perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pitkäperjantai


Lapsena pitkäperjantai oli pitkä, kun piti kunnioittaa muiden uskoa, eikä saanut mennä naapuriin leikkimään. Nyt on päivä kohta puolessa ja minä jo aamukahvilla. Nykyisin muutenkin aika harvoin aika liikkuu hitaasti, pikemminkin olisi hyvä saada lisää aikaa.


Käytiin pitkällä lenkillä koirien kanssa. Aikomus ei ollut mennä lintumaille, mutta miten minä sinne taas ajauduin. Kahlaajia teki mieli nähdä, mutta ei siellä vielä niin aikaisin ollut oikeastaan mitään. Hanhetkin kaakattivat paikalle vasta, kun oli jo pois lähdössä.


Peippoja ja västäräkkejä pyörii kyllä kaikkialla kuten kuvasta näette. Mutta varsinainen päivänsaalis oli lapinharakka eli isolepinkäinen. Näen nyt paljon lintuja, joita en ole vuosiin nähnyt, kun en ole niin tarkkaan katsonut.

Olisi kaunis päivä lähteä pitemmällekin, mutta taidan siirtyä noihin neuleisiin taas. Pääsiäissukissa on vielä eilinenkin pätkä kesken.

2 kommenttia:

  1. Sinun innostamanasi minäkin olen tänä keväänä katsellut lintuja hieman tarkemmin, vuosien tauon jälkeen. Minusta tuntuu myös siltä, että näen nyt lintuja, joita en ole vuosiin nähnyt, vaikka kaipa niitä on ollut täällä kaikki nämä vuodet.

    VastaaPoista
  2. Kyllä ne linnut varmaan on olleet muinakin vuosina paikalla, mutta niitä näkee vasta kun katsoo. Sama varmaan pätee kaikkeen muuhunkin.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.