torstai 17. joulukuuta 2020

Luukku 17

Seuraavana päivänä retki suuntautui tippukiviluolille. Vaikka luolasto oli laaja, oli sisäänkäynti hyvin ahdas.

"Tmä on ollut entisinä aikoina hyvä turvasatama esi-isillemme, alkunisäkkäille, jotka olivat hyvin pieniä aikana, jolloin jättiläismäiset dinosaurukset hallitsivat maailmaa", totesi Jääluu ja jatkoi: "Olisi aika mukavaa olla arkeologikin. Saisi kaivella esiin kaikkia jänniä luita ja muuta. Maailmassa on hirveästi asioita, joista olisi kiva tietää enemmän."

"Niinhän se on", myönsi Leo. "Jospa nyt mennään luolastoon. Kait sinulla on taskulamppu mukana. Tuolla on varmaan aika pimeää."

Olihan siellä pimeää, aavemaista, jännää. Vaaleat kalkkikivipylväät tekivät luolaston sokkelomaiseksi. Lattialta kasvoi isompia ja pienempiä tappeja ja katosta roikkui vastaavia. Osa oli kasvanut jo yhteen paksuiksi pylväiksi. Mammutit kiertelivät luolissa koko päivän. Välillä luolan pohjalla virtasi vettä puroina. Kun taskulampun valo osui veteen, näkyi valkoisia, sokeita olmeja uiskentelemassa vedessä. Ne olivat sokeita, koska eivät tarvinneet näkökykyä luolan ikuisessa pimeydessä. Niiden tuntoaisti oli kehittynyt äärimmäisen tarkaksi korvaamaan silmiä.

Päivä oli jännä ja uuvuttava, joten illalla uni taas maistui.

 turvasatama

Pisteet:

Saukkis 7
Possu 2 🐦
Beate 2 🐦
Sus' 2 🐦
Laiskiainen 2
AnonyymiAnne 1 
Marika 1

9 kommenttia:

  1. Laura Ruohonen - Luolasto
    Inotuduin osallistumaan sittenkin, sillä varauksella että jos alkaa käpy palaa niin soitan palokunnan raahaamaan mut koneen äärestä;)

    VastaaPoista
  2. Saukkis veikkaa: Donna Leon: Turvasatama

    VastaaPoista
  3. On näköjään Repua alkanut tässä vaiheessa nyppiä koko kalenteri, kun on teksti täynnä virheitä ja vielä varmuuden vuoksi kirja laitettu loppuun. Saukkis on nyt jo voittamaton.

    VastaaPoista
  4. Hih, no niinpäs oli. En ehtinyt edes arvaamaan tänä aamuna. Pimeys imee voimia jo tässä iässä. Nyt lumi valaisee vähän. Mitäs virheistä. Minun näkö vaan on hyvä, kirjoitan nytkin kännyllä. Parantunut vanhetessa.

    VastaaPoista
  5. Oliko kirjan nimi koko ajan lopussa? En ainakaan huomannut, minulla vain on itsellänikin tuo kirja hyllyssä, joten oli helppo T: Saukkis

    VastaaPoista
  6. Saukkis on kyllä ihan jäätävän ylivoimainen. Samaa kirjaa olisin veikannut ja minäkään en huomannut ilman tuota Repun kommenttia, että vastaus oli lopussa.

    VastaaPoista
  7. Nulla oli tuo toisena vaihtoehtona eli olisin ehtinyt, valitsin väärin. Niin kuin yleensä kauppajononkin. Nyyh.,

    VastaaPoista
  8. 7 pistettä jaossa, ei ole vielä formulakausi ohi!! Joka tapauksessa tähtän hopeaan, se mikä riittää waltterille riittää minulle;D

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.