tiistai 21. helmikuuta 2017

Päivä valkenee väsyneenäkin


Jäin illalla fiksaamaan yhtä juttua, joten yö jäi taas aivan liian lyhyeksi, mutta enköhän minä tästä päivästä selviä. Tänä iltana kyllä otan unilääkkeeksi allergiatabletin. Jostain syystä se nimittäin auttaa nukkumaan pitkään ja sikeästi. Pitää varmaan hengitystiet avoimina, joten en niin herkästi herää aamuvirkkujen naapureiden puuhiin. Tosin voin myös mennä ajoissa nukkumaan. Viime yönä, kun valvoin, niin myös shoppailin lisää lankoja. Ja piti ostaa paljon, jottei tarvinnut maksaa postikuluja. Vielä pitää noihin pääsiäissukkiinkin jotain hankkia. Kesäneuleitakin tekisi mieli ajatella, mutta jos nyt jotain rotia.

Yllättäin on kaikenlaiset lihakset kipeinä ja kaikinpuolin kankea olo. Pidän välipäivän liikunnasta. Olisko se mummopilates kuitenkin ollut ihan tehokasta, kun keskikehossakin tuntuu jotain. Tuo lahjakuntosali ei tunnu yhtään omalta. Tosin olen käynyt siellä vain kerran, mutta silti. Pitää kuitenkin yrittää taas huomenna. Onhan se moninverroin parempi kuin tuo talon oma. Ja on minun kuitenkin paljon helpompi lisätä liikuntaa kuin vähentää syömistä. Olisi taas kyykkyhaasteen aikakin. Kukas lähtee mukaan?

Syömisistä puheenollen, alkaako se paasto laskiaissunnuntaina, laskiaistiistaina vai tuhkakeskiviikkona? Ja onko paasto 40 päivää vai kestääkö se pääsiäiseen, jolloin se on enemmän? Ja jos pääsiäiseen, niin pääsiäissunnuntaihinko? Miten käy, jos repsahtaa kesken kaiken? Kannattaako laskea varman päälle eli valita jotain helppoa vai kannattaako tosissaan haastaa itsensä?


Tulossa on kiivas elokuvaviikko. Tietää myös rahanmeno, sillä pitää ostaa lippupaketteja, kun ilman alea hinnat on ihan kohtuuttomat. Pakko vähän huokailla vanhoja hyviä aikoja, kun oli halpoja ja huonoja teattereita, joissa esitettiin erittäin hyviä leffoja. Nyt on vain isoja loistavia saleja, joissa menee pelkästään kassamagneetteja kalliilla hinnalla.  (Mummo alkaa olla jo siinä iässä, että ennen oli asiat paremmin.)

11 kommenttia:

  1. Kiitos reissukortista! Se löytyi tänään postilaatikkosta.

    VastaaPoista
  2. Ne kortit teki sitten vielä ihan oman reissunsa. Kohta pitäisi kaikkien olla perillä. Näitä kortteja on tippunut hissukseen eri osoitteisiin.

    VastaaPoista
  3. Sunnuntaina saa ainakin syödä laskiaispullia.

    VastaaPoista
  4. Todella mukava yllätys, kortti tuli tänään, kiitos! Mukavia haasteita, kyykkyhaaste ja paasto... Minä osallistun Lankapaastoon, yritän kyykätä muutamn kerran joka päivä ja makeaa voi muuten vain jättää nauttimatta... Hyviä suunnitelmia sinulla on tarjolla.

    VastaaPoista
  5. Suunnitteluhan onnistuu ;)
    Ajattelin aloittaa paaston tuhkakeskiviikkona eli laskiaistiistain jälkeen, jotta voin mässätä niillä pullilla - tosin en kait minä pullapaastoa pidä.

    VastaaPoista
  6. Ortodokseilla paasto alkaa laskiaissunnuntaita seuraavana maanantaina ja viimeinen suuren paaston päivä on palmusunnuntaita edeltävä perjantain (40 päivää). Mutta sitten pääsiäistä edeltävä suuri viikko on ankaraa paastoa, ja syomingit alkavat heti pääsiäisyön jumalanpalveluksen jälkeen.
    Katolisilla paasto kai alkaa laskiaistiistain jälkeisenä keskiviikkona ja kestää pääsiäissunnuntaihin. Mutta heillä sunnuntait eivät ole paastopäiviä, eikä niitä lasketa paastopäiviksi, joten siitä tulee myös 40 päivää.

    VastaaPoista
  7. Minä teen ihan oman version eli uskonnottoman 40 päivän paaston alkaen tuhkakeskiviikkona, koska nimi on niin kiva.

    VastaaPoista
  8. Ortodokseilla on jännä perinne se kirkon kiertäminen pääsiäisyönä, vai koska se tehdään. Siinä vois olla tunnelmaa.

    VastaaPoista
  9. Ordotokseilla on paljon hienoja rituaaleja.

    VastaaPoista
  10. Ehkä kannattaisi harkita kunnon ortodoksiksi ryhtymistä; ortodokseilla on noin 200 paastopäivää vuodessa ja kirkossa polvillaan kumartelut olisivat hyvää jumppaa ;) Eikä se edellytä uskomista jumalaan, sen voi tehdä oman terveytensä vuoksi :D

    VastaaPoista
  11. Minä en tykkää paastoista ja olen hyvin allerginen uskonnoille, joten jätän väliin :)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.