tiistai 8. helmikuuta 2022

Haasteita

 

Aika tasaväristä on elämä, mutta blogitutut järjestää haasteita.
---
Suuri paasto aukeaa Puikoillanikin-blogissa. Lupasin osallistua sekä lanka että kangaspaastoon ja lisäksi paastota myös kirjojen, lehtien, suklaan, karkkien ja punaviinin ostosta. Lankoja ja kankaita pyrin myös vähentämään ja lehtiäkin voisin laittaa kiertoon ja on vielä jokunen kirjakin odottamassa loppusijoituspaikkaa, että jos nekin siinä paaston aikana poistan kotoa. Suklaata ja karkkeja ei ole, mutta punaviiniä kyllä. Ehkä säästän ne paaston jälkeiseen aikaan. Tosin ennen paastoa pidän yhden koronapunaviini-illan hyvässä seurassa, että voihan olla, ettei sen jälkeen ole mitään säästettävää.
---
Hyvä Mieli haaste on Sus'-blogissa. Ensin ajattelin, ettei minulla ole siihen mitään. Minähän yritän pysyä erossa ihmisistä. Menneisyyttä muistellessa tuli mieleen useampikin tien poskeen sammunut ihminen, jota olen sen verran herätellyt, että olen voinut jättää nukkumaan ja muutamaa ostoskassia olen kantanut, vaikka vastaus avuntarjoamiseen on useimmiten "Kyllä minä pärjään". Me vanhat mummot, kun haluamme osoittaa olevamme itsenäisiä. Mutta yhtenä syksynä sain hyvän mielen pikkutytölle, joka itkuisena tuli vastaan aamun koiralenkillä. Kun kysyin, onko joku hätä, hän sanoi, ettei tiedä, missä koulu on. En tiennyt minäkään, kun koulun nimi oli muuttunut. Tyttö oli laitettu bussiin, käsketty jäädä tietyllä pysäkillä ja kävellä tiettyä polkua. Yhdessä sitten löydettiin se koulu ja tyttö rauhoittui jo siinä vaiheessa, kun otin kädestä kiinni ja sanoi, että kyllä me yhdessä selvitään. Siitä tuli hyvä mieli sekä tytölle että etenkin minulle.


Meidän taloyhtiön lumityöt hoitaa asukkaat itse. Meidän pihalla pari naista kaivoi autojaan sunnuntaina kinoksista, jotta maanantaina olisi helpompi lähteä töihin. Ja siinä sitten samantien lapioivat kaikki muutkin sellaiset parkkipaikat, joilla ei ollut autoa, myös vieraspaikat ja autollisistakin sen, mitä saivat siitä auton ympäriltä otettua ja sitten vauhtiin päästyään koko meidän talon etupihan. Ilmeisesti väsymys sitten teki tepposiaan, kun vielä lopuksi rakensivat ison lumiukon. Minä en osallistunut muuten, mutta kun satuin koiran kanssa paikalle juuri, kun valittivat, ettei ole porkkanaa, kävin hakemassa suurimman porkkanani nenäksi.


Vähän on ukko kallistunut, mutta onneksi saanut olla muuten rauhassa. Joillakin pikkuihmisillä kun on hirveä vimma särkeä kaikki.
---
Tuossa reunassa näkyy pikkuisen roskalavannurkkaa. Meillä alkoi eilen kolmen kuukauden mittainen saunaremontti. Remontin alku aiheutti sellaisen yllätyksen, että vesi meni poikki. Minulla oli kannussa hiukan vettä joten sain tilkan aamukahvia ja hiukan huuhdotuksi silmiä. Olin jättänyt sunnuntaina käymättä suihkussa. Ajattelin, että aamulla ennen leffaa. No, en. Piti mennä likaisella tukalla ihmisten ilmoille. Olen myös tottunut juomaan aamulla ensi töikseni mukillisen vettä. Nyt ei ollut mitä juoda.  Vettä tulee nyt, mutta sen vesikatkon seurauksena kylppärin patteri on jääkylmä. Laitoin ilmoituksen. Kait ne joskus tulee korjaamaan. Kun asun täällä ylhäällä, on aina vesikatkon jälkeen sama tilanne. Paine ei riitä.
---
Meillä asuu myös joku, joka tykkää rikkoa hissin nappuloita. Nyt oli survonut ekan kerroksen nappulan irti ja niin syvälle sisään, että on pakko jäädä kakkoskerrokseen.  Kohta lähden raahaamaan pyykkejä pyykkituvalle, mutta yksi kerros sinne tänne on ihan sama. Pyykkitupa on tuolla kolmen talon takana. Sinne on pari pihaa ja yhdet jäiset rappuset. Mutta minähän olen vanha mummo eli pärjään.
---
Se leffa oli Pienmonten tryffelinmetsästäjät. Oikein hyvänmielenleffa. 


