torstai 7. syyskuuta 2017

Onneksi se meni ohi


Hetken nimittäin ajattelin, että jos aloittais vaihteeksi uuden elämän, kunnon elämän, liikunnan, laihdutuksen. Eilen jo reippaasti kävelin kasvimaalle. Lääkitys siis puree ja heti tuli halu revitellä. Onneksi sain aloitusta siirretyksi huomiseen. Huominen on jotenkin niin paljon parempi aloitusaika.


Tuli postia. Sus lupasi lähettää Toiset tytöt -leffan, kun en ole sitä nähnyt. Lähettikin sitten peräti viisi (5!) leffaa ja yllättäin en mitään näistä ole nähnyt vaikka aika paljon on tullut kuvia katselluksi. Mukana oli myös kortti, jonka Sus lienee omin pikku tassusin askarrellut. Arvostan ja kiitän. Analysoin leffat, kunhan niitä katselen.Analysoin leffat, kunhan niitä katselen.


Kirjoittajakurssi sujui ja kotitehtäväkin valmistuu. Siis ihan positiivista ... mutta

Ihminenhän on laumaeläin, ja silti jotkut meistä ei vain oikein millään sovi laumoihin. 

Oli tehtävä, jossa ope soitti musiikinpätkän ja sen aikana piti kirjoittaa, mitä ajatuksia musiikki synnytti. Minulla toimikin erinomaisesti, kävi suoraan sieluun, toi esiin herkkiä tunteita ja tarjosi loistavan pohjan kotitehtävään. Ope sanoi: "Miten te, jotka ette tunteneet kappaletta, koitte sen?" Sekunnin murto-osassa tuli epäuskoinen vastaus: "Kuka ei muka tuntenut?" Ope mietti hetken ja kysyi: "Kuka ei tuntenut?" Hiljaisuus, hetken mietintä: "Minä!" (vielä jokunen vuosi sitten olisin ihan hiljaa hävennyt tietämättömyyttäni, mutta nykyisin lähinnä kiukustun) Ilmoitustani seurasi tosi järkyttynyt puuskahdus tältä samalta henkilöltä. Hän on mukava, ulospäinsuuntautunut, avoin ja ystävällinen nainen, mutta taas totesin, ettei minulle ole tämän ryhmän kanssa paljon kosketuspintaa. Kerta toisensa jälkeen saan tuntea itseni sivistymättömäksi, omituiseksi kylähulluksi. Vaikka en muka välitä jollain tasolla nuo lausahdukset jäävät elämään minuun ja vaatii taistelua kirjoittaa, avata ajatuksiaan, kun tietää, ettei niitä tajuta. Mutta pään hakkaaminen seinään on harrastus siinä kuin muutkin. - ja totuuden nimessä on sanottava, että joko solidaarisuudesta tai muuten, vielä kolme muutakin ilmoittautui tietämättömäksi eli yksi kolmannes.

10 kommenttia:

  1. Possun mielestä hölmö oli se nainen, joka kysyi, että kuka muka ei tiedä. Vesitti samalla sen hyvän kysymyksen, että mitä kappaletoi mieleen niille, jotka ei oo sitä ennen kuulleet. Onhan se suurempi ajatusten tuottaja nimenomaan ekakerran kuultuna.

    VastaaPoista
  2. Pitäisikö tälle opettajalle lähettää kirje? Hän ei osaa kysyä oikeita asioita vaikka yrittääkin. Yksilöllisyys on arvokasta, ei tarvitse olla laumasielu. Kylläpä sait kivaa puuhaa sadepäiviin ja neuleen kaveriksi. Vai katsotko ilman käsityötä nauttien?

    VastaaPoista
  3. m'' rakstan sun kirjotuksi!!


    Kauheasti on asiaa joka itsellekin rakasta ja painoisaa..

    VastaaPoista
  4. Onhan päivä vielä huomennakin, miksi siis hätäillä tänään 😉.

    Olipas ajattelematonta tuhahtelua kurssikollegalta.


    Ps. Mikä se kappale oli? Selvisikö?

