perjantai 9. joulukuuta 2022

Lumi on jo peittänyt

 

Koirapoika herätti hyvin, hyvin aikaisin väittäen, että olisi hätä. Silloinhan on mentävä, jos haluaa säästyä mattopyykiltä. Ja minähän haluan. Ulkona on nyt kaunista. Sen verran ahkerasti olivat jalkakäytävää lananneet, että piti töpsytellä kieli keskellä suuta. Liukasta. Nastakenkiin en ole vielä siirtynyt.
---
Pitäisi ottaa päivälenkille kamera mukaan ja kuvata lumista luontoa. Minä tuosta talvesta tykkään. Nyt kyllä tulee taas kotona istuttua, kun kuvittelen, että ihmiset haluaa sukkia lahjaksi. Eihän ne halua. Yhdelle ystävälle laitoin paketissa, kun kertoi, että on vain parsittavia sukkia. Häneltä sain palautetta:
"Jos sinulla on pulaa ihmisistä, joille neuloa, niin vaikka Ukrainaan voisit lähettää."
Niin voisin.
---
Kun olen neulonut, olen katsonut kaikenlaisia sarjoja ja elokuvia ja aika tympääntynyt niihin. Niinpä kaivoin saamani Sormusten Herra -äänikirjan ja totesin, että ehkä minä sittenkin saattaisin tykätä äänikirjoista. Mietin asiaa, kunhan olen tuon kuunnellut.
---
Joulukalenteri pyörii taustalla. Kiinnostaisi tietää, miten te löydätte oikean kirjan? Tuttu ennestään? Omassa hyllyssä? Sattumalta?


Käsistään kätevien joulukalenterin antia: laukku ja laukkukoukku, muistikirja, lehtiö ja minun väristä lankaa.


Tyttäreltä saatu mustien lankojen kalenteri tarjoaa ihan uusia sävyjä lankavarastooni. Hän ei ole punaisen, oranssin tai keltaisen ystävä.


Jotkut vanhukset pysyvät nuorekkaan näköisinä.
---
Jotkut osaa vanhetakin.

16 kommenttia:

  1. Äänikirjoja löydän sattuman ja suosittelen kautta. Mulle tulee palvelun kautta kerran kuukaudessa suositukset kirjoita (1 dekkari ja 1 kauno). Usein sitten tulee selattua koko kirjailijan tuotanto, jos olen tykännyt. Nyt on mm. kuuntelussa Markku Ropposen dekkarit.

    PS. Tuo mustien lankojen kalenteri on ihanan ”musta”

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy miettiä tuota äänikirjajuttua. Onneksi Sormusten Herraa riittää pitemmäksikin aikaa.
      Mustia on kaikenlaisia :) Mukavia värejä, joita en itse olisi varmaan ostanut, mutta joista tykkään, kun niitä nyt on.

      Poista
  2. Joulukalenterista. Huonosti olen tänä vuonna kirjoja löytänyt, mutta luen tarinaa moneen kertaan ja mietin sanoja, jotka voisivat olla kirjan nimi ja käytän apuna kirjaston sivuja, ollako vaiko eikö olla.

    Luettavaksi tai kuunneltavaksi taas saan ja poimin vinkkejä täältä blogimaailmasta sekä nyt kun reilun 10 vuoden jälkeen tilasin minkäänlaisen lehden, Kodin Kuvalehdessä on ihan oma palsta kirjavinkeille.
    Sieltä viimeisimmät poiminnat on Keigo Higashino: Uskollinen naapuri (dekkari) ja Hanna Jensen: 940 päivää isäni muistina (940 päivää elämästä kun isänsä sairastui alzheimeriin).
    Ja toki kun löytyy hyvä kirjailija, hänen kirjojaan on luettava useampi. Aina kaikki eivät ole mieluisia; esimerkkinä Minna Lindgren. Osa kolahtaa (kolan lailla 😉) ja osa taas ei.

