keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Aurinkoa ja uusi haaste


Koirapoika pelastaa päiväni viemällä minut ulos aamuisin. Tänäänkin lähdin ajatuksella, että vähän vain pyörähdetään, mutta vauhtiin päästyä käveltiin vähän pitemmälle. Ei nyt mitään kunnon lenkkiä, mutta sen verran, että mieli kirkastui. Ilman koiraa en varmasti viitsisi liikkua mihinkään ennen aamukahvia ja tuskin kahvin jälkeenkään vaikka vallan mainiosti tiedän, että metsäkävely saa elämän näyttämään mukavalta.

10viikkoa ei ole vielä aiheuttanut kovinkummoisia muutoksia elämääni, mutta josko tänään. Luin illalla jostain, että lankutus tekee ihmeitä ihmiselle. Siellä kehotettiin kokeilemaan päivittäin minuutin lankutusta viikon ajan ja kuulostelemaan, miltä tuntuu. Ajattelin kokeilla. Minuutti ei vie paljon aikaa, mutta en ole ollenkaan varma, kykenenkö sen lankuttamaan. Kokeilen.

Ja nyt menen jatkamaan niitä ystävänpäiväsukkia, jotka ei edisty yhtään. Kun kerran jäin jälkeen, en tunnu millään saavan kiinni. Ostin eilen taas seiskaveikkaa neljä kerää, kun kerran oli tarjouksessa. Kohta niitä alkaa olla joka väriä. Minähän teen aina kahta sukkaa kerralla, joten tarvitsen myös kaikkea kaksi kerää.

Menkää tänään metsälenkille! Jos ei ole metsää, menkää vaikka puistokävelylle.

Uusi haaste kaikille:
Tulkaa mukaan BirdLifen 100lintua kampnajaan. Minä aloitan tänään, kun satuin kuulemaan asiasta.

9 kommenttia:

  1. Lintuhaaste on oikein muakva ja tv.stä siihen sai mukavia vinkkejä. puhuin Isännälle, että haluasin vielä yhden pöntön pihaan, mutta ei hän sille lämmennyt. Kolme saa riittää, kun niihinkään ei kaikkiin tule asukkaita. Ruokintaa harrastamme ja huolehdimme joka päivä siemenistä. Siinä on hyvä bongata lintuja!

    VastaaPoista
  2. Hengästyttää ihan sinun tarmosi. Minä olin tänään päivällä neurologin vastaaotolla ja illalla fysioterapiassa. Nyt voisin kaatua sänkyyn, mutta suihkuun on vielä pakko jaksaa. Tsemppiä sinulle!

    VastaaPoista
  3. Tänään ei kerinny metsäkävelylle valoisan aikaan. Ja pimeällä eksyy.
    Lintuhaasteeseen Possu ei lähde. Possu ei tunne lintuja, ei edes naapuripuussa lenteleviä.

    VastaaPoista
  4. Kyllähän se minullakin pitäisi varmaan koira olla, että olisi pakko lähteä ulos. Se lähteminen kun on vaikeinta. Mutta olen allerginen koirille :(

    VastaaPoista
  5. Minä olen kyllä kade, kun Sohvalta voidaan ihailla ruokinnalla käyviä lintuja. Meillä ei ole lupa ruokkia lintuja, minkä toki ymmärrän, kun rottia tahtoo muutenkin tulla. Mutta olisi se mukavaa katsella lintulaudan häärintää. Nyt täytyy tyytyä etsimään lintuja muualta. Eilen näin variksen! Possulle tiedoksi, että tässä onkin ideana oppia tuntemaan niitä lintuja, mutta ei sitä joka haasteeseen tarvitse osallistua.
    Ikävä juttu Saga, allergia.
    Ja Susanna: minä vain esitän.

    VastaaPoista
  6. Linnut on vaikeasti lähestyttäviä ja huonoja tekemään tuttavuutta.

    VastaaPoista
  7. Possu ei ala väkisellä kehenkään tutustumaan. Linnut on hankalia tyyppejä. Vain meidän Pöllö on poikkeus.

    VastaaPoista
  8. Tiukka linja. Onneksi Pöllö kelpaa.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.