keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Toteemit ja voimaeläimet


Minun piti raportoida askeettisesta elämästäni, mutta se siirtyi tulevaisuuteen, kun Sus oli kaivanut esille kaikenlaisia eläimiä ja löytänyt norsunkin, joka on minun sielunkumppani eli korvaa ne sukupuuttoon kuolleet mammutit. (Tuo norsu tuossa kuvassa on elämäni ensimmäinen konkreettinen norsu. Ollut minulla jo neljäkymmentä vuotta eli kyseessä ei ole hetken huuma.)

Laitan tähän ensin tuon kopsatun (http://enkeltenvaltakunta.blogspot.fi/2012/07/lahde-voimaelain-kortit-norsu-norsu-on.html) tekstin ja sitten oman mielipiteeni.

Norsu
Norsu on suurin maalla elävä eläin ja siihen liittyykin paljon erilaisia myyttejä. Norsut elävät Afrikassa ja Intiassa. Erityisesti Intiassa norsu on pyhä eläin, siellä siihen liitetään myös kuninkaallista arvokkuutta. Suuruudestaan ja pyhyydestään huolimatta norsu kamppailee edelleen olemassaolonsa puolesta. Suurin uhka norsuille on rahanhimoinen ihminen. Norsunluuta käytetään edelleen koruissa ja siksi norsuja tapetaan syöksyhamaidensa vuoksi. Saduissa norsuihin yhdistetään pitkä ikä ja viisaus.

Elementti: Maa
Voima: Viisaus
Ominaisuudet:

Norsut elävät hyvin voimakkaasti sosiaalisissa laumoissaan. Nuorista huolehditaan ja vanhoja norsuja kunnioitetaan. Jos joku norsu on loukkaantunut, niin muut norsut auttavat häntä. Norsuilla on hyvä muisti, ja vanhat norsut muistavat paljon heille tapahtuneita asioita. Meille norsut edustavat erityistä viisautta ja sitä, että on tärkeää oppia elämässä kohdatuista tapahtumista. Ihmisessä norsun viisaus on oman arvokkuuden löytämistä.Voimme löytää itsestämme oman kuninkaallisen puolemme ilman, että tulemme ylpeiksi. Arvokkuus on viisautta, jolla pystymme auttamaan muita ihmisiä.

Norsuilla on huono näkö, mutta erityisen hyvä hajuaisti. Norsuihmisillä on myös hyvä hajuaisti. He pystyvät jopa erottamaan toisten ihmisten mielentiloja hajuaistinsa perusteella. Usein he tekevät ratkaisut sen mukaan,mikä tuoksuu hyvältä ja mikä ei. Näin he myös tekevät kohdatessaan uusia ihmisiä.

Mitä voimia saat:
Kun norsu on arvokkaasti tömistellyt luoksesi, on se kutsu vanhojen viisauksien pariin. Nyt sinun on aika jutella vanhojen ihmisten kanssa ja oppia heiltä elämänkoulun oppia. Useat vanhukset ovat löytäneet tasapainoisen arvokkuuden elämäänsä ja heitä kannattaa kuunnella. Pystyt yhdistämään heidän näkemyksensä omiisi ja sitä kautta kartutat omaa viisauttasi. Norsun voimalla käytät tätä viisautta toisten auttamiseen, opettamiseen ja toisista huolehtimiseen. Norsun ilmaantuminen on aina viesti toisten ihmisten huomioimisen merkityksestä. Sinulla on paljon viisautta ja kykyä huolehtia.
Auta niitä, jotka apuasi tarvitsevat. Huomion tarpeessa voivat olla lapsesi, kumppanisi, työtoverisi. Tekemällä näin, pystyt saavuttamaan aina vain syvempiä tasoja elämässäsi. Vähitellen pääset alitajuntasi voimalla kiinni ihmiskunnan muinaisiiin viisauksiin ja voimiin.

