tiistai 21. joulukuuta 2021

Luukku 21

  
Käpytikka

Aamunuotiolla ihmettelin morsetusta metsässä, mutta Modoc sanoi, että se on vain ruokaa etsivä siivekäs, joka on liikkeellä heti aamusta. Ja siellähän se oli puussa nakuttamassa tahdikkaasti. Yllä levisi sinitaivas pilvettömänä. Ei ollut enää monta päivää jouluun. Oli talvipäivänseisaus, mutta näillä leveysasteillahan sillä ei ollut väliä. Täältä puuttuit valoisat kesäyöt, pimeät talvipäivät, eikä ollut pitkiä hämäriäkään. Alkoi melkein tulla koti-ikävä, kun ajattelin rauhallisia hämäränhyssyjä. Mutta leijonan karjunta savannilla karkoitti nopeasti kaihomielen. Olihan tämä ainutlaatuinen tilaisuus, kun sain vaeltaa ruohotasangolla norsun kanssa.

Päivän mittaan näimmekin useampia leijonia lepäilemässä rauhassa, kylläisinä akaasiapuiden alla samalla, kun gasellit, impalat ja muut ruohonsyöjät laidunsivat rauhassa. Kun peto ei ole metsästämässä, ei saaliseläinten kannata tuhlata voimia päämäärättömään säntäilyyn. Kun peto lähtee metsästämään, aktivoituvat saaliseläimetkin, aistit terästyvät ja ollaan valmiita juoksemaan henkensä edestä. Savannilla kohosi myös valtavia termiittikaupunkeja, mittavia rakennelmia.

Kun ihmeteltävää riitti, meni matkakin mukavasti kunnes aurinko taas katosi hetkessä ja koitti yö. Kaskaiden villin sirityksen myötä pystytettiin leiri ja kömmittiin nukkumaan.

Kirjapisteet:

Saukkis 8
Possu 5
Laiskiainen 4
Sus' 2 
Marika 2  
Pöllö 1
 
Lintupisteet:
 
Saukkis 10
Laiskiainen 7
Marika 5
Sus' 1

Papukaijat:

Pöllö 🐦🐦 🐦 🐦 🐦 🐦 🐦 🐦
Marika 🐦 🐦 🐦 🐦 🐦
Sus' 🐦 🐦 🐦 🐦
Possu 🐦 🐦 🐦 🐦
Laiskiainen 🐦 🐦 🐦

4 kommenttia:

  1. Lintu Käpytikka
    Kirja Annika Idström: Sinitaivas

    VastaaPoista
  2. Pilcher : Talvipäivänseisaus sanoo possu

    VastaaPoista
  3. Vähiin käy ennenkuin loppuu. Uhkaavasti näyttää siltä, että Saukkis vie sekä kirjat että linnut. Kirikää nyt muut.

    VastaaPoista
  4. Tämän päivän kirjasta olen oikeasti yllättynyt, luulin, että se on oikeasti Peto.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.