12 kommenttia:

  1. Hienosti olet osallistunut lumitöihin. Nuo lumiukot kyllä ilahduttaa.
    Kyllä sitä kulkiessa on katseltava vähän ympärilleen, jos jollain on hätä niin hyvä kysyä voisiko auttaa. En ole paljon nähnyt apua tarvittavan. Kerran joku vanhempi nainen oli kaatunut kadulla kaistojen väliseen tilaan, mutta oli autosta rientänyt jo kaksi vahvaa miestä häntä nostamaan.
    Nyt on sellainen tila itellä, ettei yhtään lisähaastetta ota jos ei pakko, ihan on haastetta tässä olemisessa :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Josko nämä haasteet helpottais elämän haasteita.

      Poista
  2. Kiitti kun mainostat täälläkin. Minun pitää tutustua tuohon Sus'-blogin haasteeseen. Kiva näin valmistautua kevääseen.

    VastaaPoista
  3. Meidänkin talossa lumitöitä teki viikonloppuna naisporukka. Mutta kukaan ei tehnyt noin hienoa lumiukkoa. Tänään sitten auraaja pukkasi traktorilla lumikasoja keskemmälle nurmikkoa, jotta on taas tilaa uusille kasoille. Jotkut kun jättävät lumikasat mahdollisimman lähelle putsattavaa aluetta ja nostavat seuraavalla lumisateella lumia sitten sen edellisen kasansa päälle. Toiset kolaavat aluksi kauemmaksi, jotta jää tilaa uudelle lumelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillähän näitä kasoja keräillään tuonne lumenkaatopaikalle. Poikani, omakotiasuja, kerää lumet pihalleen lasten lumilinnoja varten.

      Poista
  4. On sulla haaste poikineen. Hyvä että pelastit lumiukon nenän. Possu teki lumiukkovirheen ja laittoi porkkanan suuksi. Possu teki lumiukkelin ovenvartijaksi. Sillä on ihan pieni suppusuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovenvartijalla onkin hyvä olla pikkuinen suu, jottei nielaise jokaista kulkijaa.

      Poista
  5. Ihana stoori, tuli hyvä mieli!!!

    VastaaPoista
  6. Mursu pitää mua hyväntahtoisesti välillä höpsönä - ja niin kai vähän itsekin - kun niin usein pyyhin silmäkulmiani juuri tällaisia tarinoita lukiessa.
    Juuri sinunlaisiasi ihmisiä tarvittaisiin vieläkin enemmän; ihmisiä jotka huomaavat toisen hädän ja huolen ja menevät lähelle ja kysyvät tarvitseeko hän apua. Eikä kävele ohi.

    Tavatessamme pidit huolta minustakin, kun sanoin, että on huono olo, enkä ole varma onko riesa iskemässä vai ei. Et jättänyt yksin, lähdit vasta, kun sanoin, että olen aivan varma, että nyt pärjään, ei ole enää hätää. Kiitos.

    Lumiukko on ihana - onko sillä sinun tekemä kaulaliina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pöllö. On mukava kuulla välillä kehujakin. Usein tulee lunta tupaan.
      Ei ole minun kaulaliina. Mistä lienee.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.