Hajuaistisi kehittyy norsun voiman ansiosta erityisen voimakkaaksi. Opettele luottamaan sen tuomiin mielikuviin ja informaatioon. Hajuaistisi antaa usein oikean kuvan asioista. Pinnallisuus ja kulissit eivät voi sitä harhauttaa. Hajuaistisi voimistamiseen on tärkeää, että käytät säännöllisesti aromaterapeuttisia tuoksuja tai suitsukkeita. Näin myös puhdistat ympäristöäsi. Erilaisilla tuoksuilla pystyt myös maadoittamaan itseäsi.

Biologin näkemys norsuista: Norsut ovat siitä harvinaisia, että myös lisääntymiskyvyn ohittaneet vanhat naaraat elävät. (Tämähän on vanhalle naiselle tietenkin tärkeä tieto.) Yleensä luonnossa elämän päämäärä on lisääntyminen ja jos et siihen kykene, olet turha. Norsuilla matriarkat ovat kunnioitettuja laumanjohtajia, koska ne muistavat. Matriarkat tietävät, mistä löytyy vettä ja ruokaa huonoina aikoina ja osaavat johdattaa laumaansa kulloisenkin vuoden ilmasto-olojen mukaan.

Mutta sitten tuosta huuhaapuolesta.
Hyvä hajuaisti on melkoinen sattuma. Minulla nimittäin on kohtuuttoman hyvä hajuaisti. Joskus huvittelin sienestämällä hajuaistin varassa. Sen sijaan tuo neuvo käyttää aromaattisia tuoksuja ja suitsukkeita, ei kyllä nappaa. Sain joskus tuliaisiksi suitsuketikkuja, joita olisi pitänyt polttaa norsunmallisessa telineessä. En polttanut. Jouduin heittämään tikut roskiin, koska niiden haju oli niin vahva, että vaikka ne olivat muovipussissa ja pahvirasiassa, sain päänsärkyä, jos ne olivat samassa asunnossa. Sama juttu on kaikenmaailman tuoksukynttilöiden sun muiden hajusteiden kanssa. Enkä kestä hyasintteja, tuomia, syreenejä tai muita haisukukkia. Appelsiinin ja muiden sitrusten sekä vaniljan tuoksuista tykkään mietoina pesuaineissa. Olin joskus chiballtunneilla, joilla oli tarkoitus valita pallon väri ja tuoksu olotilan mukaan. Minä kykenin jumppaamaan vain sen appelsiinin kanssa. Ehkä minä "maadoitan" itseni appelsiinin avulla. Kun kotona on muutama tuore appelsiini, tuoksu on hyvä - ja joulun aikaan pidän esillä omenoita tuoksun takia. Ja jokunen kuusen oksakin on hyvä. Nuotion savu ulkona on hyvä. - Niin ja minullahan on ollut silmälasit kaksitoistakesäisestä lähtien eli huono näkö.

Vanhoista ihmisistä voinen sanoa, että olen vanhojen ihmisten kasvattama, joten vanhuuden viisaus on tuttua. He olivat viisaita, avarakatseisia vanhoja, ei kärttyisiä, kokoonkuivuneita katkeria ihmisiä. Olen aina ihaillut vanhuutta ja minusta on mukava ikääntyä. En kaipaa nuoruutta.

Sen sijaan tuo toisten auttaminen, opettaminen, huolehtiminen, ei tunnu minulta. En ole mitenkään hyysääjä ihminen. Tarvittaessa teen, mitä osaan, mutta yleisesti pyrin siihen, että jokainen saa elää tavallaan. En tykkää itse hyvistä neuvoista, joten pyrin välttämään niiden antamista. jokaisella pitää olla lupata hakata päätään seinään, jos niin haluaa.

Ties mihin näiden eläin kanssa vielä päästäänkään.

3 kommenttia:

  1. Tämä on blogaamisessa kivaa, toisten ihmisten jutuista syntyviä kimmokkeita leviää ja juttu jatkuu aina jokaisen omalla näkökulmalla.
    Repu norsuilee rauhassa susien ja pöllöjen kera=)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.