maanantai 4. syyskuuta 2017

Maksava asiakas


Teen tässä lähtöä espanjan kurssille. Minunhan piti koko kesän - ja oikeastaan talvenkin - ajan kerrata. Tein monia lukujärjestyksiä, jotka ei jostain syystä toteutuneet. Outoa. No, viikonloppuna sitten. Mutta piti tehdä muuta, kuten katsoa Big Game. Olipa loistava leffa. Tykkäsin Rare Exportistakin kovasti. Minähän hehkutan noita ohjaajia leffan tekijöinä ja Jalmari Helander on nyt päässyt suurien joukkoon. Näppärä tarina, mutta etenkin aivan loistavia kuvia. Elokuvat ovat minulle etenkin visuaalinen elämys ja tämä oli elämys. Hassua, että leffoja mainostetaan lähinnä näyttelijöillä. Siis Samuel Jacksonhan on hyvä ja tuo pikkuinen Onni Tommila esittää osaansa uskottavasti, mutta ohjaaja kuitenkin tekee leffan. Tosin hyvä näyttelijä voi piilottaa ohjaajan puutteita. Ja ei, en minä mitään tiedä elokuvista - muuta kuin sen, mistä itse pidän.

Mutta eihän tuo leffa pitkään kestänyt ja olisin voinut sen myöhemminkin katsoa, mutta kun ei se espanjan kertaus napannut. Päätin siis, että minä olen maksava asiakas ja voin mennä jatkokurssille vaikka hädin tuskin osaan esitellä itseni espanjaksi. Ja minähän siinä nolaan itseni. Säälittää toki se pari, joka joutuu kanssani keskustelemaan (kielikursseilla aina parikeskustellaan sen sijaan, että opiskeltais), mutta hän voi sitten tuntea itsensä päteväksi. Että näillä eväillä taas kerran kohti itsensä häpäisyä.

Viikonloppuna oli suomalaisen elokuvan festarit, joille olin ostanut kalliita lippuja. En päässyt. Ei ole vieläkään lääkitys kohdallaan. Kävely, seisominen tai istuminen ei oikein suju, mutta espanjan kurssille menen. Ei se kipu päällepäin näy ja kyllähän nyt espanjan eteen kannattaa kärsiä. Kait tuo lääkityskin joskus puree - tai ainakin aiheuttaa kaikenlaisia sivuoireita ja haittavaikutuksia. Kyllä tehokkaat tropit jossain näkyy.

Ja se KAL. Ajattelin pitää teitä jännityksessä, mutta kun kaikki menee vähän pieleen. Nuo erikoiset resorit ona kauniita, mutta minulla ne aina lötköilee. Tein ohuella pohkeella, kun resori oli niin väljä. Resori on edelleen väljä, mutta pohkeesta kiristää enkä minä tunne ohutpohkeisia ihmisiä. Mutta venyyhän se neule. Unohdin myös välistä yhden kerroksen. Onneksi huomasin toista sukkaa tehdessä, joten on symmetrisesti virheelliset. Eikä sitä näillä väreillä huomaa. Alkuperäisessä on kauniita punaisia kukkia vihreällä nurmella. Seuraavan KALin teen punaisella, keltaisella ja oranssilla!

8 kommenttia:

  1. Olikos tää neuleblogi? Mikä hiton KAL????
    Kärsi, rakasta ja unhoita, elämä on kimppu kipua, väliilä maistuu.

    VastaaPoista
  2. Big game oli kyl hyvä, vaikkakin se pikkujätkä oli tosi ärsyttävä.

    VastaaPoista
  3. Ihanat sukat tulossa. Väriyhdistelmä juuri sopiva. Hanki espanjankielistä neuleohjetta niin on mistä keskustella parisi kanssa. Joutuu parisi miettimään jonkun hetken kun lausut jokusen neuleohjerivin... ja lunttaaminen on suotavaa eli ohje mukaan! Tähän tapaan kieliopinnot kuulemani mukaan etenevät eli keskustellaan harrasteista.

    VastaaPoista
  4. Kaikkihan nyt Kolin tuntee, vai mikä Kälä se oli? No oli mikä oli, mutta nätti se on kuvasta päätellen.

    VastaaPoista
  5. Eihän tämä pelkkä neuleblogi ole vaan koko elämä. Neuleita ei edes tule kovin usein.

    KAL tulee kuulemma sanoista Knit ALong. Joku julkaisee päivittäin (taijoka toinen tai kolmas päivä tai jotain) ohjepätkän ja muut neulovat. Neulojilla ei ole aavistustakaan, millainen kuvio loppujen lopuksi valmistuu. Se on se koukuttava juttu. Yleensä neulojat myös laittavat kuvia näkyviin. On kiva katsoa, miten erlaisia väriyhdistelmiä ihmisillä on. Ohjeet jäävät sitten käyttöön, joten jos kuvio miellyttää, voi myöhemmin tehdä uuden vaikka niillä oikeilla väreillä. Minä olen nyt näistä innostunut, kun vajaa vuosi sitten löysin Nina Laitisen sivut.

    Kurssi meni sujuvasti. Ei parikaan osannut. Huomenna alkaa kirjoittajakurssi.

    VastaaPoista
  6. Hyvältä nuo sukan alut näyttävät, jatka vaan.

    VastaaPoista
  7. Kiitos Saga. Kyllä minä ne loppuun teen ja lisään sukkavarastoon. Kuumasti niitä tulee sitten kuitenkin jaeltua ympäriinsä.

    VastaaPoista
  8. Kauniit sukat puikoillasi ja kirjoneule... no, se ei ole minun juttu.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.