    Olenkohan muuten ainoa ( no en kai) jolla on useampi kirja yhtä aikaa kesken? Nytkin on kolme luettavaa ja yksi kuunneltava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on yleensä useampi, mutta nyt luen Eragon-sarjaa urakalla. Se menee mummotettavalle joululahjaksi. Onneksi mummottettavan synttärit on helmikuussa. Saa silloin ne osat, joita en ehdi ennen joulua.
      Tuo Uskollinen naapuri on mielenkiintoinen ja kerrankin arvaamaton loppu.

      Poista
    2. Onneksi Uskollisen naapuriin ei ollut varauksia, sain jatkaa laina-aikaa - Nukkumatin pahalainen kun keskeyttää lukemisen aina iltasella kesken kaiken.
      Poika sanoi, että tuon Higashinon kirjoja on kirjakaupoissa aika paljonkin ollut nyt näkyvillä.

      Poista
  3. Nyt on kyllä kaunista ja tänään näkyy jopa aurinko.
    Lainakoira tulee pariksi päiväksi ulkoiluttamaan minua, hyvä juttu, kunto on rapainen.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koira on hyvä kunnon kohentaja. Lunta riittää, lisää tulee ja kaunista on.

      Poista
  4. Lunta tuli tännekin, vielä olen pysynyt pystyssä ilman nastakenkiä, mutta jännittynyttä on kävely. Kun ei voi pyöräillä, pitää kävellä kauppareissutkin.
    Lukemisista...on välillä hidasta, ei meinaa kirja kulua millään ja sitten taas toinen kirja humpsahtaa vaikka päivässä. Nytkin on Raija Orasen kirjoittama, eikä meinaa tulla luetuksi. Yöllä valvoessa olen koettanut lukea, ehkä pitäs vaihtaa toiseen kirjaan. Ihan fiilispohjalta etsin kirjastossa kirjoja, joskus löytyy montakin. Etenkin niitä tiedettyjen kirjoittamia.
    Tänään sain joulukortit tehtyä, meni 3 tuntia ja kolme korttia tein, sekin homma on niin jäässä kuin olla ja voi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääasia, että jotain tulee luetuksi. Minullakin jotkin kirjat takkuaa, joten yleensä on moni kesken. Välillä joudun jopa aloittamaan alusta kun en enää muista, mitä on tapahtunut.

      Poista
  5. Ukrainaan tai Possulle. Possu on kerännyt kovasti kehuja Repun tekemillä lapasilla. Suora pikku vihje. Kiitos jo etukäteen ;) t. Possu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan Possulla jotain toiveita? Jos Possu onnistuu pääsemään palkintosijoille, toiveet voidaan ottaa huomioon. Kumpia palelee nyt enemmän, sormia vai varpaita?

      Poista
    2. Lapasia ainakin katoaa helposti. Repun tekemät pidän kyllä visusti tallessa. Mutta ei myydä turkkia ennen kuin karhu kaadettu ;)

      Poista
  6. Minullakin oli aamulähtö tänään. Oli aivan äärettömän kaunista, 7 astetta pakkasta, puut muutaman suojaisan päivän jälkeen kuin sokerikuorrutteessa, valoisaa, kuu vielä taivaalla, valkoista lunta joka puolella. Täydellinen aamu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä uskomatonta. Eilen auringonpaisteessa koko luonto kimalteli.

      Poista
    2. Me ajeltiin eilen kaupunkiin ja tuossa ihan alkumatkasta on kolme siltaa Päijänteen yli. Päijänne ei ole vielä jäässä eli oli lämpöisempi kuin ilma ja nosti siltojen kohdalla ilmaan upean sumun - onneksi ei ollut kiirettä eikä aikataulua vaan sitä oli aikaa oli aikaa ihastella.
      Kotiin tultua sitä sumua nousi tuolta järveltä meille asti - luonto oli kuin sadusta 🌬️🌬️

      Poista
    3. Merisumuja olisi kiva nähdä, mutta nyt en viitsi lähteä mihinkään.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.