keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Luukku 9

 

 Leo kaivaa esille perhekuvia ja kertoo:

"Tässä on sisaruksiani ja näköjään myös naapurin Dodo. Dodon kanssa me leikimme usein. Hän asui läheissä luolassa. Vaikka Dodo ei ole mammutti, hän on hyvä tyyppi. Meillä eri lajit tulevat hyvin toimeen keskenään, kuten varmaan täälläkin."

"Jos ei tultais toimeen, ei minulla olisi ollenkaan kavereita", Jääluu toteaa. "Me ollaan ainoat mammuttit tällä seudulla."

"Onpas sinulla suuri perhe", ihmettelee Hopeaturkki. "Meillä on vain tämä yksi tytär."

"Tässä on vain muutama meistä. Osa on tietenkin muuttanut jo pois. Minä olen kolmastoista lapsi. Meitä on viisitoista yhteensä. Ainakin sen mukaan mitä viimeksi kuulin", naurahtaa Leo

"Huh! Siinä riittää vilskettä", huokaisee Pitkähammas.

"Meillä on isot ikäerot, joten kotona ei ole hirveän monta samaan aikaan. Liekö etelän kuuma aurinko se, mikä takaa pitkän iän vai mikä, mutta meillä kaikki mammutit ovat hyvin vanhoja. Nykyisin ei kyllä enää ole näin isoja perheitä, mutta minun vanhempani aloittivat lasten teon jo satoja vuosia sitten, joten lapsia on ehtinyt kertyä."

Pisteet:
 
Saukkis 3
Possu 2 🐦
Laiskiainen 2
AnonyymiAnne 1 
Marika 1
Sus' 🐦

6 kommenttia:

  1. Virpi Hämeen-Anttila Kolmastoista lapsi, arvaa Saukkis

    VastaaPoista
  2. Isot ikäerot - Iso D:n ja pikku-E:n rakkautarina - kirj joku seiskan juoruaja

    Net ei ole toimittajia 7kassa vaan Juoruajia. Hyvää kalaenterin perkausta kaikille yleensä ja Repulaiselle muuten vaan. Koirapojalle hauhau!

    VastaaPoista
  3. Ihmiset ei ilmeisesti nuku koskaan.

    VastaaPoista
  4. Hih, mä seuraan samaan aikaan Saukkiksen kalenteria..varmaan sama henkilö, joka ehti ekaksi. Voihan olla vuorotyössä niin sielläkin tauot. Ovelasti oli piilotettu. Tarinasta tulee mieleen Untinen-Auelin kirjat Hevosten laakso, Mammutin metsästäjät. Tykkäsin näistä kirjoista ja löytyvät kirjahyllystä. Semmosissa luolissa vaan elettiin ammoisina aikoina, hui!

    VastaaPoista
  5. Niinä päivinä kun olen hereillä yöllä ja odotan kalenterin aukeamista, se aukeaakin aamulla kun nukun ja joku muu on jo ehtinyt ensin :D Oon aina myöhässä.
    Kuinkahan nyt käyn?

    VastaaPoista
  6. Nyt näyttää usea pääsevän pisteille, joten ehkä Pöllöllekin vielä.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.