torstai 5. tammikuuta 2017

Suojelusenkeli työssään


 Pakkaset saapuivat varmaan ihan vain sen takia, ettei minun tarvitsisi toteuttaa lenkkeilyjäni. Illalla riitti sekä Koirapojalle että minulle sellainen vartin pyrähdys. Parikymmentä astetta pakkasta ja kunnon viima, ei siinä tassut kestä. Eikä nyt aamullakaan lähdetä kovin pitkälle. Mennään mummoilemaan koko päiväksi ja tilattiin kyyti sinne. Pyrähdetään siis taas vain lyhyin mahdollinen lenkki. Näin niitä hyviä aloituksia hissukseen kuopataan - olosuhteiden pakosta tietenkin, ei muuten.


Lankaelämä vähän on nytkähtänyt eteenpäin. Jouluyösukat eli ne toiset kalenterisukat jäi kesken. Neuloin ihan vain perussukkaa tuon kärkiosuuden, kun ei pitsi päässyt oikeuksiinsa kuviolangassa. Vauvasukkia olen nyt väkertänyt kolme paria. Ne pitäisi laputtaa ja pakastaa. Laputus, jotta saaja saa pesuohjeet ja pakastus, koska olemme eläintalous.  Liityin facebookryhmään, koska sieltä saa ohjeita ja vinkkejä. Välillä kyllä tekee mieli jättää koko homma, kun erehdyn lukemaan keskustelua. Hirveää vääntöä, mikä on oikea sininen, oikea koko, oikea lanka. Ikäänkuin vauvalle olisi väliä, onko sukissa juuri lipun värit. Mutta ehkä vielä näperrän noita pikkusukkiakin. Ensin pitäisi tehdä reisimittaiset säärystimet omalle lapselle. Tein joululahjaksi parit perussäärystimet ja eilen kehui, miten hyvät ja lämpimät ovat ja että reisipituisetkin vois ottaa. No, mitäs äiti muuta kuin lankaa puikoille.

7 kommenttia:

  1. Ja Possu kun lähti eilen illalla vielä 22 aikaan pakkaslenkille ihan sen takia, koska Os..Repukin kävelee joka päivä 7 kilsaa kelillä ku kelillä! ;) Mut eipä Possukaan siellä tainnu varttia pidempään viipyä. Tahti oli ainakin jostain syystä ripeä. Melkein ois juoksuksi tehny mieli pistää. Kärsää paleli, mutta kärsän yllä loisti upea tähtitaivas.

    VastaaPoista
  2. Suloisia vauvasukkia olet tehnyt - ja nätit ovat nuo kalenterisukatkin, vaikka oikaisitkin :)
    Mun kalenterisukat, molemmat - siis pitsisukat ja kirjoneulekukat - ovat vieläkin vaiheessa, siellä itsenäisyyspäivän paikkeilla.

    Tuo "riitely" Facebookin käsityöryhmissä on syynä siihen, miksi olen eronnut kaikista sen käsityöryhmistä. En jaksa sitä hölmöä aikuisten ihmisten riitelyä tuollaisista asioista. Haluaisin vain ihailla muiden kättentöitä ja ehkä poimia ideoita omiin töihini - kun joskus ehtisi tehdä :)

    VastaaPoista
  3. Kauniita sukkia ja kaikki sinisen värit ovat kauniita!

    VastaaPoista
  4. Taas yksi syy, miksen halua olla naamakirjassa. Tulkaa kaikki käsityöihmiset Ravelryyn! Siellä kommentoidaan muiden ihmisten tekemisiä ja tekemättäjättämisiä vain posiitiivisin sanoin. Jos on jotain negatiivista mielessä, sitten ei sanota mitään.
    Tänään kirpparikierroksella tyttäreni näytteli minulle jos mitä sukkia ja töppösiä. No minä tietysti kehumaan, että tuollaisia osaan itsekin tehdä. No nyt pitäisi ottaa ainakin tennarisukat puikoille. Niitä olen tehnyt ennenkin, joten ei ongelmaa. Olen luvannut itselleni ennen uusia aloituksia tehdä jotain kaikille keskeneräisilleni.

    VastaaPoista
  5. Hyvä Possu! Kannattaa jatkaa lenkkeilyä. Kyllä minäkin taas... joskus...
    Sukissa pidän nyt taukoa ja annan osaavampien jatkaa. Koko vuosihan tässä on aikaa.

    VastaaPoista
  6. Kivoja sukkia olet neulonut. Joulukalnetrrisukat ovat päättelyä vaille valmiit.

    Olen lakannut lukemasta fb-ryhmiä, kun kinaavat ihan turhasta asiasta.Vähän säma kun sanomalehtien lyhyet, joissa jokainen purkaa milloin mitäkin. Pahalle tuulelle niistä vaan tulee. Kuvia katson välillä sukista ja kommentit jätän lukematta.

    VastaaPoista
  7. Pitää minunkin tyytyä kuvien katseluun

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.