perjantai 27. tammikuuta 2017

Hotelliaamiainen


(eilinen taivas, tänään aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, mutta siitä ei kannata ottaa kuvaa, se on tylsä)

Ainakin Possu syö jatkuvasti hotelliaamiaisia ja taisi olla joku muukin, joka näin päätti tämän vuoden aamut aloittaa. Kun nyt olen tässä aamupalalla (!hotellissahan aamupala yleensä loppuu pari tuntia aiemmin!), ajattelin kertoa omastakin ruokailustani, kun en nyt muita neutraaleja aiheita keksi, enkä viitsi valittaakaan. Valituksen aiheitahan olisi aina.

Syön siis nykyisin ihan oikeaoppisen aamupalan. Toki ensin juon ne kaksi isoa mukillista vettä, kourallisen pillereitä, ruokalusikallisen oliivi/rypsiöljyä, johon on lisätty levärouhetta ja tietenkin ison mukillisen maitokahvia. Tämä on ollut aamunaloitukseni vuosikausia, mutta nykyisin syön kaiken tämän jälkeen vielä lautasellisen rasvattomaan maitoon keitettyä mikropuuroa. Puuroon tulee jotain hiutaleita, nyt on kaura, seuraavaksi näkyy olevan avaamaton paketti neljän viljan hiutaleita. Lisäksi puuroon tulee tällä hetkellä neljän viljan kuituseosta sen aikaa, kun paketti on tyhjä. Eikä tässä toki kaikki. Lisään vielä auringonkukan siemeniä ja pellavansiemenrouhetta sekä lorauksen oliiviöljyä. Kuvittelen, että öljy edesauttaa rasvaliukoisten vitamiinien imeytymistä. Kun puuro on kypsä, lisään mukaan reilusti raejuustoa ja jotain itsetehtyä hyvin vähäsokerista hilloa. Tänään loppui erittäin hyvä omena-kesäkurpitsahillo. Noissa vähäsokerisissa hilloissa on pikainen pilaantumisen vaara avaamisen jälkeen. Nyt oli vielä iso purkki, joten pieni homeenhäivähdys tuntui yhdessä suupalallisessa. Minä olen aikanaan töissä herkistynyt homeelle, joten maistan pienenkin aavistuksen. Tämä oli todella vain yksi aavistus, mutta onneksi purkki on nyt tyhjä. Laitan sekä hilloa että raejuustoa monta ruokalusikallista. Hillossa on heviä ja raejuustossa protskua. Jos ei ole raejuustoa, keitän pari kananmunaa. Näillä sitten mennään tänäänkin pitkälle iltapäivään -etenkin, kun kohta jo on iltapäivä -. Iltapäivällä lämmitän uunissa tehtyä kanasuikale-sipuli-porkkana-perunapataa, jota olen kohta viikon syönyt. Hyvää on, mutta ihan hyvä, että kohta loppuu. Pitäis miettiä joku muu ruoka se tilalle. Kaiken tämän lisäksi syön tietenkin kaikenlaista muuta.

Eilen kävi sellainen kiva juttu, että pari vuotta sitten kaalliilla huollettu ompelukone pimahti. Olen kyllästynyt. ostan uuden halvan, kunhan tulee eteen, jonkun tarjoussingerin. Lupasin mummotettavalle mekon synttärilahjaksi. Täytyy kysyä, mitä haluaa tilalle. ja täytyy yrittää saada edes se vuosikuvakirja valmiiksi. En ole edes aloittanut, mutta kuvia olen käynyt läpi. Ensin pitää noista ystävänpäivänsukista tehdä tämän päivän osuus. Onneksi on nyt helppo. Eilinen oli tosi vaikea.  Uloskin pitää ehtiä vielä ennen auringonlaskua. Olisi lankatarvetta (!), joten voisin kävellä Koirapojan kanssa johonkin etsimään.