    VastaaPoista
  5. Se opiskelija ei varmaan osannut ajatella, että maailmassa olisi joku, joka ei tiedä moista peruskappaletta. On aika inhimillistä olettaa, että asiat, jotka ovat minulle itsestäänselviä, ovat sitä muillekin, tyyliin "jokainenhan tietää, että Suomi täyttää 100 vuotta". Voipi olla, että joku ei tiedä. Ei hän mitään pahaa tarkoittanut, oli vain vilpittömästi sitä mieltä, että jokainen tietää. Hän on musikaalinen, musikaalisesta perheestä ja ilmeisesti hänen ystävänsä ovat kaikki musikaalisia. Minä en ole.
    Ope on oikeasti hyvä. Hän vähän häkeltyi tuosta hyökkäävästä kysymyksestä. Ope on hyvin kannustava ja pyrkii löytämään aina positiivista sanottavaa. Hyvä ope.
    Tottakait neulon leffoja katsoessa kotona. Leffateatterissa syvennyn vain katsomaan, mutta kotona neulon. Voin jopa syödä! Leffateatterissa en koskaan järsi mitään poppareita tai karkkia. Niin huonoa leffaa ei olekaan, etteikö se ansaitsisi täyden huomion.
    Niinpä onneksi on se huominen, jolloin voi kaiken aloittaa.

    Kappale oli Smetanan Moldau. Tuskin tunnistaisin seuraavallakaan kerralla. Rakastan musiikkia. Se ilahduttaa, innostaa, lohduttaa, mutta en osaa sitä. Toisaalta voin aina rauhassa ilahtua uudestaan. Smetanan Moldau on hyvä!

    VastaaPoista
  6. Possukin olis tienny. Possu kuuli sen kappaleen 7. luokalla koulussa, ja se säväytti niin, että jäi mieleen. Muutapa sieltä ei oo mieleen jäänytkään. Mutta hienoa, että kuulit uuden hienon kappaleen! Oli varmaan suurempi elämys kuin niille, jotka tunsivat sen jo ennestään.

    VastaaPoista
  7. Hyvä Sinä! Kuka hemmetti näitä kaikkia "hulluja" säveltäjiä muistaa:) Smetanaa käytän ruuan laitossa, se lienee ainoa muistisääntö;) Syfilistähän se sairasti ja mielisairaalaassa kuoli, sattuikohan tuo ihmettelijä tietämään sitä? Mutta sävelmä on varsin ihana.

    VastaaPoista
  8. En minäkään olisi sitä osannut sanoa mikä se on. Olisin voinut sanoa, että olen EHKÄ joskus kuullut siitä osan. EHKÄ.
    Minä en juuri koskaan tiedä minkään laulun esittäjää enkä nimeä. Tiedän vain pidänkö siitä vai en.
    Tunnistan Viikatteen ja Jarkko Aholan. Queenin ja Scorpionsin.
    Modern Talkingin :) Reijo Taipaleen ja Tapio Rautavaaran. Ja Esa Pakarisen. Eikö ne riitä?
    Juuri nyt soi Tuure Kilpeläisen Hymyilevä Apollo - joka on siis Eino Leinon runoon tehty: "Ei paha ole kenkään ihminen, vaan toinen on heikompi toista"

    Itsekin olen välillä töksähtelevä. Avaan suuni ennen kuin ajattelen mitä sieltä päästän. Oikeastaan aika useinkin. Ja näin kirjoittaessakin saatan niin tehdä, ja vaikka tiedän, että kaikilla ei ole aina aikaa - ja samalla tavalla kuin itsellänikin, ei se ajatus vain tule ulos - niin luulen, että olen loukannut jotakuta, pahoittanut jonkun mielen, vaikka se ei missään nimessä ole tarkoitukseni.

    Mutta eikö meidän tarkoitus olekin olla erilaisia, eikö se juuri tee elämästä hauskempaa, rikkaampaa? Elämä olisi aika tylsää jos me kaikki olisimme samanlaista ja kaikesta samaa mieltä.

    AM:n kanssa parasta on, kun voimme keskustella pitkään vaikkapa siitä, onko sille joku syy, miksi kananmunan kuori on valkoinen. :D



    VastaaPoista
  9. Ei olisi Laiskiainenkaan Moldauta tunnistanut. Never höörd 😂.. Täytynee käydä kuuntelemassa kun possukin kappaletta muisteli.

    VastaaPoista
  10. Kyllä hän varmasti osaa Smetanan elämänkerran :)
    On se hyvä, että ihmiset ovat erilaisia ha hallitsevat eri juttuja.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.