tiistai 8. joulukuuta 2020

Luukku 8


 Leo aloitti:

"Minähän olen afrikkalaista sukujuurta. Synnyin lännen akaasiapuun alla olevaan taloon. Talo oli aika vaatimaton, mutta kodikas. Koska asuimme lämpimällä alueella, ei tarvittu tiiviitä seiniä tai kaksinkertaisia ikkunoita. Ikkunoissa ja ovessa oli vain ohuet verhot, jotta viilentävä tuuli pääsi öisin sisään. Nukuimme moskiittoverkkojen alla, koska moskiitot olivat ainoa ongelma. Nehän pääsivät verhoista huolimatta joskus siälle taloon. Meillä oli kaksi huonetta. Isä ja äiti nukkuivat lähinnä ovea olevassa huoneessa ja me lapset toisessa. Suurimman osan päivästä olimme ulkona. Ruokaa tehtiin nuotiolla tai kivistä muuratussa uunissa. Nuotion ympärillä syötiin ja istuttiin muutenkin silloin, kun olimme kotona."

Ilta kului nopeasti, kun kaikki innostuivat kyselemään ja vertailemaan erilaisia arkirutiineja. Nukkumaanmenoaika tuli ihan liian nopeasti, mutta Leo lupasi jatkaa kertomusta seuraavana päivänä.

Pisteet:
 
Saukkis 2
Possu 2 🐦
Laiskiainen 2
AnonyymiAnne 1 
Marika 1
Sus' 🐦

4 kommenttia:

  1. Lännen akaasiapuun alla, Christian Jacq

    VastaaPoista
  2. Myöhästyin 😀. Samaa kirjaa olisin ehdottanut.

    VastaaPoista
  3. Moskiittoverkkojen alla, Repun oma vielä julkaisematon romaani, joka ilmestyy ensi vuoden joulumarkkinoille. Ennustaa Possu

    VastaaPoista
  4. Marika avasi pistetilinsä.
    Possu on ilmeisesti käynyt vakoilemassa. Papukaijamerkki siitä.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.