lauantai 7. tammikuuta 2017

Säätiedotus


 Eilenillalla oli pakkasta -23 astetta, puolenyön aikaan -3 ja aamulla -5.


Aamulla oli myös piiskaava tuuli ja lumipyry. Täällä mäellä tuulee muutenkin aina ja tällaisina päivinä pyry iskee naamaan joka nurkalta, joten aamulenkille lähtö koetteli sisua. On taas kiitettävä Koirapoikaa, joka vei minut ulos. Kun ensimmäisen minuutin aikana jo peityin lumeen, ajattelin, että sama se. Välillä olin kääntymässä takaisin, mutta muutinkin mieleni. Pari koirankusettajaa nähtiin sen reilun tunnin aikana, kun kahlailtiin kinoksissa. Annoin Koirapojan purkaa ylimääräistä energiaansa, jota on kertynyt lyhyiden lenkkien aikana ja päästin sen irti useampaan otteeseen. Yleensä viikonloppuisin on niin paljon kansaa liikkeellä, että koira pitää pitää hihnassa koko ajan kaikkialla. Nyt ei jostain syystä ollut.

Ajattelin tänään pestä jääkaapin, kun kerran pakastinkin on puhdas. Onkin syytä. Löysin rasian täynnä hometta. Olen luullut, että siinä on omppuhilloa, joka kestää, mutta siinäpä olikin omenapaistosta. Aika harvoin minulle moista sattuu. Olen kohtuu tarkka noiden ruokien suhteen, kun ruoan poisheittäminen tuntuu pahalta. Mutta nyt heitän kyllä hyvän rasian sisältöineen päivineen sekajätteeseen vaikka pitäisi lajitella ja kierrättää. Mutta nyt saa maailma tuhoutua, jos se on kiinni tuon purkin lajittelusta. Tyhjennän tässä pari päivää muutenkin noita pilaantuvia ruokia ja käyn ostamassa säilyviä tilalle. On pakko käydä automaatilla hankkimassa käteistä matkalle, joten samalla voin ostaa jotain purtavaa kotiinpaluun varalle.

En yleensä katso elokuvia telkkarista, mutta eilen tuli yksi lempielokuvani Billy Eliot, joten katsoin sen taas kerran. Ja sitten samaan syssyyn katsoin Minority Reportin, jota en ole aiemmin nähnyt vaikka poikani on sitä kovin kehunut. Sehän olikin oikeasti hyvä.

5 kommenttia:

  1. Meilläkin oli pakkaspäivä eilen, reippaasti lämpötila nousi sitten iltaa kohden. Aamulla oli vain -2 astetta. Luntakin hieman tiputteli yönaikana.
    Mukavaa lauantaita sinulle:)

    VastaaPoista
  2. Meilläkin on lunta tupruttanut mukavasti on niin talvista ja kaunista. Olit reipas kun et antanut Tuiskun estää liikkumista.

    VastaaPoista
  3. Pornaisissa on tänään tuullut ja tuprunnut lunta. Tuuli pyörittää lunta tuossa keittiön ikkunan edessä. Onneksi minä saan istua sisällä lämpimässä neule näpeissääni koirat jalkojani lämmittämässä. Viime päivien pakkasilla tulee mieleeni, miten mahtavat asunnottomat pärjätä. Toivottavasti pääsevät johonkin sisälle lämmittelemään.

    VastaaPoista
  4. Yöllä oli tullut lunta, joten tänä aamuna pääsin eka kerran tänä talvena tekemään lumitöitä. Kiire oli tekemään, ennen kuin sulaa pois. Nyt taitaa olla nollassa, enkä ihmettelis, vaikka huomenaamulla olis taas musta maa.

    VastaaPoista
  5. Possu on oikeassa tuon kiireen suhteen. Lumityöt voi kohta olla taas muisto vain, kun lämpöä lupaavat. Mutta kyllä tuo puhdas lumi on mukavaa.
    Onneksi kirkot ovat heränneet tarjoamaan yösijaa asunnottomille. Ongelma on se, että joka viikko on eri kirkko ja matkaa voi kertyä. Mutta hyvä, että edes jotain.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.