lauantai 8. huhtikuuta 2017

Luontoterapiaa


Kuu kiurusta kesään (nähty 15.3.)
puolikuuta peipposesta (nähty 6.4.)
västäräkistä vähäsen (nähty 7.4.)
---
Pääskyjä siis odotellaan.

Tuo koiran ja kiikarin kanssa kuljeskelu on aika mukavaa. Tosin joskus myös ärsyttävää, kun ei näe, eikä etenkään tunnista mitään. Punakylkirastaskin luritteli puun latvassa, mutta ei kiikarin kantama yltänyt, enkä ääniä laske ellen lintua näe. (On kyllä yksi poikkeus, käki, kukunta saa riittää.) Oltiin taas aamulla kolmisen tuntia lähitienoita kiertelemässä. Ja arvatkaa mitä. Melkein meinasin jossain vaiheessa ajatella, että pitäisi olla tekemässä jotain hyödyllistä, eikä seisoskella kuuntelemassa lintuja. Onneksi ajatus katosi samantien. Muistin, ettei minun tarvitse enää olla hyödyllinen. Lisäksi ulkona maleskelu todennäköisesti säästää yhteikunnan varoja ja vähentää lasten huolta, kun pysyn paremmassa kunnossa. Aion siis jatkossakin tuhlata kauniit päivät joutavaan kuljeskeluun. Tosin kasvimaan ohittaessani näin siellä ahkerat puurtajat jo töissä. Että siellä pitää osa kuniista aamuista tuhlata, kunhan maa sulaa ja kuivuu. Olen ajatellut tehdä palstatöitä salaa muilta. Käyn viikolla aikaisin aamulla ja viikonloppuisin en koskaan. Antaa palstanaapureiden arvailla, onkohan sinne tullut uusi ahkera raataja. (Kaikesta sitä eläkeläinen ilonsa saa.)


Susannalle kiitos ihanasta kortista. Tykkään kovasti. Sopii näihin puutarhamietteisiin. Minulta jää nyt pääsiäsikortitkin lähettämättä, mutta suuresti iloitsen saamistani.

2 kommenttia:

  1. Oletkos laittanut jo siemeniä esikasvamaan, vai suositko lajikkeita, jotka voi laittaa suoraan maahan?
    Minä tuunasin tuosta kortista pääsiäiskortin. Omasta mielestäni olin aika nokkela.

    VastaaPoista
  2. Olen huono esikasvattaja eli ei mitään toistaiseksi. Kitkemisen helpottamiseksi voin joskus laittaa jotain tuolla toukokuussa. Tiedän paremmin, mitä viljelen, jos niillä viljeltävillä on etuote rikkaruohoihin.
    Huomasin pääsiäisteeman, etenkin tuo pupu tikkailla on hieno.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.