sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Kuvatulvaa


Pohjanmaa tulvii. Meillä on kuivaa.


Kasvimaata käytiin kastelemassa yhtenä iltana. Letku tulee ihan viereen, mutta tynnyristä on helpompi ottaa vettä. Lisäksi letku tulee lähteestä, joten vesi on kylmää. Kasvit tykkää enemmän tynnyrissä lämmenneestä vedestä.


Punaiset viinimarjat jaksaa aina vain kukoistaa. Niistä minä tykkään. Josko ostaisin vielä yhden pensaan? Vai pitäiskö kokeilla valko- ja viherherukoita? Mustat ei oikein menesty. Niitä yritelmiä minulla on, mutta tuholaiset iskee.


Vadelmatkin pärjäilee, mutta muuten on vielä kovin niukasti mitään viljelyä.


Rikkaruohot siellä lähinnä vihertää.


Nyt lähdetään kävelemään kasvimaalta kotia kohti.


Tuomet hajustaa alkumatkan.


Käännytään polulle.


Päästään ylemmäs ja voidaan vilkaista vasemalle kohti yliopiston peltoja.


Kännyn automaatilla kuvaaminen antaa välillä outoja värielämyksiä.


Silmin katsoen se on aika paljon vihreämpää.


Matkan varrella on ylämäkiä meni mitä reittiä vain. Kun mäellä asuu, kiipeilyä ei voi välttää.


Kiipeillessä tulee nälkä. Jämäruoka maistuu. Muutama raastettu porkkana, juustoa, sipulia, munia, kermanjämät, vanhentuneen hapanimeläkastikkeen loput. Hyvää tuli.

ps.
Unohtui: Korona toteuttaa yhden unelmani. Pääsen Sodankylän elokuvajuhlille tänä vuonna.

pps.
Olen lueskellut muiden postauksia ja tuli hirveä tarve kaivella tämän kevään positiivisia puolia, joita on paljon. Minä vain tahdon vaipua vlittamaan. Josko seuraavaan postaukseen positiivisesti. 

11 kommenttia:

  1. Onpa kaunis polku, metsänhalki vie...Vihreys on vaan niin hienoa, ettei oikein malta katsella jalkoihinsa kun kävelee.
    On hienoa kun on puutarhapalsta, vai miten sulla on sellainen. Mistä niitä saa??? Vai onko sulla ollut tämä aina?
    Toivottavasti tämä aika tästä valoisammaksi muuttuu. Ainakin aurinko paistaa!

    VastaaPoista
  2. Ihanassa vehreydessä olet liikkunut. Minä kiltkin eilen kukkapenkkiä ja huomasin vuohenputken valloittaneen tilan rönsyleinikiltä. Kukkapenkissä oli vuohenputken lisäksi hyötykasveja: vadelmaa ja nokkosta. Oikeasti olisi pitänyt olla pioni, morsiusleinikkiä ja paljon narsisseja, sekä parsa. Alppikärhö jaksaa taistella vadelman takana. T: Saukkis, joka ei ole ollut viimevuosina mitenkään ahkera puutarhanhoitaja.

    VastaaPoista
  3. Kuka se lauloikaan laulun " tulvii pohjanmaa " Kiva kun pääset elokuva juhliin, jotenkin kiva kun alkaa suomi aueta, pääsee kirppiksillekkin shoppailemaan.
    kaunis metsätie, tuolta metsästä voisi löytyä vuohenputkea jo syötäväksi.

    VastaaPoista
  4. Sodankylän elokuvajuhlille, ihanaa! Iloitsen koko sydämestäni puolestasi. Herkullista ruokaa paahdat pannullasi ja tarjoat siinä sivussa reseptin. Oikein hyvää alkavaa kesäkuuta!

    VastaaPoista
  5. Eikös se Metsäkedon hitti ole se Tulvii pohjanmaa? Ei viitsi kuuklata.

    Olisi hauskaa näyttää tää kuvasarja ulkomaalaiselle ja kysyä että arvaatkos missä ollaan? Noh, liki keskustan lähellä, miljoonakaupungin;DD Kivaa mkuitenkin ettei joka paikkaa rakenneta täyteen.

    VastaaPoista
  6. Voi että kuinka kaunista! Ihana on tuollaisissa maisemissa käyskennellä:) Niin vihreää ja vehreää! Onpa huippua että unelmasi toteutuu, Hienoa!! Aurinkoista ja mukavaa alkanutta kesäkuuta♥

    VastaaPoista
  7. Niin, siis koronan takia filmifestarit on netissä. Kotona läppärillä seuraan. Että sellainen unelma.

    VastaaPoista
  8. Tänään oli lehdessä juttu etäsodiksista (muistinkohan oikein?) Elokuvanäytöksiin on kuulemma rajallinen määrä lippuja, toisvottavasti saat katsoa haluamiasi elokuvia. Virtuaalibaari kuulosti aika kivalta. Minä en ole saanut aikaiseksi osallistua mihinkään etäjuttuun (paitsi -kokouksiin ja -koulutukseen, mutta niitä ei lasketa) paitsi tyttären koulun taidenäyttelyyn. Jos olisi ollut tavallinen näyttely, olisi ollut niin kiva kirjoitella lasten portfolioihin kommentteja teoksista. T:Saukkis

    VastaaPoista
  9. Minä jo näin silmissäni Repun seikkailemassa yöttömässä yössä filmifestareilla, vaikka omassa työssäni suojaudun tiukasti pöpöiltä eli elän poikkeusaikaa kuten ennenkin enkä muista enää näitä virtuaalitapahtumia. Kokoukset meilläkin on suurimmaksi osaksi etänä. Kaikkeen tottuu eikä edes muista muuta! Onneksi on KESÄ kaikilla mausteilla ympärillämme ja vettääkin saadaan kuivaan maahan.

    VastaaPoista
  10. Kuvista puheen ollen, välillä oikein harmittaa kun omin silmin näkyy todella kaunis sateenkaari tai auringonsäteet metsässä, mutta kännyn kamera näyttää vain harmaita värejä.

    En ole koskaan asunut asunnossa jossa on kaasuliesi. Saattaa olla etten ole moista koskaan livenä nähnytkään. Saattaisin hieman pelätä sitä...

    VastaaPoista
  11. Jäi nettifestaritkin välistä, kun ei jaksanut, kyennyt.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.