lauantai 5. helmikuuta 2022

Jäljet lumessa -retki (5)

 

Aina, kun on lunta, meillä on käynnissä Jäljet lumessa -retki. Lumen myötä Koirapojan elämä saa ihan uuden vaihteen. Lumessa jäljet näkyy ja myös tuoksut voimistuu - tai siis hajut - hassua käyttää tuoksu ja koira sanoja samassa lauseessa - ainakaan tällaisen peruskoiran kyseessä ollen - ehkä joku hienostofifi on yhtä tuoksun kanssa.


Mutta otin sitten minäkin yhden reissun jälkien kannalta.

 
Sukkapakettia vietiin. Oli jälkiä lumessa ihan polun verran.


Jälkiä polun vieressä

 
ja varsinaisia ryntäyksiä puskien luo.


Aina ei polun tekeminen onnistu täydellisesti, kun monta oman tiensä kulkijaa suuntaa samalle reitille.


Kun katsotte tarkkaan, näette tuolla puiden välissä menninkäisten asumusten katonharjoja.


Nyt on polut taas peittyneet lumeen ja kaikki muutkin jäljet. Juuri saivat lumikasat pihalta poistetuksi tuonne suojelualueen viereiselle lumenkaatopaikalle ja nyt pääsevät kasaamaan uusia. Lumentiputtajatkin kiersivät eilen täällä. Hyvä se on välillä siivota. 
---
(Miten tuo kuulosti siltä, että minunkin pitäisi?)


Sataneesta lumesta johtuen Koirapojan lenkki oli vähän tylsä. Kukaan muu ei vielä ollut kahlannut ulkona ja kaikki entiset merkit koirien elämästä olivat hautautuneet lumen alle. Onneksi ikkunasta voi tarkkailla, kun naapurusto herää lenkille.


Minulla on ongelma. Kävin eilen vähän kauempana kaupassa, kun oli muka pakko täydentää varastoja. Ostin sitten tarjouksesta myös dentastixejä. Kotona huomasin, ettei tarjousta ollut otettu huomioon eli olin maksanut 15,50, kun tarjous oli 10,00. Nyt sitten mietin, viitsinkö matkata hakemaan pari euroa, pari, koska bussilippu maksaisi 2,80. Mutta ärsyttää! Ehkä ei pitäisi kerätä kuitteja. Toisaalta voisinhan minä samalla täydentää varastoja sen verran, että tuo bussimatka tulisi korvatuksi. Tuo omankylänkauppa on sen verran hintava, että helposti säästää muutaman euron, käymällä jossain muualla. Mutta voi olla, että laiskuus voittaa ärsytyksen.


Olen myös ruvennut lakonrikkuriksi. Piti pitää kirjojen ja lehtien ostolakkoa. Eipä se kauan kestänyt. 
Kaarrokeneuleet ostin, kun ajattelin laajentaa isompiin neuleisiin. Tosin kukaan ei halunnut, kun kysyin. Mutta voinhan minä silti tehdä. 
Tuo toinen kirja on Pöllön ansiota.

8 kommenttia:

  1. Ärsyttää se, kun alennusta pitää erikseen perätä! Aloitetaanko laskiaiselta viime vuoden kaltainen paasto? Saisinko sinut mukaan kyykkyhaasteen jälkeen 30 päivän vatsalihashaasteeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ärsyttää, joo. Ajattelin maanantain mennä kyselemään rahoja, kun joudun muutenkin matkustamaan.
      Minkähänlainen paasto meillä oli?
      Koomista, olen itsekin ajatellut tuota vatsalihashaastetta, jos näistä kyykyistä selviän hengissä. Alkaa jo käydä voimille ja nivelille.

      Poista
  2. Minua syö kuin pientä oravaa vastaavassa tilanteessa, etenkin jos tarjous on vaikuttanut ostopäätökseen. Inhimillisiähän nuo virheet on, joltain jäänyt koodaamatta tarjous tai kassalta ale-näppäin painamatta yms. Myymälään voi varmaan soittaakin, jos sinne suunnalle ei ole vähään aikaan menoa.

    Lunta tuntuu riittävän…

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ei enää niin pahasti nappaa. Käyn kyllä huomenna kuitin kanssa kaupassa.
      Lunta on taas lisää ;)

      Poista
  3. Kiitos, että luet tuon kirjan ansiokseni, et syykseni ;) Toivottavasti et pety ostokseen.
    Saamatta jääneet alennukset ärsyttää. Jos on useampia tuotteita joista pitää saada alennusta, tarkistan kuitin heti kaupassa. Muuten jää tarkistamatta.
    Ja jos on jotain plussa-tarjouksia, sen huomaa kassalla, kun on käyttänyt plussakorttia. Nyt harmitti, kun ei ollut kuitteja, esim. tankkauksesta: automaatti ei toiminut oikein ja plussapisteet jäi saamatta. Ilman kuittia jälkikäteen oli turha marista :( Mutta oppia ikä kaikki: ota aina kuitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin joskus tarkistan, etenkin sen jälkeen, kun on tällaista tapahtunut, mutta aine en muista.
      Kirja on mielenkiintoinen, joten kiitos vinkistä.

      Poista
  4. Aina kannattaa alennuksista tapella. Kerran menin valittamaan lankaostosten väärästä hinnasta ja sitten käveltiin myyjän kanssa hyllylle ja huomasin olevani itse väärässä. Se kerta ei minua lannistanut, vaan marssin aina takaisin kauppaan vaatimaan alennustani.
    Saukkis tuossa yllä ehdotti laskiainen-pääsiäinen paastoa (lanka). Minä olen tuossa mukana. Lankaa on niin paljon, etteivät ne enää mihinkään mahdu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Selailin blogia ja viime vuonna olin oikein palkinnut eniten lankaa vähentäneen. Minullahan on ollut vuoden alusta langanostamislakko ja se jatkuu edelleen, joten voinhan minä samalla paastotakin. Olin myös kysellyt lakoan ja paaston eroa, saamatta vastausta. Onko paasto ikäänkuin vähentämistä ja lakko eilisäämistä?

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.