perjantai 15. toukokuuta 2020

Yksi yö voi kaiken muuttaa


Olin ajatellut mennä heti aamusta kasvimaalle. En mene aamulla, enkä todennäköisesti illallakaan. Iltapäivällä menen pitkästä aikaa talon pyykkitupaan. Olen pessyt pyykit omalla koneella - koska korona. Pakko kuitenkin välillä käydä kuivausrummulla pyörittämässä koiran karvat irti tekstiileistä.


Eilen iltapuolella olin muutaman tunnin leikkimässä viljelijää. Oli kiva taas kaivaa vuohenputken juuria. Perkasin viinimarjan pohjaa. Laitan sitten kanankakkaa ja vuumevuotisia olkia katteeksi, jos vähän hillitsisi heinän kasvua. Ihan turhaa työtä. Fiksumpaa olisi tehdä penkkejä ja istuttaa jotain niihin. Mutta tykkään nyhrätä. Yritän nyt saada yhden nurkkauksen siistiksi. Muu alue rehottaa valtoimenaan kunnes joskus ehdin sinnekin. Onneksi tuolla saa tehdä mitä haluaa, kunhan edes näyttää siltä, että yrittää jotain. Olen onnistunut olemaan sen verran tyly niille sosiaalisille kanssaviljelijöille, jotka päivittelevtä muiden palstojen huonoa kuntoa, että kuvittelen kaiken olevan hyväksyttyä. Lähinaapurit ovatkin nyt oikein mukavia. Toivottavasti pysyvät vuosia.


Olihan tämä aamu pieni yllätys. Nyt paistaa aurinko. Aamulenkillä puista satoi isoja lumiklönttejä niskaan. Koirapojasta oli kivaa.


Lätäkkökuvauksen uudet tuulet.
Tämä lumi varmaan kasteli hyvin kasvimaatakin. Sulaa siihen paikalleen ja imeytyy maahan. Ja onneksi en vieläkään ole istuttanut mitään. (jonain päivänä pitänee sanoa, valitettavasti en vieläkään ole istuttanut mitään...)
---
onnistuin ,muuten, keittämään harvinaisen pahaa kahvia

4 kommenttia:

  1. Hei löysin sattumalta sinun blogisi ja pitihän sitten heti kommenttia antaa 😁. Sinulla on ilmeisesti vuokra aari siellä hoidossa. Meilläkin oli vuosia sitten samanlainen ja kyllä siellä niitä arvostelijoita riitti. Yksikin rouva sillä oli kaikki niin hyvässä kunnossa kun olla ja voi ja kävi kyttäämässä millä kukin lannoitti palstaansa. Sanoi että apulannat on myrkkyä ihmiselle ja veti tupakkaa samalla 😁 Tällaisia muistoja on jäänyt. Minäkin laitoin marjapensaiden alle ensin sanomalehtiä ja sitten kuorikatetta. Minulla on puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta. Tervetuloa kurkkaamaan minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

    VastaaPoista
  2. Koiruudet varmaan tykkää lumesta niin paljon kun hajumaailma muuttuu ihan erilaiseksi, tuli vaan mieleen.

    Kävin naapuritontin naisen kanssa keskustelun:
    minä: -milloin teidän puutarha on valmis?
    hän: -Ei koskaan.
    minä: -oikea vastaus!

    Niillä on kohtuu hieno puutarha, joka kesä jotain pientä uutta, tai entinen vaihdetaan joksikin muuksi, kivA harraste heillä, katseltavaa ja seurattavaa mulle;D

    Ei kun hyvää palstailua,
    Sus'

    VastaaPoista
  3. Meillä satoi jossain vaiheessa vähän räntää, mutta suli äkkiä pois.

    VastaaPoista
  4. Kiva kun löysit Nila. Minulla on nyt kivat naapurit, mutta avälillä oli ankeaa.
    Kauniita puutarhoja on kyllä kiva katsella.
    Äkkiä tuo meidänkin lumi suli. Tippui puista niskaan.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.