keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Luukku 1

Kanadanhanhi

 Olimme jo kesällä sopineet Hopeaturkin kanssa, että hän raportoi minulle joulukuun suunnitelmistaan. Huolestuin, kun mitään ei kuulunut edes marraskuun viimeisenä päivänä. Niinpä joulukuun koittaessa oli pakko lähteä ottamaan asioista selvää. Jo ennen auringonnousua aloitin taivalluksen kohti Mammuttilaa. Varmuuden vuoksi varustauduin pitempäänkin matkaan, koska mammutit olivat yleensä hyvin tarkkoja lupauksistaan. 

Kun saavuin Mammuttilaan, kaikkialla oli tyhjää ja hiljaista. Koputtelin ja koputtelin, mutta kukaan ei vastannut. Näytti, ettei kukaan ollut liikkunut pihalla pitkään aikaan. Ovi oli lukossa, portailla iso lumikinos, ikkunoiden edessä hirsiluukut tiukasti salvattuina.  Huhuillen kiersin taloa, mutta en saanut vastausta. Liiterin vieressä nukkui joku vieras, mutta hänkään ei herännyt. Yritin kysellä ja vähän töniäkin nukkujaa, mutta hän ei edes päätään kohottanut. 

Päivä kallistui iltaan, enkä tiennyt, mitä tehdä. Totesin, että varmaan minun on pakko olla täällä yön yli. Onneksi olin sen verran fiksu, että olin raahannut mukanani telttaa ja makuupussia. Pystytin teltan talon viereen, ryömin makuupussiin ja kaivoin repusta viimeiset voileivät iltapalaksi. Nuotiota en jaksanut tehdä, vaikka yöstä oli tulossa kylmä. Otin lämmikkeeksi korkillisen konjakkia ja nukahdin.

Kirjapisteet:

Pöllö 1

 Lintupisteet:

Laiskiainen 1 

Papukaijat:

Marika 🐦
Sus' 🐦

    

10 kommenttia:

  1. Ei, vaikka tämäkin on hyllyssäni. Nimi on kuitenkin Mammutit Hopeaturkki. Samalla voin kertoa, että muutkaan Mammutit sarjan kirjat ei kelpaa, jos niitä sattuisi esiintymään täällä. En muista esiintyykö. Tein tämän lähinnä syyskuussa.
    Ja lintukisaan kannattaa myös osallistua. Eli tunnista kuvan lintu.

    VastaaPoista
  2. Niin ja linnuksi veikkaan valkoposkihanhea.

    Saako molempiin osallistua - kirja- ja lintuarvailuun? Taidan kyllä jäädä häntäpäähän molemmissa, mutta jos saa yrittää :)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, että tänäkin vuonna on kirja joulukalenteri ❤️

    Kirja: Määttä Timo, Tyhjä

    Lintu Kanadanhanhi

    VastaaPoista
  4. Riikka Pulkkinen Vieras, lintu on kanadanhanhi
    T. saukkis

    VastaaPoista
  5. Marikan polut: se on ilmiselvä Nokkasiipi!! Nukkulintu on samantapainen mutta tasaisen uninen;)

    VastaaPoista
  6. Tietenkin saa osallistua molempiin, suorastaan parempi, jos osallistuu molempiin.

    Melkein tekisi mieli ruveta taas jakamaan papukaijamerkkejä, mutta sanon vain kaunis kiitos Marika ja Sus'. Tai no jos nyt kuitenkin. Onhan noita palkintoja, mistä jakaa.

    VastaaPoista
  7. Oi kiitos, arvasin ettet voi olla palkitsematta rehellistä pöljäilyä ;DD

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.