6 kommenttia:

  1. Todella runsaalta kuulostaa tuo sinun aamiaisesi, vai onko se yhdistetty aamiainen ja lounas? Tai riippuu tietysti puuron määrästä.

    VastaaPoista
  2. Lankatarve voi yllättää milloin vain, vaikka omissa kaapeissa jotakin olisikin. Osta vain kunnon kone, käytät sistä varmasti paljon. Käsityömessuilla oli tarjolla todella paljon vaihtoehtoja eikä toimivat vaihtoehdot olleet mitenkään hillittömän hintaisia jos ei halunnut säköistä helppoutta. Ahkerana käsityöläisenä osaat valita sopivan ja maksuaikatauluakin voi aina sopia, pikkuisen liirata jos siltä tuntuu. Ruoka on tärkeä asia ja hyvältä kuulostaa sinun kotihotellissasi. Öljyt kannattaa kyllä nauttia ilman kuumentamista, jotta saa niiden ravintoaineet hyödykseen. Mitähän suloista, tyttömäistä keksit mummotettavalle?

    VastaaPoista
  3. Hyvältä kuulostaa sinun aamupalasi. Homeenhäivähdys ei minulle maistu. Enkä kyllä jaksaisi syödä noin paljon kerrallaan.
    Paljon sinulla on edelleenkin noita pitäisi- juttuja. Ehkä minullakin on mielessäni, mutta eivät tunnu niin paljolta, kun en listaa niitä. Nyt HALUAN päätellä tyttäreni lapaset.

    VastaaPoista
  4. Miksiköhän minä tunsin pienen pienen piston omatunnossani ihan tuota alkua lukiessan, tuosta hotelliaamisesta kirjoittaessasi :D :D
    Onneksi, siis ONNEKSI, mulla on niin huono muisti, että en muista luvanneeni hotelliaamiaisia, edes itselleni. Siis hotelliaamiaisia itselleni. En luvanneeni muille. Eikun. Tai siis. Niin no..

    No. Harmi, että ompelukoneesi meni rikki. On aina kurjaa, kun joku vempele hajoaa ja pitää hankkia uusi, etenkin silloin, kun rahanreikiä on lompakko täynnä muutenkin.

    Minä liityin Facebookissa juuri kahteenkin Lankahamsterit -ryhmään, ajattelin, josko sitä kautta saisin tuota lankavarastoa pienenemään.

    VastaaPoista
  5. Mielenkiintoisia kommentteja. Luulin, että puurolautanen raejuustolla ja hillolla on ihan perusjuttu, mutta te olette yllättävän yksimielisiä, että se on "todella runsas".
    Öljyhän on aamulla ihan vain pullosta suoraan vaikka käytän kyllä sitä paistamiseenkin, jos paistan jotain.
    Langat on kyllä siitä hassu jutta, että vaikka niitä olisi kuinka paljon, niin aina puuttuu se sopiva. Ja kun tykkään tehdä esim. sukkia niin, että teen kahta rinnakkain, tarvitaan tuplamäärä keriä.
    Käytän ilmeisesti vääriä sanoja. Käytän pitäisi, kun pitäisi käyttää vaikka ajattelin tai suunnittelin. mutta pitäisi on minulle luontevaa.
    Mikä on lankahamsteri? - paitsi siis minä :)

    VastaaPoista
  6. Hups - mitähän varten minä jäin Anonyymiksi? Siis Pöllö se oli joka tuon Anonyymin kommentin kirjoitti. Taitaa olla kohta paree pitää joku nettitauko, kun ei tää nykyään suju millään. Eikä mikään. :)

    Lankahamsteri... Minä tunnustaudun yhdeksi :)

    Facebookin Lankahamsterit - niitä on useampiakin ryhmiä - on ryhmä jossa voi tarjota ylimääräsiä lankojaan ja/tai käsityötarvikkeita myyntiin. Tai vastaavasti kysellä tarvitsemiaan tarvikkeita, josko jollain olisi myytävänä.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.