lauantai 18. joulukuuta 2021

Luukku 18

  
Kirjosieppo

Olipas mukava herätä tutussa seurassa. En ollut edes tajunnut, miten yksinäistä matkani oli ollut. Modoc oli vielä iso ja vahva, joten edes maantierosvoja ei tarvinnut pelätä. Ja kävely oli kevyttä, kun mukana oli toinenkin kantaja kaikille tavaroille. Meillähän oli nyt runsaat eväätkin mukana, sillä päätimme poiketa valtatieltä metsään ja kulkea suorinta reittiä, jotta varmasti ehdimme perille ennen aattoa. Ryteikössäkin Modocista oli apua. Hän meni edellä ja norsumaiseen tapaan tallasi leveää väylää, jota minun oli helppo kulkea.

Kun pysähdyimme syömään ja lepäämään kyselin mammuttien omituisen vaelluksen syytä. Modoc naurahti ja kertoi:

"Pitkähampaalla on joku ikäkriisi. Elämä ei maistunut. Olikohan ihan jotain masennuksen poikasta ilmassa. Päivät valuivat elämättöminä. Aika kului huokaillessa. Hopeaturkki sitä aikansa katseli, kunnes sanoi, että nyt pitää tehdä jotain. Hän ehdotti kävelyä luonnossa. Liikunta ja luonto parantavat. Mutta eihän masentunut mammutti innostu kehän kiertämisestä jollain pururadalla. Tilanne vain paheni syksyn mittaan, joten yhtenä kuulaana syyspäivänä Hopeaturkki pakkasi retkikamat ja komensi koko porukan matkaan. Koska Pitkähammas ei halunnut vaeltaa päämäärättömästi, Hopeaturkki päätti, että mennään katsomaan ihmisten ja ehkä mammuttienkin alkukotia. Suunnattiin siis Afrikkaan, tarkemmin Nakurujärvelle. Ja siellä on tarkoitus joulua viettää."

Matkan jatkuessa mietin omaa syksyäni. Pitkähampaan tilanne kuulosti niin tutulta. Ehkä tämä vaellus parantaisi minutkin.

Kirjapisteet:

Saukkis 6
Possu 4 
Laiskiainen 4
Sus' 2 
Marika 2  
Pöllö 1
 
Lintupisteet:
 
Saukkis 7
Laiskiainen 6
Marika 5
Sus' 1

Papukaijat:

Pöllö 🐦🐦 🐦 🐦 🐦 🐦 🐦
Marika 🐦 🐦 🐦 🐦
Sus' 🐦 🐦 🐦
Laiskiainen 🐦 🐦 🐦
Possu 🐦 🐦 🐦



 

9 kommenttia:

  1. Kantaja: Hotakainen Kari

    PS. Koko aamun oon jyrännyt luukkua 🙈

    VastaaPoista
  2. Ihana automaatio
    Jyrännyt = kytännyt

    VastaaPoista
  3. Hmm... Veikataan nyt vaikka Erik Bertrand Larsson : Vahva. Oisko se Repun tyyliä? T. Possu

    VastaaPoista
  4. Possukin jyräs sitä heti herättyä, mut ei ollu auennut. ja sitten ku jyräs seuraavan kerran, oli jo vastattu. Kyllä pitäs yks papukaija saada aktiivisuudesta ;D

    VastaaPoista
  5. Kyllä tuollainen ahkeruus ansaitsee papukaijan.

    VastaaPoista
  6. Eihän tuossa linnussa ole kyllä mitään kirjavaa, höh. Ei voi olla kirjosieppo. Tai niin no, jos se se on siepannut kaikki kirjot. Tai kirjat. Siis kirjasieppo.
    Kirjahiippa.

    VastaaPoista
  7. Pitäisköhän minun sitten kirjoittaa kirjAsieppo, sehän on melkein sama.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.