torstai 3. joulukuuta 2020

Joulujuhlista jaloin

 

Kukat on suuri mysteeri. Miksi jotkut tykkää kasvaa ja kukkia hoidossani - vai hoitamattomuudessani - ja jotkut ei sitten millään. Joulukaktukset kukkivat nyt kuin viimeistä päivää. Kiinanruusut kasvavat ja rehoittavat niin, ettei ikkunoista näe ulos. Orkideat kukkivat kuten pelargoniakin. Sen sijaan muratti, joka kasvoi pitkään ja hartaasti teki itsarin, kun siirsin sen paikkaa.


Mutta jaloista, joka oli otsikon antama aihe:

Kun vain jaksan mujutella, hieroa pallolla ja putkella ja kävellä, kävellä, kävellä, pärjään ilman särkylääkkeitä. Fyssari epäili, että minulla on heikot lihakset ja antoi lihaskunto-ohjeita. Minä taas epäilen, että lihakset ovat liian kireät. Sinänsä ymmärrettävää, että nuoren fyssarin mielestä vanhalla mummolla on lihaskato. Vanhuus määrittelee minua nyt aika pitkälle. Sain myös kutsun Tampereen yliopiston geriatrian laitokselta tutkimukseen Vanheneminen ja sosiaalinen hyvinvointi (SoWell). Mukavaahan se on auttaa tutkijoita.


Joulukalenteri sujuu näköjään hyvin. Minulla on kotona myös lankajuoulukalenteri, jonka ostin ystävän innoittamana. Hän nimittäin kauhisteli hirveää hintaa ja kysyi "mihin sinä enää lankoja tarvitset ja tuolla hinnalla?" Pakkohan se oli ostaa. Vähän on pliisuja värejä, mutta mukavahan luukkuja on avata.

Rahasta vielä sen verran, että nyt on taas mietittävää. Sain paikan lentokenttähotellista uudeksi vuodeksi. On sikakallis, mutta jos Koirapoika saisi siellä nukkua rauhassa. Vaikea päätös.

7 kommenttia:

  1. Onko sun lankajoulukalenterissa minivyyhtejä, vai mitä?
    Minunkin kaksi murattia kuolivat syystä, joka on mysteeri. Paikkaa en vaihtanut. Olisko sitten valon väheneminen? Toisaalta ne on kasvaneet ja kukoistaneet monta vuotta oli valoa tai ei. Samoin persilja heitti henkensä, vaikka oli kasvivalon alla.

    VastaaPoista
  2. Minivyyhtejä, aika turhia ja järjettömän hintaisia. Joskus vain on pakko tehdä jotain tyhmää.

    VastaaPoista
  3. Minivyyhdeistähän neuloo vaikka kivoja raitasukkia tai palkkiraitasukkia. Jos siis on sukkalankaa.

    VastaaPoista
  4. Hei, minäkin mietin noita minivyyhtejä, että mitä niistä tekisi, kun niitä on niin paljon. Haksahdin tosiaan minäkin tilaamaan huh-hintavan joulukalenterin. Sukkiinhan niitä voi ujuttaa, mutta olisiko kenelläkään mitään muuta ideaa?

    VastaaPoista
  5. Minulla on ohje raidalliselle kaulurille, jossa raidat syntyvät aina yhdestä joulukalenteriminivyyhdistä. Maikinkontin Maikki neuloi myös jotain rairakaulureita minivyyhdeista. Ohje tuli sellaisessa nipussa, jonka ostin, kun siinä oli kiva huiviohje ja kauniit sukat, ja se raidallinen kauluri. Pynjan kalenterissa tulee sukkaohjetta lankojen mukana, näköjään on tarkoitus neuloa niistä jotain samantien. Pitää vain vapauttaa ensin toiset 2,5 puikot jostain keskeneräisestä. En siis aio neuloa kahta yhtä aikaa looppaamalla.
    Niinpä, nyt ei hyövää lähteä koirapojan kanssa pauketta pakoon maalle, junamatka on liian iso riski.
    T: Saukkis

    VastaaPoista
  6. Tulin kstsomaan,joko on luukku auennut, mut eipä ollu. �� T. Possu

    VastaaPoista
  7. Harmi, Possu :)
    Noista minilangoista voi tietysti tehdä mitä vain. Tänä vuonna on Misanjallakin ohjeita kaikenlaisia. Niitä tulee myös päivittäin. On mm. virkattu peitto. Harmi, että suurin osa on virkkauksia. Minä varmaan teen sukkia. Tosin joku helppo huivi voisi myös olla hyvä idea. Hyvä puoli näissä on se, että tulee tuetuksi suomalaisia yrittäjiä. Siitä kannattaa maksaakin.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.