellä, kun koko salillinen joogia hengitteli hiljaa... :D
    Meinaan aloittaa "ensi viikolla" ja tavoitella yhteensä 8-10 tervehdystä per päivä, ja meinaan sisällyttää tuohon määrään molemmat, A/B.
    Toisena tulee ulkoilu joko yksin (milloin pääsen) tai tytön kanssa. Ja kuulostaisi siltä, että myös raksalla minua toivottaisiin näkevän enemmän...
    Tämä linkki näyttää molemmat (A/B) tervehdykset sujuvasti, hengityksiä ei tosin käsittele: https://www.youtube.com/watch?v=i1NDJ1Z3QAs&ab_channel=TreineriKotiin
    Tämä linkki menee yksityiskohtiin: https://www.youtube.com/watch?v=ymAWWA2pdBE&ab_channel=SpartanAcademy

    VastaaPoista
  12. Kiitos linkeistä.
    Minulle kävi paukkujuttu taijissa ;)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.