lauantai 4. joulukuuta 2021

Luukku 4

  
Huuhkaja

Tuntui, että olin taivaltanut ikuisuuksia, kun tunsin kummallista kutinaa. Joku tarkkaili minua jostain. Katselin varovasti ympärilleni, enkä ensin huomannut mitään. Mutta ykskaks pimeydessä välähti keltaiset silmät. Säikähdin kuollakseni. Joku aave vaani puiden joukossa. Ryntäsin päättömään juoksuun. Oksat raapivat naamaani, takerruin runkoihin ja kaaduin lopulta naamalleni ryteikköön. Kun yritin selviytyä ylös, tunsin kuinka terävät kynnet tarttuivat minuun ja nostivat pystyyn. Puristin silmäni kiinni ja jähmetyin paikalleni.

"Huomenta", sanoi pehmeä ääni. "Onko sinulla kiire johonkin? Jos ei ole hengen hoppu, voisit tulla käymään meillä. Luulen, että tarvitset vähän syötävää ja ehkä hiukan untakin."

Räpyttelin silmäni auki ja katsoin edessäni seisovaa tyyppiä, joka ehkä ei sitten ollutkaan aave. Ihmettelin, miten kaikki tuntuivat olevan ylettömän ystävällisiä täällä metsässä. En ollut tottunut tuollaiseen. Minut oli opetettu olemaan varuillani kaikkien ja kaiken suhteen. Tosin olinhan minä lähtenyt tälle älyttömälle matkalle mammuttien perään, joten ehkä en ollut täysin järjissäni.

Seurasin opastani kodikkaaseen pöntönmalliseen taloon. Tapasin siellä kokonaisen perheen. Minulle tarjoiltiin herkullista paistia punaviinin kera ja tietenkin kahvia jälkiruuaksi. Kysyin, mistä lihasta paisti oli tehty, kun se oli niin herkullista. Isäntäni vain hymyili salaperäisesti ja sanoi, että kaikenlaista pienriistaa on tarjolla, kun osaa metsästää. 

Isäntäväkeni oli kuulemma yöeläjiä ja lähinnä nukkui päivisin. Nyhän se sopi minullekin, kun olin ollut liikkeessä yli vuorokauden. Rupesimme siis nukkumaan pehmeälle höyhenvuoteelle. Olin niin väsynyt, että nukahdin heti ja nukuin unia näkemättä.

Kirjapisteet:

Saukkis 2 
Pöllö 1
Laiskiainen 1

 Lintupisteet:

Laiskiainen 1
Marika 1 
Sus' 1
Saukkis 1

Papukaijat:

Marika 🐦
Sus' 🐦

9 kommenttia:

  1. Lintu huuhkaja
    Kirja Armas Ruohonieni: Terävät kynnet

    T Saukkis, joka taitaa nyt nousta aamukahvin keittoon

    VastaaPoista
  2. Aamukahvi piristää arvaamaan uudestaan.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Ei ole mikään näistä. Ja pyydän, älkää arvailko monta kertaa peräkkäin. Ei tämä niin vakava juttu ole, että kannattaisi liikaa yrittää.

    VastaaPoista
  6. Jo Nesbo: Aave
    (Mitenköhän sen oikean skandikijaimen saisi tuohon sukunimeen?)
    T Saukkis

    VastaaPoista
  7. huuhkainta olisin minäkin veikannut, mutta ei ilmeisesti mennyt läpi?

    Pöllöolento kuitenkin :)

    VastaaPoista
  8. Viirupöllö on lintuveikkaus. Kirjaa ”haen” vielä 😉

    VastaaPoista
  9. Huuhkaja oli oikein. Ja nyt on Saukkiksen kirjakin oikein.
    Sorry, että loukkasin yhtä kommentoijaa.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.