keskiviikko 9. helmikuuta 2022

Aurinkoa ja linnunlaulua

 

Ei ole mitään asiaa, mutta pakko kertoa, että vesi tippuu räystäistä niin innolla, että  sisälle asti kuuluu vaikka hissinkorjaaja jyristelee porraskäytävässä.


Aamulenkillä linnut lauloivat kuin kevät olisi täällä,

 
aurinko häikäisi,
 

ja  hanki kimmelsi.


Oltiin sen verran myöhään lenkillä, että aurinko oli noussut. Myöhään, koska jumituin eilen katsomaan taas kerran Poliisiopistoa. Miksiköhän huonot elokuvat jaksavat koukuttaa kerran toisensa jälkeen? Otanko elämän liian vakavasti ja tarvitsen siksi höpöhöpöä?


Nyt olisi syytä selvitä häikäistyksestä. Olisi kaksi kiireellistä ja yksi välttämätön. Välttämättömän voi aina siirtää hamaan tulevaisuuteen, koska se on siivous. Mutta kiireelliset on eri juttu. 
---
Ajattelin kintaat neuloa vanhemmalle mummotettavalle synttärilahjaksi. Syntymäpäivä on tänään eikä kintaista ole muuta valmista kuin ajatus päässä. Mutta ei ole tullut juhlakutsua, joten ei tartte vielä todeta, että eipä siitäkään ajatuksesta tullut mitään.
---
Toinen kiireellinen on espanjan läksyt. Kurssi on ollut etänä, enkä ole viitsinyt konetta avata. Mutta 28.2. alkaa lähiopetus. Pitäisi siis edes vähän petrata, kun se ope kuvittelee, että kieliä opitaan keskustelemalla. On vaikea keskustella, jos ei osaa yhtään sanaa. Pitäisi opetella sanomaan edes "en tiedä". 

6 kommenttia:

  1. Meilläkin linnut luulevat, että on kevät. Olen vähän huono biologiassa, mutta nuo lienevät lähinnä varpusia, jotka nyt ovat innostuneet ääntään avaamaan. Ovatko ne nyt jo perhettä perustamassa, vai mistä moinen metelöinti? Mustarastaitakin näkyy, mutta ne ovat ainakin vielä olleet hiljaisempia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän ne heti rupeavat lisääntymispuuhiin, kun kevät koittaa. Varpusetkin pyöräyttävät kolme poikuetta, joten on syytä aloittaa aikaisin. Varpuset ovat vähentyneet rajusti.
      Meillä talitiaiset ovat eniten äänessä vaikka varpusetkin kyllä laulavat. Eikä mustarastaat ole täälläkään aloittaneet.

      Poista
  2. Olen vakaasti sitä mieltä, että tänään oli kevään ensimmäinen päivä 🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se keväiseltä tuntui, etenkin tuo talitiaisten laulu.

      Poista
  3. Eka P-opistohanon ihan jees, mitä pidemälle sarjassa, sen huonompia. Katso välillä laatua, Monty Pythonin ihan mikä tahansa pitkä leffa. Pääsiäinenhän tulee about kohta puoliin joten Brianin elämä on sopiva;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on ongelma noiden Monty Pythoneiden suhteen. En tykkää. Huumorintajuni on ehkä outo. Napapiirin sankarit kyllä naurattaa etenkin poron teurastus.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.